Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σάββας Κωνσταντίνου

Αυτή τη φορά η συνέντευξη μας είναι πολύ ιδιαίτερη! Είναι ακόμη ένας YouTuber, όμως σήμερα μας έρχεται από την Κύπρο και την Κυπριακή anime κοινότητα!

Για πρώτη φορά η σελίδα μας φεύγει από τα Ελληνικά σύνορα και φτάνει στην Κύπρο, όπου θα γνωρίσουμε τον Σάββα Κωνσταντίνου. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε πάνω στη δουλειά του Σάββα, καθώς ασχολείται με πολλά δημιουργικά αντικείμενα, τα οποία θα τα δείτε πιο αναλυτικά στη συνέντευξη που δέχτηκε να μας παραχωρήσει. Εμείς τον γνωρίσαμε σαν YouTuber και σαν μέλος της Κυπριακής κοινότητας, που θέλει να κάνει την anime κουλτούρα γνωστή σε όσους περισσότερους γίνεται!

Ε: Χαίρομαι που για πρώτη φορά φιλοξενούμε έναν YouTuber και ένα μέλος της anime κοινότητας από το εξωτερικό. Πες μας λίγα πράγματα για εσένα και τη δουλειά σου.

Α: Γεια σας παιδιά! Το όνομα μου είναι Σάββας Κωνσταντίνου, αλλιώς γνωστός (ή μη γνωστός) ως DragTV. Είμαι ένας Κύπριος που τα τελευταία 6-7 χρονιά της ζωής μου αφιέρωσα όλο μου τον ελεύθερο χρόνο στην δημιουργία βίντεο στο YouTube, scanlation creations (cleaning and proofreading), για να εξαπλώσω την anime κουλτούρα στην Ελληνική κοινότητα και φυσικά στο να βλέπω πολλά πολλά anime shows. Μια εικόνα όλων των anime που έχω δει θα βρείτε στην MyAnimeList, με πάνω από 150 μέρες συνολικών προβολών.

Ε: Πόσα χρόνια είσαι ενεργός YouTuber και πως σου ήρθε η έμπνευση να ξεκινήσεις το κανάλι σου; 

Α: Το κανάλι μου το δημιούργησα το έτος 2011, αν και ήμουν στο YouTube από το 2009 χωρίς λογαριασμό. Δεν άρχισα να ανεβάζω βίντεο μέχρι το 2012, όμως πολλά από τα παραπάνω είναι «unlisted» τώρα επειδή είναι χαλιά κατά την γνώμη μου, τότε απλά ήθελα να κάνω βίντεο από ότι ιδέα σκεφτόμουν γιατί απλά απολάμβανα να κάνω νέες και δημιουργικές ιδέες. Αυτό μπορεί να μην ήταν η καλύτερη ιδέα αν ο σκοπός σου είναι μόνο οι προβολές, αλλά ποτέ δεν το έκανα για τους άλλους, το έκανα για τον εαυτό μου, επειδή όταν ήμουν μικρός ήμουν ντροπαλός και «ήσυχος» και το YouTube ήταν ο τρόπος μου να πω στον κόσμο ότι υπάρχω και έγινε σταθερά κάτι που απλά αγαπάω να κάνω.

Ε: Ποιο πιστεύεις ότι είναι το «δυνατό» σου σημείο σαν YouTuber; Ποιος νομίζεις ότι είναι ο λόγος για κάποιον να κάνει subscribe στο κανάλι σου;

Α: Χμμ, το πιο δυνατό που σημείο σαν Youtuber; Νομίζω είναι η ικανότητα μου να μπορώ να κάνω κάτι από όλες τις κατηγόριες. Δυστυχώς εξαιτίας αυτού, δεν έχω συγκεκριμένο κοινό και αυτό με καταστρέφει σε προβολές και συνδρομές. Θα μπορούσατε να με πείτε Jack of all trades but master of maybe two.

Ε: Τι σχέδια έχεις για το μέλλον του καναλιού; Υπάρχουν νέες ιδέες ή project σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο;

Α: Αααα ναι! Το κανάλι μου το έχω λίγο «neglected» προς το παρόν και οι λόγοι είναι δύο: τα scanlations και το ότι είμαι στην μέση της δημιουργίας μιας ταινίας μικρού μήκους που έχω γράψει ο ίδιος.

Ε: Ποιο είναι το αγαπημένο σου βίντεο που υπάρχει στο κανάλι σου και ποιο αυτό που πιστεύεις ότι σε χαρακτηρίζει;

Α: Χμμμ, όσο ψώνιο μπορεί να ακουστεί αυτό που θα πω τώρα, δεν πιστεύω ότι έχω ένα βίντεο που μπορεί να με χαρακτηρίσει ολόκληρο. Όλα μου τα βίντεο έχουν μικρά aspects τις προσωπικότητας μου, αλλά αν ήταν να διαλέξω ένα, θα ήταν το «I WON».  Αν με δεις αυτοπρόσωπως φαίνομαι αρκετά σοβαρός, ο οποίος μπορώ να γίνω, αλλά έχω και την πολλή μου τρέλα xD

Ε: Συνεργάζεσαι επίσης και με τη σελίδα Hatigarm Scans σαν proofreader και cleaner. Μίλησε μας για τη συνεργασία σου μαζί τους και για τη δουλειά που κάνετε εκεί.

Α: Στο Hatigarm Scans δουλεύω σαν cleaner, proofreader και μερικές φόρες αν έχουμε κοντινό deadline, μπορεί να κάνω και typesetting κάποια κεφάλαια. Δουλεύω κυρίως στην σειρά Hardcore Levelling Warrior, αλλά μπορεί επίσης να δουλέψω σε πολλές άλλες σειρές που έχουμε στο schedule, σαν το Tales of Demons and Gods, X-Epoch of the Dragon και πολλές άλλες. Σε έναν υπολογισμό που κάναμε στα «rips» που περνούν από εμάς κάποιές «manga reader» ιστοσελίδες, οι προβολές ενός κεφαλαίου μπορεί και να είναι στα εκατομμύρια.

Ε: Επίσης συνεργάζεσαι και με τη «δική μας» Greek Otaku Team. Πως είναι η συνεργασία σου μαζί τους;

Καλή! Ενθουσιάστηκα την πρώτη φόρα που άκουσα ότι η Ελλάδα είχε scanlation ομάδες και απλά έπρεπε να μπω μέσα σε μια να βοηθήσω! Και βοηθώ στις σειρές τους όποτε έχω τον χρόνο.

Ε: Προηγουμένως μας ανέφερες ότι αυτή τη στιγμή ασχολείσαι με την παραγωγή μιας ταινίας μικρού μήκους. Αποκάλυψε μας όποιες λεπτομέρειες μπορείς πάνω σε αυτό το project.

Α: Είμαστε στην pre-production αυτού του φιλμ τώρα. Η έμπνευση αυτής της ταινίας ήρθε από το anime «Death Note». Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, όμως ό,τι έχει σχέση με το φιλμ θα πρέπει να κάνετε συνδρομή στο κανάλι μου για updates! 😉

Ε: Δώσε μας μια εικόνα για την anime κοινότητα στην Κύπρο. Ασχολούνται πολλοί; Υπάρχουν ενεργές σελίδες και ομάδες; Γίνονται συναντήσεις και εκδηλώσεις;

Α: Στην Κύπρο? Χέε, κοιτάξτε, πιστεύω ότι υπάρχει anime κοινότητα σε κάθε χώρα, μπορεί να υπάρχουν ομάδες κυπριακές και απλά να μην τις έχω ακουστά. Στην Κύπρο δεν έχω γνωρίσει ούτε ένα άτομο που να κάνει Scanlations (ενεργά), σε αγγλική ομάδα στην Κύπρο νομίζω ότι είμαι ο μοναδικός που ασχολείται xD. Στην Ελλάδα ξέρω ότι έχει κάποιους, όπως ο «Teras», που είναι υπεύθυνος τις αγγλικές ομάδας «One Time Scans». Όσο για ενεργές σελίδες και ομάδες, δεν νομίζω… τουλάχιστον όχι με την δική μου έννοια τις λέξης «ενεργές» τέλος πάντων, που είναι τουλάχιστον ένα εβδομαδιαίο update κεφαλαίων. Όσο για τις συναντήσεις και τις εκδηλώσεις, μπορεί να υπάρχουν μικρές συναντήσεις και anime clubs, αλλά η μεγαλύτερη εκδήλωση που γίνεται και περιέχει την anime κουλτούρα στην Κύπρο, είναι το Comic Con Cyprus.

Ε: Μιας που το ανέφερες, ήσουν ένας από τους καλεσμένους στο περσινό κυπριακό ComicCon. Μίλησε μας για την εμπειρία σου εκεί, αλλά και για την εκδήλωση γενικότερα.

Α: Ήταν φανταστική εμπειρία και εάν είσαι στην Κύπρο όταν είναι ενεργό, θα πρέπει να είσαι χαζός να το χάσεις, αν είσαι otaku. Για να πάρετε μια γεύση από την εμπειρία, δείτε το βίντεο μου εδώ.

Ε: Τι πιστεύεις ότι λείπει από την Κυπριακή anime κοινότητα και τι θα ήθελες να δεις να βελτιώνεται;

Α: Λείπουν οι άνθρωποι και οι ομάδες/κοινότητες στην Κύπρο προς το παρόν, δύστυχώς . Το πάθος υπάρχει. Είμαι καθαρά μεγάλος λάτρης των anime και θα ήθελα να δω την κοινότητα μας να επεκτείνεται σε ένα επίπεδο παρόμοιο με χώρες όπως η Αμερική.

Ε: Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελληνική anime κοινότητα; Έχεις έρθει ποτέ Ελλάδα;

Α: Η Ελληνική anime κοινότητα πάει καλύτερα από την κυπριακή, επειδή υπάρχουν παραπάνω άτομα που ασχολούνται μαζί της, πάει προς μια πολύ καλή κατεύθυνση πιστεύω. Έχω έρθει στην Αθήνα τρεις φορές για διακοπές, το απόλαυσα 😊

Ε: Θέλεις τα anime να γίνουν πιο «mainstream» και πιο γνωστά στον κόσμο ώστε η κοινότητα μας να μεγαλώσει, ή προτιμάς μια πιο μικρή κοινότητα όπου όλοι μας θα μοιραζόμαστε κάτι «ξεχωριστό» μεταξύ μας;

Α: Θέλω τα anime να γίνουν πιο «mainstream» και πιο γνωστά στον κόσμο ώστε η κοινότητα μας να μεγαλώσει 100%. Παραπάνω άτομα σημαίνει λιγότερα άτομα που νιώθουν μοναχικά επειδή πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι που λατρεύουν τα anime στην χώρα τους, που είναι απλά λάθος. Τhe more mainstream, the better 😀

Ε: Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι εντατικά με τα anime, πως ξεκίνησες και ποιο ήταν το πρώτο σου;

Α: Χμμμ… το πρώτο μου anime τεχνικά είναι το Pokémon, αλλά το πρώτο μου anime που ήξερα ότι ήταν «anime» ήταν το Naruto.

Ε: Αγαπημένο ή αγαπημένα anime;

Α: Το αγαπημένο μου anime είναι ένα που οι περισσότεροι δεν θα έβλεπαν σαν «καλύτερο», είναι το «Snafu/Oregairu», με την γιαπωνέζικη ονομασία του «Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru». Το δεύτερο αγαπημένο μου, το οποίο θα σύστηνα σαν ένα anime για όλους, είναι το «Code Geass» 😀

Ε:Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε όσον αφορά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Σάββα Κωνσταντίνου;

Α: INTJ-A ‘’5w4’’

Μόλις σας περίγραψα τον χαρακτήρα μου απολυτός , χρησιμοποιώντας 2 είδη τυπολογίας: MBTI and Enneagram (Ψάξε τε το, είναι πολύ ενδιαφέρον 😊 )

Ε: Και η τελευταία και πιο σημαντική ερώτηση. Ομάδα L ή ομάδα Kira;

Α: Ομάδα L-elouch 😀

____________

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σάββα καταρχήν που συμφώνησε για να μας παραδώσει αυτήν την συνέντευξη, αλλά και για τον χρόνο που αφιέρωσε για να απαντήσει τις ερωτήσεις. Χαίρομαι που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα άτομο από μια κοινότητα για την οποία δεν είχα ακούσει πολλά και μας μετέδωσε τον ενθουσιασμό του για τα anime και τα βίντεο!

Εάν θέλετε να τον γνωρίσετε καλύτερα και να μοιραστείτε τον ενθουσιασμό του, επισκεφτείτε το κανάλι του DragTV!

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: