Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fate/Zero

Το να βγαίνει ο πρόλογος της ιστορίας αφού έχει ήδη προβληθεί η σειρά δεν είναι κάτι συνηθισμένο στα anime, όμως αυτό κάνει η σειρά Fate/Zero και το καταφέρνει με επιτυχία.Η σειρά αυτή εξιστορεί τα γεγονότα πριν συμβεί ότι έχει συμβεί στη σειρά Fate/Stay Night. Όσοι έχουν δει τη σειρά Stay Night γνωρίζουν πολύ καλά από διάφορες αναφορές που γίνονται το πως τελειώνει η σειρά Zero, αλλά ακόμη και για αυτούς το anime αυτό θα είναι μια μοναδική εμπειρία για τους παρακάτω λόγους:

ΙΣΤΟΡΙΑ [ケース]

Βαθμός: 9,5

Επανερχόμαστε στα ίδια εδάφη και στην ίδια βασική ιδέα που έχει η πρώτη σειρά: ο μυστικός πόλεμος για το Holy Grail. Επτά Masters, με έναν Servant στην κατοχή του ο καθένας τους, θα δώσουν μάχη για να αποκτήσουν το Άγιο Δισκοπότηρο, ένα αντικείμενο που μπορεί να πραγματοποιήσει ό,τι επιθυμεί το άτομο που θα το αποκτήσει. Τα γεγονότα αυτά συμβαίνουν μερικά χρόνια πριν το Stay Night, οπότε μερικοί χαρακτήρες είναι ίδιοι ή έχουν αναφερθεί από την προηγούμενη σειρά, όπως και μερικοί Servant κάνουν ξανά την εμφάνιση τους. Δύο είναι οι βασικές διαφορές που κάνουν τη σειρά Zero να ξεχωρίζει από τον προκάτοχο της, Stay Night.

Η διαφορά είναι ότι δεν έχουμε παιδιά στην εφηβία τους να δίνουν τις μάχες και να συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει κάτι σημαντικό που να τους απειλεί τη ζωή. Αυτός εδώ είναι πραγματικός πόλεμος μεταξύ Masters που θα χρησιμοποιήσουν κάθε επικίνδυνο μέσο μπορεί να διαθέτουν για να κερδίσουν την κάθε μάχη. Άλλοι μέσω διπλωματίας και στρατηγικής, άλλοι μέσω καθαρής δύναμης και μαγείας, θα κινηθούν για να σκοτώσουν τον αντίπαλο τους για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα τους.

Η δεύτερη και πιο σημαντική διαφορά είναι ότι η εξέλιξη της μάχης δεν μπορεί να προβλεφθεί από κανέναν. Όλοι οι Masters παίρνουν σχεδόν τον ίδιο χρόνο προβολής κατά τη διάρκεια της σειράς και, ο καθένας χρησιμοποιώντας τον δικό του τρόπο, όλοι είναι ικανοί και πιθανοί να κερδίσουν το Holy Grail. Όσοι βλέπουν τη σειρά Fate για πρώτη φορά δεν μπορούν να διακρίνουν έναν πρωταγωνιστή, ούτε κάποιον που είναι πιο πιθανό να κερδίσει. Όλοι οι χαρακτήρες είναι ίσα ισορροπημένοι και όλοι πιθανοί νικητές ή χαμένοι. Μόνο όσοι έχουν δει τη σειρά Stay Night γνωρίσουν πως θα τελειώσει η σειρά αυτή, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αποθαρρύνει κάποιον να δει την σειρά ή κάτι που μπορεί να τους απογοητεύσει. Τα μέσα που χρησιμοποιεί ο καθένας, οι συμμαχίες και οι προδοσίες, οι σκηνές δράσεις, η μαγεία και ο ιπποτισμός είναι πράγματα που κρατάνε υψηλό το ενδιαφέρον ακόμα και αυτούς που μπορεί να γνωρίζουν την εξέλιξη της μάχης, αλλά δεν γνωρίζουν τον τρόπο και τις συνθήκες με τις οποίες ήρθε το αποτέλεσμα.

Κάθε χαρακτήρας είναι άψογα εξελιγμένος κατά τη διάρκεια της σειράς, ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους και κίνητρα για να πολεμήσει και να αποκτήσει το Holy Grail. Ο θεατής εύκολα βρίσκει Masters και Servants που μπορεί να συμπαθήσει και ίσως να ταυτιστεί μαζί τους.

Fate/Zero Blu-ray Disc Box I art

Fate/Zero Blu-ray Disc Box I art

ΗΧΟΣ [聞こえます]

Βαθμός: 7,5

Το soundtrack είναι ακριβώς στο ίδιο στυλ του Stay Night, με τις επικές ορχήστρες και χορωδίες να γεμίζουν τις σκηνές μάχης. Επίσης, η σειρά έχει OP πολύ καλό που ταιριάζει με το κλίμα της σειράς. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει κάποιο κομμάτι το οποίο να ξεχωρίζει από τη σειρά. Όλη η μουσική είναι αυτό που θα πρέπει να είναι, χωρίς να προσφέρει αυτήν την ξεχωριστή αίσθηση που μπορεί να προσφέρει ένα κομμάτι που μπορεί να διακριθεί από τα άλλα.

Οι φωνές είναι πολύ καλές, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε 7 Masters, 7 Servants και πολλούς, πολλούς side-characters, οι οποίοι μπορεί να έρχονται από όλες τις περιοχές και χρονικές περιόδους της ιστορίας. Η προσωπική μου αδυναμία: η κραυγή της Saber!

ΕΙΚΟΝΑ [アニメーション]

Βαθμός: 9,5

Σε αντίθεση με τον προκάτοχο του, η σειρά αυτή είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανείς από πλευράς ποιότητας animation. Οι εικόνες είναι τόσο καθαρές, τα τοπία είναι τόσο μοναδικά και οι σκηνές μάχης τόσο εντυπωσιακές, που το Zero δύσκολα μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω σε αυτόν τον τομέα.

ΒΑΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ [楽しみ]

Βαθμός: 9,0

Είδα την σειρά Zero αφού είχα δει το Stay Night πρώτα, οπότε η τελική εξέλιξη ήταν γνωστή για εμένα. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι γνώριζα ποιος Master και Servant θα έφταναν μέχρι το τέλος για το Holy Grail (και το τι περίπου έγινε εκεί) δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην ικανοποίηση που μου έδωσε η σειρά σαν σύνολο. Οι μάχες ήταν εκπληκτικές, η διπλωματία και η στρατηγική του κάθε χαρακτήρα, καθώς και οι ιστορίες τους και τα κίνητρα που είχαν ήταν καθηλωτικές και γενικά η διαδρομή που ακολουθήθηκε για να φτάσω στο ήδη γνωστό για μένα αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από απολαυστική. Εξ’ άλλου, λένε ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι ο προορισμός, αλλά το ταξίδι.

Είναι μια σειρά που μπορώ να προτείνω ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε του αρέσει η δράση, η μαγεία, οι αστικοί μύθοι και οι ιστορικές φιγούρες. Για όλους τους υπόλοιπους πάλι, είναι μια σειρά όπου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, ανεξάρτητα από το είδος που μπορεί να αρέσει στον καθένα. Πρόκειται για το καλύτερο κατά την γνώμη μου κομμάτι της ιστορίας Fate έως σήμερα που στέκεται και αυτόνομα, χωρίς να προϋποθέτει γνώσεις από τις υπόλοιπες σειρές.

Το τελευταίο θετικό είναι ότι δεν υπάρχει ο Emiya Shirou

~Satoshi

13 Comments »

  1. Παράθεμα: Shiki – ANIME MONOGATARI
  2. Παράθεμα: Juni Taisen | ANIME MONOGATARI

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: