Μετάβαση στο περιεχόμενο

Otaku Meetings

Ο Μάρτιος ήταν ένας μήνας γεμάτος event και συναντήσεις στα οποία για πρώτη φορά είχα τη δυνατότητα να παρευρεθώ και να απολαύσω.

Τις συναντήσεις αυτές τις διοργάνωσαν διάφορες ομάδες των οποίων είμαι μέλος (για κάποιες από αυτές τις ομάδες θα μιλήσω σε ένα άλλο άρθρο την Δευτέρα), άλλες πιο μεγάλες, άλλες πιο μικρές, άλλες πιο πετυχημένες και άλλες με κάποια προβλήματα. Θα ήθελα να πω δυο λόγια για τις συναντήσεις αυτές, ώστε να τις παρουσιάσω και σε εσάς που μπορεί να μην τις έχετε ακούσει.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, στις 4 του μηνός, το Greek Otaku Radio γιόρταζε τα 4 του χρόνια. Είχα συνεργασία με κάποια παιδιά από τη σελίδα αυτή στο παρελθόν οπότε αποφάσισα να πάω ώστε να τους δω και από κοντά. Η συμμετοχή εκείνο το βράδυ ήταν αρκετά μεγάλη, το κλίμα πολύ καλό, τα παιδιά από το ραδιόφωνο ήταν συνέχεια ευδιάθετα ώστε να φροντίζουν το κέφι να είναι πάντα υψηλό και τα δώρα από τους διαγωνισμούς έπεφταν βροχή. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κάτσω για πολύ ώστε να δω μήπως κέρδισα κάτι από την κλήρωση. Το μεγαλύτερο μου παράπονο ήταν ο χώρος ο οποίος διοργανώθηκε. Όχι ότι ο χώρος ήταν άσχημος. Είμαι σίγουρος ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες το μαγαζί αυτό θα είναι καταπληκτικό, αλλά όταν άκουσα ότι το GORadio διοργανώνει πάρτι, είχα υπ’ όψιν μου ένα πραγματικό πάρτι και περίμενα ότι ο χώρος θα ήταν κάτι αντίστοιχο και όχι μια καφετέρια-μπαρ με επιτραπέζια. Επίσης, ο χώρος ήταν μικρός για τα άτομα που το GORadio θα ήταν αναμενόμενο να μαζέψει, οπότε καταλήξαμε όλοι στριμωγμένοι με τις παρέες με τις οποίες ήρθαμε, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε μέσα στον χώρο, με αποτέλεσμα κι εγώ να έχω τη δυνατότητα να δω και να γνωρίσω τα άτομα όπου ήθελα. Ελπίζω του χρόνου να προετοιμαστούν καλύτερα για τα επόμενα γενέθλια τους καθώς όλοι ξέρουμε ότι η συμμετοχή θα είναι ξανά μεγάλη (και γιατί όχι μεγαλύτερη;)

Την αμέσως επόμενη εβδομάδα, το Σάββατο 11/03, ακολούθησε το Yi-Gi-Oh! Tag Tournament της ομάδας Λατρεύω κι εγώ τα anime. Λόγω της συγκεκριμένης θεματολογίας που έχει η συνάντηση αυτή είναι αναμενόμενο η συμμετοχή να μην είναι τόσο μεγάλη σε σύγκριση με ένα πάρτι του GORadio. Παρόλα αυτά και παρ’ όλη τη βροχή που έριχνε εκείνη την ημέρα, η συμμετοχή ήταν πολύ καλή και το τουρνουά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Μάλιστα, υπήρχαν και νέες συμμετοχές που είχαν έρθει πρώτη φορά και αυτό ήταν πολύ ευχάριστο. Προσωπικά, δεν έχω παρακολουθήσει και δεν έχω παίξει ποτέ Yu-Gi-Oh!, οπότε δεν συμμετείχα στο τουρνουά, ήμουν όμως από αυτούς που παρακολούθησαν απ’ έξω και ήπια τον καφέ μου πολύ ευχάριστα, καθώς το κλίμα σε αυτές τις συναντήσεις είναι πάντα παρεΐστικο και ευχάριστο. Είναι από τις εκδηλώσεις όπου η ομάδα αυτή διοργανώνει αρκετά συχνά και χαίρομαι να παρευρίσκομαι, οπότε θα με βρίσκετε πάντα εκεί!

Το σερί των συναντήσεων συνέχισε το Σάββατο 18/03 το 5ο Art Meeting που διοργανώνει ξανά η ομάδα Λατρεύω κι εγώ τα anime.  Πρόκειται για μια συνάντηση με θέμα την ζωγραφική και την δημιουργικότητα γενικά. Ξανά, σχέση με την ζωγραφική δεν έχω καμία, οπότε για άλλη μια φορά ήμουν σε αυτούς που παρακολουθούσαν απ’ έξω, χωρίς αυτό να με εμποδίζει στο να περάσω καλά με τους υπόλοιπους και να απολαύσω τις δημιουργίες των καλλιτεχνών και να ακούσω την ιστορία που κατάφεραν να γεννήσουν. Αργότερα την ίδια μέρα ήταν και το τουρνουά Mortal Combat των Invisible Raptors στο οποίο ήθελα επίσης να πάω, αλλά λόγω του ότι έφυγα αργά από το Art Meeting δεν πρόλαβα. Εάν ζωγραφίζετε αυτό το meeting είναι καλή ευκαιρία να κάνετε το χόμπι σας και να το μοιραστείτε με άλλα άτομα που έχουν το ίδιο χόμπι. Εάν δεν ξέρετε από ζωγραφική, η παρέα μας είναι πάντα ανοιχτή και ευχάριστη για όλους όσους θέλουν να περάσουν ένα otaku απόγευμα και, γιατί όχι, να κάνουν την πρώτη τους απόπειρα στη ζωγραφική! Συγκεκριμένα, σε λίγο πραγματοποιείται το 6o Art Meeting στο οποίο πάλι θα παρευρεθώ.

Ο μήνας έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Το τελευταίο Σάββατο του μήνα, την 25η Μαρτίου, τρεις μεγάλες ομάδες της κοινότητας, οι Λατρεύω κι εγώ τα anime, οι Cosplayers//GR και οι One Piece Greek Fans συνδιοργάνωσαν το Spring Meeting. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και από τις τρεις ομάδες και το κλίμα ήταν πάρα πολύ ευχάριστο. Ο κόσμος που ήρθε πολύ καλός και ήμουν χαρούμενος που εκείνη την ημέρα έκανα γνωριμίες και με άλλα άτομα που δραστηριοποιούνται ενεργά στην anime κοινότητα, αλλά και γενικά μέλη της.

Τέλος, θα ήθελα να πω και δύο λόγια για την ComicDom, που ήταν στις 7 Απριλίου, στην οποία παρευρέθηκα για πολύ λίγο. Είχα αγωνία να πάω σε αυτήν την έκθεση όπου τελικά με απογοήτευσε. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, οι cosplayers πολλοί και οι εκθέτες είχαν πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να επιδείξουν, τόσο στον τομέα των comic, όσο και στη ζωγραφική, τις φιγούρες και τα υπόλοιπα προϊόντα που είχαν. Αυτό που με απογοήτευσε ήταν για άλλη μια φορά ο χώρος. Ήταν πολύ μικρός και άβολος με αποτέλεσμα να μην μπορούσα να δω με άνεση (δεν μπορούσα να δω γενικά) αυτά τα πολύ καλά πράγματα που είχαν φέρει οι εκθέτες. Γενικότερα, υπήρχε στρίμωγμα και πίεση από τον πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να μην την απολαύσω σαν έκθεση, να κάνω μόνο μια βόλτα και να αποχωρήσω με άδεια χέρια (ενώ ήθελα να αγοράσω κάποιον τόμο του Kuroshitsuji που είναι το πρώτο manga που έχω διαβάσει και όποιο άλλο καλό θα έπεφτε στην αντίληψη μου). Σαν έκθεση ήταν πάρα πολύ καλή, απλά ο χώρος δεν βοήθαγε να αναδειχθεί το πόσο καλή είναι καθόλου. Η είσοδος ήταν δωρεάν, αλλά προτιμώ την επόμενη φορά να πληρώσω μια είσοδο της τάξης των 3€ – 5€ εάν γίνει σε μεγαλύτερο χώρο, ώστε οι εκθέτες να μπορούν να οργανωθούν πολύ καλύτερα και οι επισκέπτες να κινηθούν ελεύθερα και με άνεση, απολαμβάνοντας με τον χρόνο τους αυτά που θέλουν να δουν.

Η Ελληνική anime κοινότητα είναι αρκετά γεμάτη με events, τουλάχιστον εδώ στην Αθήνα στην οποία έχω εικόνα από πρώτο χέρι, μικρά και μεγάλα. Κάποια είναι πολύ καλά και οργανωμένα, κάποια άλλα χρειάζονται λίγη οργάνωση ακόμα παραπάνω, αλλά κάθε μήνα υπάρχουν συναντήσεις στις οποίες μπορεί να πάει κάποιος, να περάσει καλά και να γνωρίσει περισσότερα άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα περισσότερα από τα event που πραγματοποιούνται στη σελίδα μου στο Facebook, αλλά και στις σελίδες των ομάδων κάθε φορά, τα link τους υπάρχουν παραπάνω. Επίσης, θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες και υλικό από προηγούμενες συναντήσεις μέσω Facebook.

Ελπίζω να σας δω και να σας γνωρίσω σε κάποιο από τα επόμενα event!

~Satoshi

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: