Μετάβαση στο περιεχόμενο

FR: Shakugan no Shana

«Ήταν ένα κανονικό πρωϊνό, χωρίς κάτι ιδιαίτερο και δεν είχα φανταστεί ότι εκείνη την ημέρα θα πεθάνω», είπε ο πρωταγωνιστής Yuji Sakai.

Βέβαια, αυτό συμβαίνει σχεδόν σε κάθε anime που θεωρείται δράσης και φαντασίας. Τι το ιδιαίτερο μπορεί να έχει ο Yuji Sakai;

Έχω δει τα πρώτα τέσσερα επεισόδια της σειράς Shakugan no Shana που προβλήθηκε μεταξύ Οκτωβρίου 2005 και Μαρτίου 2006. Το πρώτο που είδα ήταν το OP, όπου ήταν ένα κλασικό χορευτικό, πιασάρικο τραγούδι, όπου ακολουθήθηκε είκοσι λεπτά αργότερα από το ED, που είχε ακριβώς το ίδιο στυλ. Το animation είναι μέτριο για την εποχή. Η κίνηση των χαρακτήρων είναι πάρα πολύ κακή, όμως τα σκηνικά και το background είναι πάρα πολύ πλούσια και το 3D animation είναι σχετικά καλό. Όσον αφορά τους ήχους, είναι πάρα πολύ λεπτομερείς και οι ήχοι του περιβάλλοντος  και των αντικειμένων είναι πάρα πολύ καλοί και ακριβείς.

Πέρα από τα τεχνικά μέρη, η ιστορία των πρώτων τεσσάρων επεισοδίων του Shakugan no Shana αφορά τον Yuji Sakai, όπου τυχαία βρίσκεται σε μια επίθεση πλασμάτων ονόματι Rinnes, όπου παγώνουν τον χρόνο και «τρώνε» τους ανθρώπους, ώσπου μια Flame Haze, το κορίτσι που αργότερα θα ονομαστεί Shana, θα προσπαθήσει να τον σώσει με τις ικανότητες της στο σπαθί. Έννοιες όπως «Rinnes», «Flame Haze», «Torch», «Mystes» και πολλές άλλες βομβαρδίζουν τον θεατή που προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται, όμως οι εξηγήσεις έρχονται γρήγορα και δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκες. Η σειρά φαίνεται ότι έχει πολύ φαντασία και πολλές πρωτότυπες ιδέες και, εάν κρίνω από τη διάρκεια των 70+ επεισοδίων που έχει όλη η σειρά, οι έννοιες αυτές θα είναι εκτός από πολύ σημαντικές, αλλά θα γίνουν και πολύ περισσότερες. Έχουν δημιουργήσει έναν κόσμο ο οποίος μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, μου είναι εντελώς άγνωστος, όμως δεν φαίνεται να δυσκολεύονται να μου δώσουν τις απαντήσεις που θέλω. Φυσικά, καθώς είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα, δεν μου έχουν απαντηθεί πολλές απορίες που έχω και δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλές πτυχές της πλοκής.

Δεν έχω να σχολιάσω κάτι ιδιαίτερο για τις φωνές των χαρακτήρων, εκτός από μια: τη φωνή της Shana. Σαν χαρακτήρας δεν έχει αποκαλύψει όλα τα χαρακτηριστικά της, εκτός του ότι είναι μια πολύ καλή πολεμίστρια, αλλά φαίνεται ότι έχει τα στοιχεία μιας tsundere. Η φωνή της είναι επίσης μια κλασική φωνή tsundere και νιώθω μια ανασφάλεια για το εάν θα μου αρέσει αυτή η φωνή τελικά. Μπορεί να είναι tsundere, αλλά δεν είναι απαραίτητο και η φωνή να έχει τα ίδια στοιχεία. Τέλος, ο πρωταγωνιστής εμφανισιακά δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Ο σχεδιασμός του είναι πολύ γενικός. Είναι, δηλαδή, ένας κλασικός σχεδιασμός, χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πάνω του που θα ταίριαζαν σε δευτερεύον χαρακτήρα. Αυτό έχει γίνει προφανώς για να τονίζουν ότι πρόκειται και για ένα συνηθισμένο άτομο, αν και κρατάω μια επιφύλαξη για το πόσο λογικές είναι οι αντιδράσεις του σε ορισμένα γεγονότα που του συμβαίνουν. Έχω μάθει το μάθημα μου από τον Emiya Shirou.

Κατά τα άλλα, πρόκεται για κάτι πολύ ενδιαφέρον, που έχει προοπτικές να οδηγήσει κάπου εξαιρετικά. Οι πληροφορίες που μου έχει δώσει είναι πολύ λίγες για να καταλάβω προς τα που οδηγείται η υπόθεση, οπότε θα πρέπει να περιμένω να δω.

~Satoshi

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: