Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Μπάμπης Γιαλαμάς

Αυτόν τον μήνα ξεφεύγουμε (λίγο) από τον κόσμο των anime και ταξιδεύουμε στον κόσμο του ελληνικού YouTube και gaming!

Όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει βίντεο στο YouTube και πολλοί από εμάς ακολουθούμε κάποιους YouTubers φανατικά, παρακολουθώντας το περιεχόμενο τους. Υπάρχουν αρκετά κανάλια που ασχολούνται με anime, όμως είναι κοινώς γνωστό ότι το μεγαλύτερο μερίδιο των βίντεο που κυκλοφορούν σε αυτήν την πλατφόρμα είναι τα gaming βίντεο.

Σήμερα, η σελίδα μας φιλοξενεί έναν Έλληνα gaming YouTuber, κάποιον που είναι πολύ πιθανό να ακολουθείτε ήδη ή και να έχετε δει σε κάποιο συνέδριο. Μιλάμε για τον Μπάμπη Γιαλαμά, τον οποίο θα βρείτε στο κανάλι Lama Games Tv και ο οποίος θα μας μιλήσει για το κανάλι του, τη σχέση του με τα anime και την anime κοινότητα, το Greek Otaku Radio, αλλά και για τον εαυτό του. Πάμε να τον ακούσουμε!

Ε: Πες μας λίγα λόγια για το κανάλι σου και τι υλικό θα βρούμε εκεί;

Α: Χαίρετε, είμαι ο Μπάμπης Γιαλαμάς, ή αλλιώς Zagnaphein, ή Θείος Zagnaphein, ιδιοκτήτης του Lama Games TV, κανάλι στο YouTube στο οποίο γίνονται βίντεο reviews, playthroughs και σειρές παιχνιδιών, και του Zagnaphein στο Twitch, όπου γίνονται Livestreams.

Ε: Πόσα χρόνια είσαι ενεργός YouTuber και πως σου ήρθε η έμπνευση να ξεκινήσεις το κανάλι σου;

Α: Ενεργός Youtubers είμαι τα τελευταία 5 χρόνια. Το κανάλι υπάρχει από το 2011 το οποίο το δημιούργησαν ο Ανδρέας και ο Θανάσης, 2 φίλοι από Θεσσαλονίκη. Όταν τους γνώρισα αρχίσαμε να κάνουμε παρέα και μπήκα στο τριπάκι.  Καθώς τα χρόνια πέρναγαν τα παιδιά σταμάτησαν για δικούς τους λόγους και έμεινα εγώ με το Λάμα μου  ^_^.

Ε: Ποιο πιστεύεις ότι είναι το «δυνατό» σου σημείο σαν YouTuber; Ποιος νομίζεις ότι είναι ο λόγος για κάποιον να κάνει subscribe στο κανάλι σου;

Α: Ίσως ο λόγος του ότι είμαι ο Θείος πια, όλοι θέλουν να έχουν τον cool θείο που ασχολείται με τα παιχνίδια, να τους τα εξηγεί και στην τελική να τους μεταφέρει τη «σοφία του» στο τι να παίξουν.

Ε: Τι σχέδια έχεις για το μέλλον του καναλιού; Υπάρχουν νέες ιδέες ή project σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο;

Α: Όπως καταλαβαίνεις δεν θα σου πω τίποτα :p . Το κανάλι βρίσκεται σε περίοδο update (υλικό υπάρχει και θα υπάρχει, αλλά έρχονται ωραία πράγματα σε συνεργασία με πολλά ενδιαφέροντα άτομα και εταιρείες). Παράλληλα τρέχουν κάποια Giveaway αυτό το διάστημα (δεν ξέρω αν έχει τελειώσει κάποιο από αυτά μέχρι να δει ο κόσμος το interview, οπότε τρεχάτε να πάρετε μέρος!)

Ε: Ποιο είναι το αγαπημένο σου παιχνίδι γενικά και ποιο είναι το παιχνίδι που απόλαυσες περισσότερο να κάνεις το μοντάζ και να παίζεις για το κανάλι σου;

Α: Τώρα αυτό που λες είναι δύσκολο, θα πω το Dark Souls Franchise. Μιλάμε για μια αγαπημένη σειρά παιχνιδιών που σου δίνει την αίσθηση ότι το ΖΕΙΣ το παιχνίδι. Όσον αφορά το αγαπημένο montage… Hmm LamaArena στο Minecraft. Τρελό γέλιο, old but gold video.

Ε: Ποιο είναι το αγαπημένο σου βίντεο που υπάρχει στο κανάλι σου και ποιο πιστεύεις ότι σε χαρακτηρίζει;

Α: Όλα τα βίντεο είναι παιδιά μου, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο γιατί κάθε βίντεο είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου J. Βλέποντας το κανάλι μου βλέπετε εμένα.

Ε: Στο κανάλι σου ανεβάζεις περιεχόμενο αρκετά συχνά. Είναι δύσκολο να παραμένεις συνέχεια ενεργός;

Α: Πάρα πολύ, ειδικά με την δουλειά δεν υπάρχει χρόνος, όταν έχεις να τερματίσεις ένα ΑΑΑ παιχνίδι που συνήθως είναι γύρω στις 30 ώρες, να κάνεις Montage, voice over και μετά upload (ευτυχώς έβαλα οπτική ίνα οπότε το upload τρώει το λιγότερο μου χρόνο πιά). Και είναι θέμα διάθεσης γιατί καμιά φορά κολλάς κάπου και δεν κάνεις βίντεο για τον πιο χαζό λόγο. Youtuber’s Block (similar to Writer’s block).

Ε: Είναι απαιτητικό να είσαι YouTuber; Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα ήθελες να πεις σε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν ή ασχολούνται ήδη με το YouTube;

Φυσικά και είναι, θέλει χρόνο, χρήμα και διάθεση. Αν σου λείπει κάτι από αυτά θα πρέπει να πιεστείς σε κάποιο άλλο με αποτέλεσμα να φθαρείς κάπου κάπου.  Αν θα ήθελα να πω κάτι, ε? Αυτό είναι η εξής ερώτηση: Θες να το κάνεις για σένα ή γιατί το κάνει κάποιος που θαυμάζεις?

Ε: Υπάρχουν κάποια πράγματα που ίσως θα ήθελες να πεις στο κοινό σου;

Α: Τους αγαπάω όλους, ειδικά αυτούς που ήρθαν, μείνανε και δεν φύγανε.

Ε: Δεν υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με τα Ελληνικά κανάλια στο YouTube και γενικά είναι ακόμη μια αρκετά «κλειστή» κοινότητα. Ποια η γνώμη σου για την κοινότητα αυτή και το περιεχόμενο που έχουν τα Ελληνικά κανάλια γενικά;

Α: Αντιθέτως.. Υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΑ! Λίγο να ψάξεις θα δεις ότι υπάρχουν εκατοντάδες. Βέβαια αν μιλάς για δυνατά κανάλια και ποιοτικά θα σου απαντήσω ότι είμαστε καλά, αν το συγκρίνεις με το γεγονός ότι τα ελληνικά μιλιούνται από 20 μύρια (το πολύ) άτομα, σε σχέση με τα ΔΙΣ άτομα που καταλαβαίνουν αγγλικά.

Ε: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου Έλληνες και ξένοι YouTubers;

Α: Markiplier, Fine Bros Entertainment, Vaati, Nobeli από το εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν θέλω να ξεχωρίσω κανέναν, υπάρχουν κάποια άτομα που τα αγαπάω και τα σέβομαι λίγο παραπάνω, αλλά μου αρκεί που το ξέρουν εκείνα.

Ε: Τον περασμένο μήνα ήσουν ένας από τους featured YouTubers στο Digital Expo. Μίλησε μας για αυτήν την εμπειρία.

Α: Σε όλα μου τα χρόνια έχω βρεθεί «featured», όπως λες, σε πολλά events (e-gamming, ΔΕΘ, Gameathlon, Digital Culture Festival, The Comicon, Athenscon). Το Digial Expo ήταν  ένα event το οποίο το θεωρώ ήταν στη Beta Version του. Υπήρχαν αρκετά θέματα, αλλά ήταν μια φιλότιμη προσπάθεια και περιμένω το επόμενο.  Χάρηκα που είδα αρκετό κόσμο βέβαια από τη Θεσσαλονίκη (Youtubers, vloggers etc etc).

Ε: Πριν καιρό ήσουν ένα από τα μέλη του Greek Otaku Radio. Πες μας κάποια πράγματα για την περίοδο αυτή.

Α: Τώρα με πήγες αρκετά πίσω, νομίζω έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που σταμάτησα. Ήμουν 3 χρόνια εκεί, δεν μπορώ να πω ότι δεν μου λείπει, υπήρχαν όμορφες στιγμές, καλές, κακές, δύσκολες αλλά ήταν μια από τις ωραιότερες εμπειρίες που είχα. Μου λείπει όλο αυτό, αλλά όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν.

Ε: Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελληνική anime κοινότητα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται γενικά;

Α: Χα! Την περίμενα όσο τίποτα άλλο αυτή την ερώτηση, είμαι αρκετά χαρούμενος που τα μεγάλα events απορροφάμε αυτό το κομμάτι και το βάζουν μέσα τους. Αν εξαιρέσεις  κάποιες ομάδες που κάνουν κάποια meet-ups, art meetings etc etc, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Που σημαίνει ότι παραμένει μια κλειστή κοινότητα, που δέχεται ελάχιστα νέα άτομα (με το σταγονόμετρο), που δίνει έναυσμα στον οποιονδήποτε έξω από αυτή να την κατηγορεί και να απομακρύνεται χωρίς να την γνωρίσει.

Έτσι διάφορα creeps/stalkers φτιάχνουν δικές τους ομάδες, πλαισιώνουν τον νέο κόσμο, κάνουν πράγματα που τους τρομάζουν, events που δεν πατάει κανείς και ο κόσμος τα βλέπει και τρομάζει με το τι υπάρχει μέσα.

Ευτυχώς αυτά τα άτομα απομονώνονται, αν και δεν διορθώνονται. Παράδειγμα, υπήρχε άτομο σε event που έβγαζε φωτογραφίες πίσω από τους επίσημους φωτογράφους του event και βίντεο χωρίς να πάρει άδεια. Το συγκεκριμένο άτομο βέβαια έχει απομακρυνθεί από το χώρο από όλους, αλλά φαντάσου πως είναι να το βλέπεις αυτό να γίνεται? Θα σε πάρει στα σοβαρά κάποιος εσένα ή αυτό που δηλώνεις ότι εκπροσωπείς?

Ε: Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι εντατικά με τα anime, πως ξεκίνησες και ποιο ήταν το πρώτο σου;

Α: 8 χρόνια πριν ξεκίνησα την πλήρη αφοσίωση μου στα Anime και αν μιλάς για πρώτο anime που να ξέρω σαν anime ήταν το Naruto, αλλά αν πάμε πιο πίσω θα σου πω, «Τάρο, ο Γιος της Δράκαινας» και το «Τρίτων» (Umi No Triton).

Ε: Αγαπημένο ή αγαπημένα anime;

Α: Πάρα πολλά, τεράστια λίστα και επειδή θα τελειώσουμε μεθαύριο θα σου πω τα 4 all-time αγαπημένα, Accel World, Steins;Gate, To aru majutsu no Index και Jojo’s Bizzare Adventure!

Ε: Θέλεις τα anime να γίνουν πιο «mainstream» και πιο γνωστά στον κόσμο ώστε η κοινότητα μας να μεγαλώσει, ή προτιμάς μια πιο μικρή κοινότητα όπου όλοι μας θα μοιραζόμαστε κάτι «ξεχωριστό» μεταξύ μας;

Α: Αν μιλάς για την Ελλάδα, ότι αρέσει και σε όποιον αρέσει, αν μεγαλώσει ο χώρος ή παραμείνει κλειστός, εμένα δεν μου αλλάζει την ζωή, τα βλέπω γιατί μου αρέσουν και στην τελική, είτε μεγάλη είτε μικρή, στην κοινότητα πάντα θα υπάρχουν τα παγώνια (μοχθηρά ζώα ρε φίλε και όχι όσο όμορφα όσο λένε όλοι ότι είναι)!

Ε: Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε όσον αφορά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Μπάμπη;

Α: Η  χειρότερη ερώτηση που μπορούσες να μου κάνεις.. δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ γιατί οι ΓΑΜΑΤΟΙ τύποι δεν μιλάμε με λόγια, αλλά με πράξεις :p .

Ε: Και η τελευταία και πιο σημαντική ερώτηση. Ομάδα L ή ομάδα Kira;

Α: Team Ryuk (William Dafoe version).

_____________

Απολαυστικός σε αυτήν την συνέντευξη ο Μπάμπης Γιαλαμάς, όπως είναι και στα βίντεο του καναλιού του! Ένα μεγάλο ευχαριστώ καταρχήν που συμφώνησε για να μας παραδώσει αυτήν την συνέντευξη, αλλά και για τον χρόνο που αφιέρωσε για να απαντήσει τις ερωτήσεις.

Μπορείτε να βρείτε τα reviews του στο κανάλι του στο YouTube, ζωντανά stream στο Twitch και περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του στο Facebook!

1 σχόλιο »

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: