Upcoming Anime of 2016

Μια ματιά στη στήλη Top Upcoming Anime της σελίδας My Anime List μας δείχνει ότι έχουμε πολύ καλές σειρές να αναμένουμε μέσα στη χρονιά 2016. Θα έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε!!

Τουλάχιστον αυτό ισχύει προσωπικά για εμένα καθώς είδα πολλούς τίτλους από σειρές που παρακολουθώ που είτε θα κλείσουν την ιστορία τους μέσα στο 2016, είτε βγάζουν καινούρια σεζόν εκεί όπου δεν το περίμενα. Είναι πολλά τα anime, γι’ αυτό θα περιοριστώ στα anime που ενδιαφέρουν προσωπικά εμένα.

Πολλοί δεν θα συμμεριστούν τον ενθουσιασμό μου για πολλές από αυτές τις σειρές που θα αναφέρω. Αυτό είναι λογικό γιατί ο καθένας έχει τις προτιμήσεις και τα αγαπημένα του, οπότε μου είναι αδύνατο να ικανοποιήσω τους πάντες, αλλά προκειμένου να μην απογοητεύσω κανέναν, παρακάτω θα βρείτε μια μικρή λίστα με τα TOP που έχω βρει:

  • Evangelion: 3.0+1.0 (movie)
  • Durarara!!x2 Ketsu
  • Ansatsu Kyoushitsu 2nd Season
  • Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri – Enryuu-hen
  • Cencoroll 2 (movie)
  • Akagami no Shirayuki-hime 2nd Season
  • Gakusen Toshi Asterisk 2nd Season
  • Saenai Heroine no Sodatekata 2nd Season
  • Nanatsu no Taizai
  • Tokyo Ghoul: «Pinto» OVA
  • Code Geass: Boukoku no Akito Final – Itoshiki Monotachi e (movie)
  • Ao no Kanata no Four Rhythm
  • Ajin
  • Kantai Collection: KanColle Zoku-hen
  • Shingeki no Bahamut: Genesis 2nd Season
  • Boku dake ga Inai Machi
  • Fairy Tail Movie 2

Πέρα από αυτά, τα anime που περιμένω να βγουν και που θα παρακολουθήσω μέσα στο 2016 είναι:

  1. Shingeki no Kyojin 2nd Season

Η δεύτερη σεζόν του πασίγνωστου anime (η πρώτη σεζόν βγήκε το 2013), του οποίου η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Η υπόθεση της πρώτης σεζόν δεν απάντησε κανένα από τα μεγάλα ερωτήματα που είχαμε, αντιθέτως μας άφησε σε ένα τεράστιο cliff-hanger. Υπήρχε η ανησυχία μήπως δεύτερη σεζόν δεν θα παραχθεί ποτέ (βλ. περίπτωση No Game, No Life), όμως προσωπικά εγώ δεν είχα τέτοια ανησυχία. Δεν περίμενα όμως η δεύτερη σεζόν να βγει μέσα στο 2016, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Η παραγωγή είναι η ίδια, το ίδιο φαίνεται να είναι και το cast των ηθοποιών μέχρι στιγμής, οπότε όλα καλά!

  1. Kizumonogatari

Η πρώτη ημερομηνία για την ταινία αυτή ήταν στις 30 Φεβρουαρίου 2016. Ναι, αυτή ήταν η επίσημη ημερομηνία που είχαν ανακοινώσει τις αφίσες τους! Τελικά, όταν καταλάβαμε ότι μας κοροϊδεύουν και όλοι πιστεύαμε ότι δεν θα βλέπαμε την ταινία καθόλου σύντομα, ανακοινώθηκε ότι το πρώτο από τα τρία μέρη θα προβληθεί στις 8 Ιανουαρίου (δείτε το τρέιλερ εδώ). Είτε χαίρεστε επειδή η σειρά φτάνει στην κορύφωση της, είτε στεναχωριέστε επειδή η σειρά τελειώνει, το σημαντικό είναι ότι είστε φαν της σειράς Monogatari και αυτές οι ταινίες είναι αυτό που όλοι μας ανυπομονούμε να δούμε. Η διάρκεια της κάθε ταινίας και πότε θα προβληθούν και οι άλλες δύο είναι ακόμη άγνωστο. Το σίγουρο είναι πως η σειρά αυτή είναι η αγαπημένη μου και χαίρομαι που έφτασε η ώρα να ανακαλύψω το τελευταίο της μυστικό.

  1. Fate/stay night: Heaven’s Feel

Το τρίτο και τελευταίο arc της ιστορίας Fate/Stay Night βγαίνει το 2016 σε ταινία, με ακριβή ημερομηνία να μην υπάρχει ακόμα. Η ιστορία ακολουθεί αυτή τη φορά την Sakura Matou, την αδελφή της Rin Tohsaka, με το υπόλοιπο υπόβαθρο να είναι ίδιο με αυτό των άλλων δύο ιστοριών Stay Night. Μια ματιά στο πόστερ μας υπόσχεται ότι θα δούμε μια πιο «σκοτεινή» μορφή της Saber. Έχοντας παρακολουθήσει τις άλλες δύο ιστορίες, ανυπομονώ να δω και αυτό το arc αυτού του πολέμου.

  1. Steins;Gate 0

Από το πουθενά (τουλάχιστον για εμένα) εμφανίστηκε στις 3 Δεκεμβρίου το ανατρεπτικό 23ο επεισόδιο της σειράς και την χρονιά που μας έρχεται θα προβληθεί ένα νέο anime που φαίνεται ότι θα συνεχίσει την ιστορία αυτού του επεισοδίου. Δεν έχω δει ακόμη το επεισόδιο, αλλά ξέρω την βασική του ιδέα, όμως δεν θα πω τίποτα για να σας το χαλάσω. Η ημερομηνία προβολής δεν έχει ανακοινωθεί, οι ηθοποιοί επίσης δεν έχουν ανακοινωθεί (το καλό που τους θέλω να είναι οι ίδιοι), δεν ξέρουμε ούτε εάν θα είναι ταινία ή σειρά, αλλά η παραγωγή είναι των Nitro+ και των 5pb όπου ανέλαβαν και την αρχική σειρά Steins;Gate και τις σειρές Chaos;Head και Robotics;Notes του ιδίου συγγραφέα, οπότε δεν ανησυχώ!

  1. Sword Art Online Movie

Άλλη μια ταινία για την οποία δεν γνωρίζουμε ημερομηνία προβολής, ούτε ονόματα ηθοποιών. Αυτό που ξέρουμε για την υπόθεση είναι πως διαδραματίζεται μετά τα περιστατικά της πρώτης σεζόν και πως στο επίκεντρο της θα είναι η σχέση του Kirito με την Asuna και η εξέλιξη κάποιων από τους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Περισσότερο ακούγεται σαν να είναι μια ρομαντική ταινία με λίγα λόγια, αλλά επειδή η σειρά SAO μου αρέσει (κάπως), δεν θα χάσω αυτήν την ταινία.

  1. ChäoS;Child

Το Chaos;Child είναι η συνέχεια της σειράς Chaos;Head όπου ανέφερα παραπάνω. Είναι από τον ίδιο συγγραφέα του Steins;Gate και τοποθετούνται στο ίδιο σύμπαν με το Steins;Gate. Το Chaos;Child λοιπόν είναι η δεύτερη σεζόν και διαδραματίζεται 6 χρόνια μετά τα γεγονότα του Chaos;Head, όπου στην πόλη Shibuya συμβαίνουν κάποιοι παράξενοι θανάτοι. Ημερομηνία προβολής δεν υπάρχει. Η πρώτη σεζόν δεν με ξετρέλανε ιδιαίτερα, αλλά επειδή δεν μπορώ να αφήσω πράγματα στη μέση, θα παρακολουθήσω και αυτήν τη σειρά.

  1. Accel World: InfiniteBurst

Συνεχίζοντας στον κόσμο με τις σειρές με δεύτερη σεζόν, έχουμε το Accel World. Η σειρά διαδραματίζεται πολλά χρόνια μετά τα περιστατικά του Sword Art Online, όπου τα VR παιχνίδια έχουν περάσει σε ένα πολύ διαφορετικό στάδιο και στυλ. Για πολλούς, η ιστορία του Accel World θεωρείται πολύ ανώτερη από αυτήν του SAO και αδίκως δεν έχει γίνει πολύ πιο δημοφιλής. Θα συμφωνήσω ότι η ιστορία του Accel World έχει πολύ καλύτερη δομή από αυτήν του SAO, καθώς στα μισά της σεζόν δεν μεταμορφώνονται όλοι σε πεταλούδες για κάποιον λόγω, αλλά το SAO μου άρεσε καλύτερα. Δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία προβολής, ούτε έχω καταλάβει ακριβώς την υπόθεση που θα έχει, αλλά σίγουρα θα έχω το νου μου για την σειρά αυτή!

Τα περισσότερα από τα παραπάνω anime δεν έχουν ακόμη επίσημη ημερομηνία προβολής επειδή προφανώς είναι ακόμη πολύ νωρίς. Πιθανότατα αυτά τα anime θα βγουν με την θερινή σεζόν (που ξεκινάει την Άνοιξη) ή με την επόμενη χειμερινή σεζόν (που ξεκινάει τον Σεπτέμβρη).

¬Satoshi

Comments

3 απαντήσεις στο “Upcoming Anime of 2016”

  1.  Άβαταρ
    Ανώνυμος

    ενα ακομη anime του 2016 που αξιζει κατ εμε ειναι το sousei no onmyouji ( αν και το manga ειναι καλυτερο)

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2.  Άβαταρ
    Ανώνυμος

    first, nice one

    Μου αρέσει!

コメント – Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.