Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Pain είχε δίκιο!!! Μήπως αυτός είναι ο πραγματικός ήρωας στη σειρά;

Ο Pain ΔΕΝ είναι villain στο «Naruto». Ως “παιδί της προφητείας” έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο που οδήγησε στην ειρήνη! από τον チュリストス

«Those who do not understand true pain can never understand true peace». Ο Nagato ήταν ένα παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε κατά την διάρκεια δύο παγκοσμίων πολέμων. Έχασε τους γονείς του σε πολύ μικρή ηλικία. Αναγκάστηκε να καταφύγει στη ζητιανιά. Ζούσε με λίγα λόγια μια κόλαση. Η ζωή όμως, όπως λέμε, πάντα σου δίνει ευκαιρίες, και γνώρισε άλλα δυο ορφανά παιδιά που ζούσαν στην ίδια κατάσταση με αυτόν, την Konan και τον Yahiko. Κατάφεραν να επιβιώσουν με την βοήθεια του Jiraiya. Στην εφηβική τους ηλικία δημιούργησαν μια επαναστατική οργάνωση που ήταν κατά των πολέμων, τους Akatsuki. Όπως ξέρουμε όμως, προδόθηκαν από τον Hanzo, γεγονός που οδήγησε στον θάνατο του Yahiko. Τότε ήταν η πρώτη φορά που ο Nagato αφύπνισε την πλήρη δύναμη των Rinnegan και την Φιλοσοφία του.

«If you don’t share someone’s pain. You can never understand them». Ο Pain πίστευε ότι η σύναψη ειρήνης μέσω φιλίας και ένωσης των ατόμων, ήταν πράξη όχι μόνον αφελής, αλλά ακόμη και βλακώδης για ειρήνη. Υποστήριζε ότι ο κόσμος βρισκόταν σε έναν ατελείωτο κύκλο μίσους και θανάτου. Η ύπαρξη της παγκόσμιας ειρήνης προϋποθέτει την πλήρη κατανόηση του πόνου σε όλους τους ανθρώπους. Έχοντας αυτό στο μυαλό του, ο Pain ως αρχηγός των Akatsuki, μαζί με τη βοήθεια του Tobi, προσέλκυσε νέα μέλη στην οργάνωση με στόχο να πιάσουν όλα τα Bijuu (tailed-beasts). Σκοπός της αιχμαλωσίας ήταν η ένωση τους για την δημιουργία ενός απόλυτου όπλου, με το οποίο θα γνώριζε στον κόσμο τι θα πει πραγματικός πόνος. Με αυτόν τον τρόπο θα ένωνε όλες τις χώρες μαζί, δημιουργώντας ειρήνη…

Πολλοί θα αναρωτιέστε και θα λέτε αυτή τη στιγμή «όμως με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά θα ξεκινούσε πόλεμο. Δεν υπάρχει πραγματική ειρήνη. Αυτό που ήθελε να κάνει είναι κάτι σαν “προγραμματισμένος” πόλεμος κάθε φορά που θα το θεωρούσε αυτός σωστό. Αυτό είναι τρομοκρατία!». Δεν θα είχατε απόλυτο άδικο, αλλά αφήστε με να σας εξηγήσω λίγο πιο αναλυτικά με παράδειγμα την ιστορία. Ο Hashirama (1ος Hokage) ήταν ένα άτομο, που είχε παρόμοιο τρόπο σκέψης με του Naruto, ότι δηλαδή η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μέσω φιλίας. Με αυτόν τον τρόπο σκέψης δεν υπολόγισε όμως ότι μια διαφωνία που είχαν οι Kage για το μοίρασμα των Tailed-Beasts θα οδηγούσε τα μεγάλα έθνη στον 1ο παγκόσμιο Shinobi πόλεμο. Σε έναν πόλεμο υπάρχουν οι νικητές και οι ηττημένοι. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι νικητές επεμβαίνουν στους ηττημένους με κανόνες, φόρους, τιμωρίες κλπ. Αυτό όπως είπε ο Pain είναι τροφή για μίσος το οποίο αυξάνεται με τα χρόνια και εν καιρώ θα ξεκινήσει νέο πόλεμο… Βλέποντας τα ιστορικά γεγονότα με τη σειρά, οι τρεις πόλεμοι είχαν ελάχιστη χρονική διαφορά μεταξύ τους (μάλιστα αν γίνουν οι πράξεις, ο 3ος με τον 4ο είχε μόλις 18 περίπου χρόνια διαφορά). Το όραμα του Pain ήταν να δημιουργήσει έναν «πόλεμο» όπου δεν θα υπήρχαν νικητές, παρά μόνο ηττημένοι, δημιουργώντας έτσι μια κοινωνική κατανόηση του πόνου, δημιουργώντας πραγματική, ποιοτική ειρήνη.

«We are just ordinary people driven to revenge in the name of justice. But if revenge is called justice, then that justice breeds yet more revenge and becomes a chain of hatred». Για να πετύχει το σκοπό του ο Pain πήρε το ρόλο Θεού, με την κατοχή των Rinnegan ο Jiraiya είδε σε αυτόν τον μελλοντικό Sage of six paths ή αλλιώς «Το παιδί της Προφητείας». Όταν σκότωσε τον Hanzo και ανέλαβε την διοίκηση του χωριού του, οι πολίτες των έβλεπαν σαν Θεό (και με την Konan ως Άγγελο). Ο Pain με την τεχνική shinra tensei (planetary devastation) μπορούσε να αφανίσει κυριολεκτικά τα χωριά , όπως έκανε με την Konoha. Τέλος, μπόρεσε να αναστήσει τους νεκρούς, έπαιξε δηλαδή το ρόλο του Θεού. Παρά τον σφετερισμό του ρόλου του Θεού, ο Pain παρέμεινε άνθρωπος στην ουσία του. Για αυτό κατάφερε ο Naruto να τον μεταπείσει, χρησιμοποιώντας επίκληση στο συναίσθημά του, για το τι πίστευε ο κοινός τους δάσκαλος.

«Knowing what it feels to be in pain, is exactly why we try to be kind to others» (Jiraiya). Ο Naruto είχε υποσχεθεί στον Nagato ότι θα κατάφερνε να πετύχει την ειρήνη που ο Nagato τόσο επιθυμούσε, αλλά όλοι νομίζω ότι έχουμε καταλάβει ότι απέτυχε. Απόδειξη αυτού αποτελεί, κατά την γνώμη μου, η ύπαρξη μιας σειράς εν ονόματι «Boruto».

Μια επισήμανση σε αυτό το σημείο… Δεν χρειάζεται νομίζω να εξηγήσω ότι η ειρήνη που ήθελε ο Pain ήταν σαφώς διαφορετική από αυτήν του Obito και του Madara. Ο Pain ποτέ του δεν ισχυρίστηκε πως ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η ειρήνη, ήταν η διαβίωση σε ένα όνειρο, το να ξεφύγει κανείς ολοκληρωτικά από την πραγματικότητα δηλαδή.

Έχοντας αυτό κατά νου θα ήθελα να τονίσω πραγματικά ότι το όραμα/πλάνο του Pain, όντως εφαρμόστηκε!!! Τα 9 Tailed-beasts ενώθηκαν δημιουργώντας ένα “όπλο”, το Juubi (10tails). Για να νικήσουν αυτό το ον ενώθηκαν όλα τα χωριά, δημιουργώντας μια νέα συμμαχία. Μετά το τέλος του πολέμου δεν υπήρχε κανένας νικητής, όλοι χάσανε αγαπημένα άτομα, όλοι γνώρισαν πόνο!  Το όραμα του Pain είχε πραγματοποιηθεί! Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει πλέον αυτό το “όπλο”, αυτή η απειλή, γεγονός που αναγκάζει τις επόμενες γενιές , που δεν έχουν γνωρίσει τον πόνο, να ξεκινήσουν ξανά τις διαμάχες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω μια δική μου προσωπική θεωρία… Ο Pain και ο Naruto θεωρούνταν ο καθένας ξεχωριστά ως το παιδί της προφητείας. Πιο ειδικά, είχε προφητευτεί ότι ο Jiraiya θα έχει ως μαθητή ΕΝΑ παιδί το οποίο θα φέρει μια μεγάλη αλλαγή και σωτηρία στον κόσμο. Αλλά θα έρθει μια στιγμή που θα πρέπει να πάρει μια απόφαση, η οποία θα κρίνει την τροπή του μέλλοντος. Η θεωρία μου είναι ότι το πραγματικό παιδί της προφητείας, ήταν ο Nagato (Pain) και η απόφαση που έπρεπε να πάρει, έτσι ώστε να κριθεί ποια φορά θα πάρει η προφητεία ήταν η προπόνηση που έκανε στον Naruto, η δημιουργία ουσιαστικά ενός αντιπάλου που θα σταματούσε τον Nagato.

Για μένα προσωπικά ο Pain ήταν ένας ήρωας, με πολύ σωστή φιλοσοφία και κίνητρο. Ενώ από την άλλη ο Naruto, ένα αφελές άτομο που πίστευε ότι με «τη δύναμη της φιλίας» μπορεί να τα λύσει όλα…

Sometimes you must HURT in order to KNOW, FALL in order to GROW, LOSE in order to GAIN, because life’s greatest lessons are learned through PAIN!!!

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: