Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτό το anime είναι καλό;

Αυτή η συνήθεια όπου συνέχεια ρωτάτε στις ομάδες εάν ένα anime είναι καλό, γιατί δεν το βλέπετε ώστε να σχηματίσετε μια γνώμη δική σας;

Γιατί να βασίζεστε στις απόψεις και τα γούστα άλλων για να αποφασίσετε τι θα παρακολουθήσετε εσείς; Ο καθένας έχει διαφορετικό γούστο και διαφορετικές προτιμήσεις. Υπάρχουν αναρίθμητες περιπτώσεις όπου η κοινότητα έχει διχασμένη άποψη στο εάν ένα anime είναι καλό ή όχι.

Δεν υπάρχει «καλό» και «κακό» anime. Υπάρχουν μόνο προσωπικές προτιμήσεις. Δεν θεωρώ ότι κάποιος είναι anime fan εάν περιορίζει τον εαυτό του στο να βλέπει μόνο τα «καλά» anime. Ολοκληρωμένη άποψη για τα anime μπορεί να έχει κάποιος μόνο όταν έχει παρακολουθήσει τόσο τα καλά, όσο και τα πιο κακά anime και έχει σχηματίσει αυτήν την άποψη μόνος του και όχι από πράγματα που του έχουν πει ή έχει διαβάσει.

Από τη στιγμή που ρωτάτε για να μάθετε εάν μια σειρά είναι καλή ή όχι και εάν αξίζει να την ξεκινήσετε, σημαίνει ότι ξέρετε εκ των προτέρων πως έχετε τον χρόνο για να την παρακολουθήσετε ολόκληρη, ανεξάρτητα του πόσο μεγάλη σε διάρκεια μπορεί να είναι. Άρα, γιατί δεν την ξεκινάτε από μόνοι σας, παρά βασίζεστε στις προτιμήσεις άλλων για να αποφασίσουν για εσάς εάν θα την δείτε ή όχι;

Προσωπικά, περισσότερο απολαμβάνω να ξεκινάω μια σειρά γνωρίζοντας όσο το δυνατόν λιγότερα γι’ αυτήν και αυτή είναι μια άποψη την οποία έχω επαναλάβει πολλές φορές σε διάφορα άρθρα μου. Γιατί να μπω σε μια ομάδα και να κάνω μια τέτοια ερώτηση, έχοντας μεγάλο ρίσκο να μου κάνουν spoil οι γνωστοί, κλασικοί «ανεγκέφαλοι» που υπάρχουν στα σχόλια τα πάντα;

Δεν είχα καθόλου στο πλάνο μου να βγάλω ένα τέτοιο άρθρο. Το αποφάσισα όμως όταν ένα πρωί πριν από λίγες μέρες, το μόνο που είδα στην αρχική μου σελίδα ήταν μια σειρά από ερωτήσεις «είναι καλό το τάδε;» ή «αξίζει να ξεκινήσω το τάδε;» Ο αρχικός μου σκοπός ήταν απλώς να γράψω ένα μικρό σχόλιο, όμως όταν ξεκίνησα να το γράφω, μου βγήκαν όλα τα παραπάνω, έτσι αποφάσισα να το κάνω άρθρο, το οποίο βγήκε πολύ μεγαλύτερο από όσο περίμενα.

Ξέρω ότι μπορεί να ακουστώ «κάπως» και δεν έχω τέτοιο σκοπό, όμως θέλω να περάσω ένα μήνυμα: αποκτήστε δική σας άποψη και κρίση. Είμαστε μια όμορφη, δημιουργική και μικρή κοινότητα. Ας μην την χαλάμε με δημοσιεύσεις τέτοιου είδους όπου μονάχα θα δημιουργήσουν αντιπαράθεση μεταξύ αυτών που θα τη σχολιάσουν και προκατάληψη σε αυτόν που τη δημοσίευσε. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά εποικοδομητικά. Καλύτερα να αποκτά ο καθένας τη δική του άποψη και πολύ θα χαρώ εάν δω ότι μετά θα ανεβάσει μια δημοσίευση στην οποία να δίνει τη δική του παρουσίαση και γνώμη πάνω στο εάν το συγκεκριμένο anime που είδε του άρεσε ή όχι και γιατί. Στα σχόλια θα υπάρξει πάλι η αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτούς που τους άρεσε και αυτούς που δεν τους άρεσε το anime, θα γίνεται όμως μεταξύ ατόμων που έχουν δει τη σειρά και έχουν δική τους άποψη πάνω σε αυτήν, χωρίς να δημιουργείται προκατάληψη σε κάποιον τρίτο.

Έτσι κρατάμε την κοινότητα μας όμορφη και δημιουργική.

Until next time, keep watching!

~Satoshi

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: