Μετάβαση στο περιεχόμενο

Που πήγε το σύστημα βαθμολογιών;

Αυτοί που παρακολουθούν πιο τακτικά τις παρουσιάσεις μου θα έχουν παρατηρήσει μια σημαντική αλλαγή στη δομή των άρθρων μου.

Μιλάω για το σύστημα της βαθμολογίας, το οποίο υπήρχε από τότε που ανέβηκε η πρώτη παρουσίαση σε αυτήν την σελίδα πριν σχεδόν 2,5 χρόνια. Με αυτό το σύστημα βαθμολογούσα τα anime στις παρουσιάσεις μου στις κατηγορίες Ιστορία, Ήχος, Εικόνα και Προσωπική Ικανοποίηση και από αυτούς τους βαθμούς έβγαινε ένας μέσος όρος, ο οποίος κατέτασσε το anime σε έναν συνολικό πίνακα βαθμολογιών. Όσοι με παρακολουθούν εδώ και αρκετό καιρό και οι πιο τακτικοί, ίσως θα έχετε παρατηρήσει ότι στις τελευταίες μου παρουσιάσεις anime, η βαθμολογία απουσιάζει εντελώς.

Είναι κάτι που ξεκίνησα δοκιμαστικά για να δω πως θα δουλέψει και με αυτό εδώ το άρθρο ουσιαστικά σας ανακοινώνω πως από εδώ και πέρα, το σύστημα βαθμολογιών δεν θα υπάρχει στις παρουσιάσεις μου.

Οι βαθμοί ανά κατηγορία ήταν σίγουρα ένα σύστημα με το οποίο φαινόταν με μια απλή ματιά η γνώμη μου για την υπόθεση, την εικόνα και τον ήχο ενός anime, χωρίς να είναι απαραίτητο κάποιος να διαβάσει ολόκληρη την ανάλυση μου γι’ αυτό. Οπτικά, ήταν κάτι που βόλευε πάρα πολύ, όμως με περιόριζε πολύ στον τρόπο γραφής των παρουσιάσεων μου, καθώς έπρεπε να ακολουθώ κάθε φορά μια πολύ συγκεκριμένη και αυστηρή δομή.

Έχοντας δοκιμάσει να γράψω μερικές παρουσιάσεις χωρίς το σύστημα βαθμολογιών όπως θα έχετε ήδη δει, βλέπω ότι η έλλειψη της παραπάνω δομής πάνω στο κείμενο με βοηθά να εκφραστώ πολύ πιο ελεύθερα και άνετα πάνω στις σκέψεις μου και να πω όλα όσα θέλω να πω πιο ευχάριστα, χωρίς να περιορίζομαι από κάποιο σύστημα.

Ένας άλλος λόγος που σταμάτησα το σύστημα βαθμολογιών είναι επειδή δεν ήθελα να επηρεαστεί η γνώμη του αναγνώστη, η γνώμη σας δηλαδή, από κάποια νούμερα. Το ότι κάποιο anime μπορεί να είχε χαμηλή βαθμολογία στην «Ιστορία» του, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακό anime ή ότι δεν θα άρεσε σε κάποιον. Άρα, βλέποντας την κακή βαθμολογία και κρίνοντας μόνο από αυτό, μπορεί να αποφάσιζε να μην το παρακολουθήσει, ενώ εάν διάβαζε την περιγραφή μου και τα σχόλια μου, να έβρισκε κάτι που να του άρεσε και στο τέλος να του άρεσε.

Ο τελευταίος λόγος που αποφάσισα να μην συνεχίσω το σύστημα βαθμολογιών, είναι επειδή δεν ήθελα ασυναίσθητα τα anime να συγκρίνονται μεταξύ τους με βάση αυτό το σύστημα. Σε καμία περίπτωση αυτό το σύστημα δεν ήταν ένα μέτρο σύγκρισης ποιο anime είναι καλύτερο. Υπήρχαν πολλοί παράγοντες με τους οποίους έμπαινε μια βαθμολογία και είχαν σχέση με το είδος που ανήκει ένα anime, το έτος που βγήκε, το στούντιο και πολλά άλλα. Θα είναι λάθος από κάποιον εάν έπαιρνε αυτό το σύστημα και το χρησιμοποιούσε ως μέτρο σύγκρισης. Άρα, προς αποφυγή αυτής της χρήσης, είναι καλύτερο να σταματήσει.

Αυτό ήταν ένα άρθρο με το οποίο ήθελα να σας ενημερώσω για την αλλαγή αυτή και να σας εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους συνέβη. Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Until next time, keep watching!

~Satoshi

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: