Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Πασχάλης Τασούδης

Αυτόν τον μήνα θα επισκεφτούμε πάλι τα γραφεία του GORadio, αυτή τη φορά όμως στη Θεσσαλονίκη! Ώρα να μας μιλήσει ο Πασχάλης Τασούδης!

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, τον περασμένο Αύγουστο, ξεκινήσαμε αυτό το project των συνεντεύξεων και είχαμε φιλοξενήσει τον Τάσο Νταπαντά στη σελίδα μας, από το GORadio. Δώδεκα μήνες αργότερα, έχουμε άλλη μια προσωπικότητα από τον χώρο του αγαπημένου μας ραδιοφώνου, τον παραγωγό και υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Θεσσαλονίκης, Πασχάλη Τασούδη!

Ας πάμε στα backstage του σταθμού για να τον συναντήσουμε, να μας μιλήσει για την εκπομπή του, για την κοινότητα της Θεσσαλονίκης, για τα anime, αλλά και για τον ίδιο.

Αν και όλοι έχουν ακούσει, έστω και λίγο, Greek Otaku Radio, ακόμα και αυτοί που έχουν ασχοληθεί πολύ λίγο με την Ελληνική anime κοινότητα, πες μας λίγα λόγια για τον σταθμό και τι ακριβώς κάνετε.

To Greek Otaku Radio είναι ο πρώτος διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με στόχο του την μετάδοση της ιαπωνικής κουλτούρας, της μουσικής και των anime στην Ελλάδα. Παίζουμε πολύ μουσική, κάνουμε εκπομπές για όλα τα γούστα, διαγωνισμούς και τέλος διοργανώνουμε διάφορα events μέσα στον χρόνο. Είμαστε γενικότερα ένα party και περνάμε πολύ ωραία.

Μίλησε μας για τον δικό σου ρόλο στον σταθμό. Τι ακριβώς κάνεις εκεί, πότε ξεκίνησες και ποιος ήταν αυτός που σε σύστησε στον σταθμό;

Το ταξίδι μου στο Greek Otaku Radio ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016. Ήμουν ακροατής του σταθμού για λίγο καιρό πριν μπω στον σταθμό. Η αλήθεια είναι ότι δεν με σύστησε κανένας στο Greek Otaku Radio. Είχα μια ιδέα για την εκπομπή που κάνω τώρα και είπα να την προτείνω στον Τάσο Νταπαντά. Γνώριζα την Αννέτα, γνωστή και ως Hikari στον κόσμο των Cosplay, αλλά δεν της είπα τίποτα και η αντίδραση της ήταν τέλεια όταν έμαθε πως έγινα μέλος του σταθμού (χαχαχα).

Η εκπομπή μου ονομάζετε «It’s Henshin Time» (βγήκε από την ατάκα “It’s Morphin Time”)  και η θεματολογία της είναι το Tokusatsu universe. Για όσους δεν γνωρίζουν, ασχολούμαι με τους Super Sentai, Kamen Rider, Metal Heroes, Power Rangers και πολλές άλλες σειρές τέτοιου είδους. Η μουσική που παίζω αφορά τα opening, ending και γενικότερα τα soundtracks των σειρών, καθώς επίσης αφιερώματα σε διάφορους ήρωες και σεζόν. Ο στόχος μου είναι γενικά να μάθω στον κόσμο τι υπήρχε πριν τους Power Rangers στην Ιαπωνία διότι το community δεν είναι πολύ μεγάλο στην χώρα μας. Εξηγώ πως ξεκίνησαν όλα και τις διαφορές που έχουν αυτές οι σειρές, π.χ. Super Sentai VS Power Rangers. Η εκπομπή «It’s Henshin Time» είναι πολύ δυνατή εκπομπή μέσα στην θετική ενέργεια! Είναι πολύ Shonen, όπως λέει και ένας ακροατής μου.

Πως αποφάσισες ότι ήθελες να ασχοληθείς με ραδιοφωνικές παραγωγές, ιδίως σε ένα anime ραδιόφωνο;

Γενικότερα περνούσα μια φάση λίγο πριν μπω στον σταθμό, είχα κουραστεί με πολλά πράγματα και ήθελα λίγο να ξεφύγω από την καθημερινότητα. Έτσι αποφάσισα να στείλω μήνυμα στον Τάσο και να του πω την ιδέα που είχα. Το ραδιόφωνο πάντα μου άρεσε, ακούω ραδιόφωνο και το αγαπώ πολύ! Η πρώτη μου φορά στο ραδιόφωνο ήταν στα 17 μου χρόνια όταν κληρώθηκα από έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς της Θεσσαλονίκης ως assistant του παραγωγού και ήταν η πρώτη φορά που βγήκα στον αέρα της πόλης.

Εάν υπάρχει κάποιο άτομο το οποίο είναι το κίνητρο σου για να κάνεις ότι κάνεις και σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις, ποιο μπορεί να πεις ότι είναι αυτό το άτομο;

Γενικότερα το κίνητρο μου ήταν να κάνω κάτι διαφορετικό, κάτι που θα με γέμιζε και έτσι αποφάσισα να επικοινωνήσω με τον Τάσο. Το κίνητρο στην συνέχεια άλλαξε και έγινε στο να μεταδώσω στους ακροατές μου όλα αυτά που θέλω να τους πω σχετικά με το είδος που ασχολούμαι και ξέρω. Τώρα πλέον το κίνητρο μου είναι οι ακροατές μου, χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε ούτε ο σταθμός, αλλά ούτε και η εκπομπή που κάνω. Τους ευχαριστώ πολύ για όλη την υποστήριξη και την αγάπη που μου δείχνουν.

Υπάρχει κάποια περίοδος όπου θεωρείς ότι είναι η καλύτερη του σταθμού ή η αγαπημένη σου, όσο είσαι εκεί;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάποια αγαπημένη περίοδο. Κάθε στιγμή, κάθε εκπομπή με κάνει να περνάω πολύ ωραία και με γεμίζει συναισθήματα. Οπότε, το να είμαι μέλος του Greek Otaku Radio είναι η καλύτερη περίοδος. Αλλά όσων αφορά τον σταθμό, η καλύτερη περίοδος είναι τα events – party που διοργανώνουμε, αλλά και τα 10.000 like που φτάσαμε στο Facebook τον περασμένο μήνα.

Θέλεις να μας μιλήσεις λίγο για τους συνεργάτες σου στον σταθμό;

Αχαχαχαχα, τους ΑΓΑΠΩΩΩΩΩ!! Ό,τι και να πω για τους συνεργάτες μου θα είναι λίγο. Η αγάπη που έλαβα, αλλά και η πρώτη συνάντηση που είχαμε στα 4α γενέθλια του σταθμού ήταν απερίγραπτη. Μπορώ να μιλάω για ώρες για τον κάθε έναν τους ξεχωριστά, κάθε φορά που συναντιόμαστε γίνεται χαμός και η ενέργεια που βγάζουμε προς τα έξω δεν περιγράφεται. Για τον μόνο που θα μιλήσω, μιας και είναι ο Πρόεδρος του σταθμού, είναι ο Τάσος Νταπαντάς, όπου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και τον εκτιμώ αφάνταστα μιας και με δέχτηκε στον σταθμό χωρίς να με γνωρίζει και με εμπιστεύτηκε.

Έχεις νέες ιδέες ή projectσε εξέλιξη αυτήν την περίοδο;

Αρκετά πράγματα έχω στο μυαλό μου μιας και θα μπούμε στην 3η σεζόν της εκπομπής «It’s Henshin Time», αλλά θα τα μάθετε όλα εν καιρώ… Υπομονή γιατί η 3η season «It’s Henshin Time», αλλά και η 6η season του Greek Otaku Radio έρχεται και θα είναι πιο δυνατή από ποτέ.

Οι απαιτήσεις που έχει η λειτουργία του σταθμού είναι πολλές; Πως καταφέρνεις να το συνδυάσεις με τη δουλειά σου από άποψη χρόνου;

Οι απαιτήσεις του σταθμού είναι πολλές, πρέπει να κρατάς πιστά το ραντεβού σου κάθε εβδομάδα με τους ακροατές σου, έχει τρέξιμο από την άποψη συμφωνιών με νέους συνεργάτες αλλά και χορηγούς. Το να μπορέσω να συνδυάσω την δουλειά μου με τις ανάγκες του σταθμού είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύω συνεχώς, διότι είμαι νοσηλευτής και δεν έχω σταθερό πρόγραμμα στην δουλειά, αλλά πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.

Πριν λίγο καιρό ήταν το μεγάλο πάρτι γενεθλίων του σταθμού. Κατάφερες να έρθεις στην Αθήνα για να παρευρεθείς; Πως σου φάνηκε η συμμετοχή του κόσμου και ποιες οι εντυπώσεις σου;

Δυστυχώς, στο 5ο γενέθλιο party του σταθμού δεν μπόρεσα να παραβρεθώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά έστειλα όλη την θετική μου ενέργεια στα παιδιά!! Μπορώ να μιλήσω όμως για το 4ο party που παραβρέθηκα και πραγματικά η δουλειά μας ανταμείφτηκε με όλη την αγάπη που λάβαμε και για το πόσο ωραία πέρασε ο κόσμος. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς.

Έχεις έρθει πολλές φορές στην Αθήνα για συναντήσεις ή event;

Όπως είπα και πιο πριν, λόγω δουλειάς και μη σταθερού προγράμματος δεν έχω την δυνατότητα να παρευρίσκομαι σε κάθε event, αλλά προσπαθώ όσο μπορώ γιατί δεν μου αρέσει να χάνω τα events και τις συναντήσεις με τους συνεργάτες μου, αλλά και με τους ακροατές.

Ποια είναι η γνώμη σου για την anime κοινότητα στην Αθήνα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται;

Χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει κόσμος που έχει όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνει. Μου αρέσει να βλέπω τις προσπάθειες όλων των παιδιών και μακάρι να μπορούσα να παρευρίσκομαι και εγώ.

Μίλησε μας για την anime κοινότητα στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει κόσμος που να ασχολείται; Πραγματοποιούνται εκδηλώσεις;

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται αρκετά events και αυτό είναι κάτι το οποίο με χαροποιεί πολύ, διότι βρίσκονται στην πόλη μου και έτσι μπορώ να δίνω το παρόν λίγο παραπάνω από ότι στην Αθήνα.

Τι θα ήθελες να δεις να βελτιώνεται, να αλλάζει, ή να σταματήσει να υπάρχει στην Ελληνική anime κοινότητα γενικότερα αυτή τη στιγμή;

Γενικότερα μου αρέσει να απέχω από κάποια πράγματα που γίνονται στην κοινότητα και δεν μου αρέσει όταν βλέπω «διαδικτυακό κράξιμο» και έτσι θα με βρείτε αμέτοχο σε όλο αυτό. Θα ήθελα πέρα από διαφωνίες, που είναι λογικό να υπάρχουν, να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο δεκτικοί και να μην ξεχνάμε ότι αυτή η κοινότητα ξεκίνησε για την αγάπη μας προς την ιαπωνική κουλτούρα και τα anime.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι εντατικά με τα anime, πως ξεκίνησες και ποιο ήταν το πρώτο σου;

Η πρώτη μου επαφή με τα anime ήταν από μικρή ηλικία μιας και είμαι 90΄s παιδί και εγώ. Αλλά, εντατικά ξεκίνησα πριν 10 χρόνια, περίπου στα 17 μου, μετά από επιρροή των φίλων μου, μιας και είχαν ξεκινήσει και αυτοί τότε και έτσι άρχισαν να μου προτείνουν διάφορα anime και έτσι ξεκίνησα και εγώ.

Αγαπημένο ή αγαπημένα anime;

Θα πω αγαπημένα (χαχαχα). Χμμ, λοιπόν, D- Gray Man, Dragon Ball, Shaman King και Sailor Moon.

Αγαπημένο είδος μουσικής;

Αν μάθετε τι μουσική ακούω θα με περάσετε για άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα! Χαχαχα! Ακούω τα πάντα, κατά κύρια βάση ακούω ξένη μουσική από 50’s μέχρι και σήμερα, επίσης ακούω ελληνική μουσική, αγαπώ μπουζούκια, είμαι άνθρωπος της καψούρας! Χαχαχα! Μεγάλη αγάπη έχω επίσης και στην K- POP μουσική όπου μου φτιάχνει την διάθεση και, τέλος, αγαπώ την ιαπωνική μουσική όπου θα με βρείτε να την ακούω παντού. Γενικά το YouTube μου με κοροϊδεύει! Χαχαχα!

Πέρα από τα anime και το ραδιόφωνο, έχεις κάποια άλλα χόμπι και ασχολίες;

Όπως είπα και πιο πριν, είμαι νοσηλευτής και έτσι έχω πολύ άστατο πρόγραμμα το οποίο με δεσμεύει αρκετά στο να κάνω νέα πράγματα τα οποία θα ήθελα να κάνω. Επίσης, βρίσκομαι στα τελειώματα του μεταπτυχιακού μου πάνω στην διοίκηση υπηρεσιών υγείας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, άρα βλέπετε ότι θα ήθελα παραπάνω χόμπι, αλλά προς το παρών δεν υπάρχει πολύς χρόνος ελεύθερος.

Θέλεις τα anime να γίνουν πιο «mainstream» και πιο γνωστά στον κόσμο ώστε η κοινότητα μας να μεγαλώσει, ή προτιμάς μια πιο μικρή κοινότητα όπου όλοι μας θα μοιραζόμαστε κάτι «ξεχωριστό» μεταξύ μας;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει πολύς κόσμος στην κοινότητα, αλλά δεν θα είχα πρόβλημα για περισσότερο κόσμο, αρκεί μόνο να μπορέσουμε να είμαστε όλοι αγαπημένοι χωρίς μαλώματα και ξεκατινιάσματα.

Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε όσον αφορά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Πασχάλη Τασούδη;

Μου αρέσει αυτή η ερώτηση! Χαχαχα! Ο Πασχάλης είναι ένας εξωστρεφής και αυθόρμητος άνθρωπος που του αρέσει οτιδήποτε διαφορετικό. Είμαι αρκετά ρομαντικός, δοτικός, ονειροπόλος και γεμάτος ενέργεια! Τραγουδάω όπου σταθώ και όπου βρεθώ, αν και δεν έχω καλή φωνή, και επίσης μου αρέσει να μιμούμαι. Αγαπάω τα πάντα και θα ήθελα ένα σκυλάκι. Αν θέλει κάποιος να με κερδίσει ας μου δώσει κόκα κόλα και οτιδήποτε περιέχει φράουλα. Επίσης βρίζω πολύ και είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αλλάξω, αλλά είναι μέρος της προσωπικότητας μου.

Αν και έχω το προαίσθημα ότι θα μετανιώσω την επόμενη ερώτηση, πρέπει να την κάνω καθώς είναι η πιο σημαντική. Ομάδα L ή ομάδα Kira;

Ξεκάθαρα Kira, ήταν ο πρώτος χαρακτήρας από anime που έκανα cosplay πριν πολλά χρόνια, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία βέβαια. Τον αγαπώ.

_________

Το προαίσθημα μου βγήκε αληθινό… Καλύτερα να μην είχα ρωτήσει! Χαχαχα!! Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Πασχάλη για τον χρόνο που αφιέρωσε μέσα από το πολυάσχολο πρόγραμμα του για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Facebook, αλλά και στο προσωπικό του Instagram!

Για να ακούσετε το ραδιόφωνο 24 ώρες το 24ωρο, γεμάτο ζωντανά προγράμματα, anime μουσική και όχι μόνο, επισκεφτείτε τη σελίδα GORadio! Μην ξεχάσετε να κάνετε like και στη σελίδα τους στο Facebook για να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα και για anime νέα, αλλά και να τους ακολουθήσετε στο Instagram!

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: