Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Τάσος Νταπαντάς

Ένα νέο, μεγάλο project ξεκινάει στη σελίδα μας, ένα project που πιστεύω θα βρείτε πολύ ενδιαφέρον και το οποίο ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε!

Η σελίδα μας ξεκινάει μια σειρά από συνεντεύξεις από ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην κοινότητα μας και έχουν ξεχωρίσει σαν προσωπικότητες. Η αρχή αυτού του project λοιπόν, γίνεται με μια μεγάλη προσωπικότητα του χώρου, με έναν άνθρωπο όπου πιθανότατα όλοι ήδη γνωρίζουμε, με τον ιδρυτή και παραγωγό του Νο1 otaku ραδιοφώνου στην Ελλάδα, του δικού μας ραδιοφώνου Greek Otaku Radio, Τάσο Νταπαντά!

Ε: Όλοι γνωρίζουν και έχουν ακούσει, έστω και λίγο, Greek Otaku Radio, ακόμα και αυτοί που έχουν ασχοληθεί πολύ λίγο με την Ελληνική anime κοινότητα, όμως ας ενημερώσουμε τους νέους εδώ και να φρεσκάρουμε λίγο στους παλιούς, τι ακριβώς είναι ο σταθμός και τι κάνετε.

Α: Φύγαμε. Το Go Radio ουσιαστικά είναι το 1ο και μοναδικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα που έχει ως κεντρικό του θέμα τη μουσική των αγαπημένων μας Anime. Περιλαμβάνει μια πληθώρα εκπομπών με διαφορετικές θεματολογίες που καλύπτουν πολλά από τα γούστα των ακροατών. Κάθε εκπομπή έχει το δικό της χαρακτήρα. Αυτό που κάνουμε είναι να φέρνουμε νέα που αφορούν την Ιαπωνική μουσική, τα anime και μέσα από τις εκπομπές μας να γινόμαστε μια μεγάλη παρέα με τον κόσμο μέσω του Live Chat που διαθέτουμε στο site μας.  Επίσης να φέρνουμε τον κόσμο πιο κοντά και να δημιουργούμε καλές φιλίες μέσα από όλο αυτό. Πράγμα που έχουμε καταφέρει με πολύ μεγάλη επιτυχία και φαίνεται.

Ε: Πότε ξεκίνησε ο σταθμός και πως προήλθε η έμπνευση να δημιουργήσεις κάτι τέτοιο;

Α: Ο σταθμός ξεκίνησε επίσημα στις 2 Φεβρουαρίου 2013. Πολύ μεγάλη ημέρα πραγματικά. Η έμπνευση ήρθε από τη στιγμή που ασχολιόμουν πολύ με το ραδιόφωνο και ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Κάτι μοναδικό. Με μια παρέα παιδιών λοιπόν του Group «Λατρεύω κι εγώ τα anime & manga» δημιουργήσαμε όλο αυτό το εγχείρημα.

Ε: Εάν υπάρχει κάποιο άτομο το οποίο ήταν το κίνητρο σου για να ξεκινήσεις κάτι τέτοιο και σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις, ποιο μπορεί να πεις ότι είναι αυτό το άτομο;

Α: Υπήρχε ένα άτομο που ήταν το βασικό μου κίνητρο αρχικά. Ωστόσο στην πορεία και όπως εξελισσόταν όλο αυτό, βρέθηκαν πολλά κίνητρα. Το γεγονός ότι έβλεπα ανθρώπους να ενώνονται μέσα από όλο αυτό και να δημιουργούνται φιλίες και παρέες. Να δημιουργούνται συνεργασίες, ιδέες μέχρι και σχέσεις. Όλα αυτά για μένα ήταν ένα κίνητρο και είναι ακόμα, καθώς βλέπω πως όλο αυτό φέρνει τον κόσμο κοντά. Είναι κάτι που το βλέπω μέχρι και σήμερα και σκέφτομαι όταν βλέπω φωτογραφίες στο Facebook «Πόσο καλό έχει κάνει τελικά όλο αυτό». Αυτά είναι τα ωραία της ζωής.

Καθημερινά δύναμη μου δίνει όλος ο κόσμος που με υποστηρίζει ενεργά στο κομμάτι της εκπομπής μου καθώς και τα μέλη της ομάδας μου, όπου όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθημερινά. Χωρίς να πληρωνόμαστε φυσικά από όλο αυτό γιατί είναι κάτι που κάνουμε με αγάπη.

Ε: Πως ήταν η ανταπόκριση του κόσμου της κοινότητας τον πρώτο καιρό λειτουργίας του σταθμού; Ήσουν ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έφερνε;

Α: Σαφώς και ήμουν. Για μένα ισχύει πάντα το εξής: «Ακόμα και ένας άνθρωπος να σε ακούει, αξίζει να κάνεις σωστά αυτό που μπορείς και να τον σέβεσαι». Σαν άνθρωπος ποτέ δεν έδωσα σημασία σε νούμερα. Σίγουρα δεν κρύβω πως όταν βλέπεις υψηλή ακροαματικότητα σε κάνει χαρούμενο και παράλληλα σου δίνει την ώθηση να προσπαθείς ακόμα πιο πολύ. Το ίδιο όμως και όταν δεν έχεις, αφού προσπαθείς να βρεις τα λάθη σου ώστε να γίνεις ακόμα καλύτερος.

Υπήρξε αρκετή ανταπόκριση, αλλά περάσαμε από 40 κύματα, καθώς υπήρχαν πολλά τεχνικά προβλήματα και επιθέσεις που δεν ήταν στο χέρι μας να λύσουμε και έπρεπε να περιμένουμε από άλλους.

Ε: Υπάρχει κάποια περίοδος όπου θεωρείς ότι είναι η καλύτερη του σταθμού ή η αγαπημένη σου;

Α: Η κάθε περίοδος σίγουρα έχει πολλές καλές στιγμές. Ωστόσο καλύτερη περίοδο θα χαρακτήριζα αυτή που διανύουμε τώρα. Η ομάδα έχει ωριμάσει, έχει δέσει και λειτουργούμε με αυτοματισμούς που δεν υπήρχαν στο παρελθόν λόγω έλλειψης υπευθυνότητας κυρίως.

Ε: Τι σχέδια έχεις για το μέλλον του σταθμού; Υπάρχουν νέες ιδέες ή project σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο;

Α: Πάντα εξελισσόμαστε και προσπαθούμε να υλοποιούμε νέες ιδέες. Επειδή όμως μας αρέσουν οι εκπλήξεις, μείνετε συντονισμένοι και θα τις δείτε.

Ε: Παρουσίασε μας τους συνεργάτες σου και μίλησε μας λίγο γι’ αυτούς.

Α: Οι συνεργάτες μας είναι αρκετοί και καλύτερα να τους μάθει ο κόσμος μέσα από το site μας. Ωστόσο υπάρχουν και συνεργάτες που δεν υπάρχουν πλέον στο site και μας έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν.

Προσωπικά αυτό που θέλω να πω είναι πως με όσους ανθρώπους συνεργάζομαι είτε στο κομμάτι υποστήριξης του σταθμού, είτε σε εκείνους που ήταν μέλη του σταθμού, είναι ένα ευχαριστώ για ό,τι έχουν προσφέρει στο ραδιόφωνο αυτό και ένα συγγνώμη για ό,τι λάθη μπορεί να έχω κάνει από πλευράς μου. Άνθρωπος είμαι, δεν γεννήθηκα τέλειος και φυσικά ξέρω να αναγνωρίζω. Το μόνο σίγουρο είναι πως κι εγώ σαν Τάσος με όσους ανθρώπους έχω συνεργαστεί έχω προσφέρει πολλά. Τόσο προσωπικά όσο και σαν σταθμός.

Ε: Τον Μάρτιο ήταν το πάρτι γενεθλίων του σταθμού. Πως σου φάνηκε η συμμετοχή του κόσμου και ποιες οι εντυπώσεις σου από το πάρτι;

Α: Όπως πάντα τρομερή και ζεστή. Το να βλέπεις κόσμο να κάθετε έξω από το μαγαζί επειδή είναι γεμάτο σίγουρα είναι μεγάλη υπόθεση. Δώσαμε και πολύ δυνατά δώρα για πρώτη φορά. Μια πολύ μεγάλη στιγμή θεωρώ για το σταθμό μας.

Ε: Μου ανέφερες ότι είστε οι μόνοι στην κοινότητα οι οποίοι είστε επίσημα εγκεκριμένοι από την Πρεσβεία. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πόσο σημαντικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο για την Ελληνική anime κοινότητα;

Α: Όταν βλέπεις τη δουλειά σου στο site της Ιαπωνικής Πρεσβείας σίγουρα αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά. Στο site βρίσκονται επίσης και οι Mangatellers που έχουν κάνει και εκείνοι αρκετά αξιοσημείωτα πράγματα. Απλά εμείς είμαστε μέσο επικοινωνίας. Είναι σημαντικό για εμάς καθώς μας βρίσκουν άνθρωποι από Ελλάδα και εξωτερικό, ρωτούν για εμάς και γεννιούνται συνεργασίες. Τώρα αν είναι σημαντικό για την ελληνική anime κοινότητα δεν ξέρω ακριβώς. Πολλά μέλη της κοινότητας λίγο πολύ σνομπάρουν ό,τι ελληνική προσπάθεια σχετίζεται με Ιαπωνία. Για εμάς πάντως είναι πολύ σημαντικό.

Ε: Υπάρχουν αρκετές ομάδες και σελίδες που λειτουργούν διαδικτυακά στην Ελληνική κοινότητα, καθώς και εκδηλώσεις οργανώνονται ανά τακτά διαστήματα. Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελληνική anime κοινότητα, τις ομάδες και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται;

Α: Απέχω αρκετά τελευταία από τα δρώμενα λόγω έλλειψης χρόνου. Ωστόσο από αυτά που βλέπω δεν μπορώ να πω ότι έχω την καλύτερη γνώμη. Ο λόγος είναι ότι ο ένας ανταγωνίζεται τον άλλον. Πολλές κατινιές, πολύ αντιπαλότητα σε μια κοινότητα που δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν αυτά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να χωρίζεται σε στρατόπεδα και πολλοί να βρίζουν πρόσωπα και προσωπικότητες που ούτε καν γνωρίζουν. Έτσι πολλοί απέχουν από της εκδηλώσεις όχι λόγω έλλειψης χρόνου, άλλα λόγω του ότι δεν θέλουν να δουν ο ένας το πρόσωπο του άλλου, γιατί είτε θα έχουν τσακωθεί, είτε θα είναι ανεπιθύμητοι στο χώρο, είτε πολλά άλλα….

Η ουσία είναι πως αυτά είναι παιδικά πράγματα. Και είναι τραγικό να τα βλέπεις να γίνονται από ανθρώπους που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ε: Θέλεις τα anime να γίνουν πιο «mainstream» και πιο γνωστά στον κόσμο ώστε η κοινότητα μας να μεγαλώσει, ή προτιμάς μια πιο μικρή κοινότητα όπου όλοι μας θα μοιραζόμαστε κάτι «ξεχωριστό» μεταξύ μας;

Α: Η κοινότητα θεωρώ πως μεγαλώνει συνεχώς. Και καλύτερα να μεγαλώνει. Γιατί όσο είναι μικρή υπάρχει αυτό που είπα και παραπάνω. Άτομα χάνονται γιατί ο ένας δεν θέλει να βλέπει τον άλλον. Ανωριμότητες δηλαδή over 9000. Δεν έχουμε καταλάβει ότι μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε. Δεν μένουμε μικροί και εγωιστές.

Ε: Τι θα ήθελες να δεις να βελτιώνεται, να αλλάζει, ή να σταματήσει να υπάρχει στην Ελληνική anime κοινότητα αυτή τη στιγμή;

Α: Αυτά που είπα λίγο πιο πάνω. Που θεωρώ ότι είναι το χειρότερο πράγμα στην κοινότητα. Κατινιές, αντιπαλότητες, πισώπλατες μαχαιριές κλπ κλπ. (όχι ότι αλλάζουν αυτά από τη στιγμή που δεν αλλάζουν οι άνθρωποι)

Τι να βελτιωθεί? Να υποστηριχθούν προσπάθειες ανθρώπων που επενδύουν στην κοινότητα. Να ψάχνει ο κόσμος λίγο περισσότερο τους ανθρώπους και να μην ακούει ό,τι λένε δεξιά και αριστερά οι φήμες. Να ωριμάσει επιτέλους αυτός ο κόσμος.

Ε: Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι εντατικά με τα anime, πως ξεκίνησες και ποιο ήταν το πρώτο σου;

Α: Εντατικά το 2011 ξεκίνησα με το Death Note να είναι το πρώτο μου anime.

Ε: Αγαπημένο ή αγαπημένα anime;

Α: Naruto, Kuroko No Basket, Dragonball , Death Note και άλλα πολλά.

Ε: Αγαπημένο είδος μουσικής;

Α: Όχι κάτι συγκεκριμένο. Ανάλογα με τη διάθεση μου μπορώ να ακούσω σχεδόν τα πάντα.

Ε: Έχεις τελειώσει κάποια σχολή; Δουλεύεις κάπου; Έχεις κάποια χόμπι ή ασχολίες πέρα από τα anime και τον σταθμό;

Α: Ναι, έχω μια κεντρική δουλειά με την οποία συντηρώ το σταθμό άλλα και τη ζωή μου. Έχω τελειώσει Ηλεκτρονικός υπολογιστών και δικτύων. Από χόμπι έχω το μπάσκετ, ποδόσφαιρο κάπου κάπου και πολλές βόλτες και περπάτημα.

Ε: Οι απαιτήσεις που έχει η λειτουργία του σταθμού είναι πολλές; Πως καταφέρνεις να το συνδυάσεις με τη δουλειά σου από άποψη χρόνου;

Α: Ευτυχώς πλέον η ομάδα λειτουργεί πάρα πολύ καλά και έχουν μοιραστεί πόστα υπευθύνων και πλέον πάει καλά. Όταν δεν υπήρχε αυτό σίγουρα πολλά έμεναν πίσω. Οι απαιτήσεις είναι αρκετές, αφού το κοινό πρέπει να είναι ευχαριστημένο και να βλέπει ωραία πράγματα από έναν σταθμό.

Ε: Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε όσον αφορά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Τάσου Νταπαντά;

Α: Ο Τάσος είναι ένας άνθρωπος που ξενερώνει, άλλα δεν θα κρατήσει κακία. Ακόμα και κάτι πολύ κακό να του κάνεις θα το αφήσει στην άκρη (σίγουρα δεν θα το ξεχάσει όμως).

Είναι ένας άνθρωπος που κάνει λάθη στη ζωή του και προσπαθεί να μαθαίνει και να ωριμάζει μέσα από αυτά. Ίσως είναι λίγο ξεροκέφαλος, άλλα όταν πρέπει θα τα αναγνωρίσει. Επηρεάζεται και εμπιστεύεται αρκετά εύκολα τους ανθρώπους. Ακόμα κι αν ξέρει ότι ο κόσμος είναι κακός κατά πλειοψηφία, πιστεύει στους ανθρώπους. Θεωρεί πως τα λάθη είναι για να μαθαίνεις και όχι για να βρίσκεις πάτημα να κατηγορείς και να δικάζεις τον άλλον.

Ε: Και η τελευταία και πιο σημαντική ερώτηση. Ομάδα L ή ομάδα Kira;

Α: Αν και στις δύο ομάδες είναι σχεδόν τα ίδια άτομα, θα έλεγα ομάδα L. Γιατί απλά o Light είναι ο κλασσικός τύπος που τον κυριεύει η αλαζονεία μόλις αποκτά τη δύναμη. Και όπως λέω και στο Death Note GTP (το parody στο youtube που έχουμε φτιάξει) Kurwaaaaaaaa

_________________________

Αυτές ήταν οι απαντήσεις που πήραμε από τον Τάσο Νταπαντά και αυτή ήταν η πρώτη από τις πολλές συνεντεύξεις που θα ακολουθήσουν στη σελίδα μας! Θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα που αφιέρωσε τον χρόνο του για να μου προσφέρει αυτές τις απαντήσεις, αλλά και που μου έδωσε την ευκαιρία να ανοίξω αυτό το project με τον πιο δυναμικό τρόπο!

Ζωντανά μπορείτε να ακούσετε το ραδιόφωνο από τη σελίδα τους GoRadio, αλλά και να κάνετε like στη σελίδα τους στο Facebook!

3 Comments »

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: