Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: XARART

Άλλη μια συνέντευξη από τον καλλιτεχνικό χώρο και μάλιστα μια που ανυπομονούσα πολύ να έρθει η ώρα να φιλοξενήσω στη σελίδα μας!

Είμαι σίγουρος ότι εάν ασχολείστε με τη ζωγραφική και κινείστε στον χώρο του Facebook ή του Instagram θα έχετε πετύχει έργα της. Το όνομα της, Χαρά! Εάν αυτό δεν σας θυμίζει ήδη κάτι, τότε μάλλον ξέρετε τη σελίδα της, την XARART!

Ούτε σήμερα είμαι μόνος μου! Μαζί μας σε αυτήν την όμορφη,δημιουργική συνέντευξη είναι και η συγγραφέας – εικονογράφος Λίλα Κίσσα – Φραγκομίχαλου, η δημιουργός της σειράς μυθιστορημάτων φαντασίας Angel Eyes, η οποία είναι η πιο κατάλληλη για να με βοηθήσει σε αυτήν συνέντευξη.

Ας γνωρίσουμε την Χαρά, μια ζωγράφο με τρομερό χέρι, η οποία τολμά να δοκιμάζει πάντα κάτι νέο και δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει με τη δουλειά της!

Λ.Κ. Χαρά, μίλησέ μας για τη σχέση σου με τη ζωγραφική. Σπουδάζεις κάτι σχετικό με το αντικείμενο ή αυτά που βλέπουμε έχουν προκύψει από καθαρή αγάπη και ατομική προσπάθεια;

 Με την ζωγραφική είχα επαφή από πολύ νεαρή ηλικία, θυμάμαι όταν είχα στο χέρι μου έστω και ένα μολύβι πάντα κάτι θα έφτιαχνα, έστω και ας ήταν μια μουτζούρα αυτό τότε. Θαύμαζα το ότι από μια λεύκη κόλλα χαρτί μπορούσες να ζωγραφίσεις κάτι από το μυαλό σου, είτε αυτό ήταν εξωπραγματικό, είτε ρεαλιστικό . Η σχολή μου έχει σαν βάση το σχέδιο, αλλά κυρίως απευθύνεται στο έπιπλο, οπότε ναι, είναι ατομική δουλειά .

Α.Τ. Πες μας λίγα λόγια για τη σελίδα σου. Πότε την άνοιξες και τι υλικό θα βρούμε εκεί;

Την σελίδα μου στο Facebook την άνοιξα πριν τρία χρόνια, αλλά ως βάση χρησιμοποιώ το Instagram. Ο λογαριασμός μου είναι ενεργός εδώ και δυόμιση χρόνια. Στις σελίδες μου μπορείς να βρεις όλες τις δημιουργίες μου και τις πληροφορίες μου για οποίον ενδιαφέρεται για τυχόν συνεργασία ή οποιαδήποτε απορία πάνω σε κάποιο έργο μου.

Fb : https://www.facebook.com/xarart92/
IG : https://www.instagram.com/xarart/

Α.Τ. Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος, το προσωπικό σου όνειρο όσον αφορά τη σελίδα; Που θα ήθελες να την δεις να φτάνει και τι έχεις «απωθημένο» να κάνεις με αυτήν;

Ο βασικός λόγος που έφτιαξα την σελίδα μου ήταν για να με γνωρίσει ο κόσμος και αντίστοιχα να γνωρίσω και εγώ άλλους καλλιτέχνες, κυρίως με την ίδια θεματολογία, κάτι το οποίο πάει καλά μέχρι ώρας. Μια επιθυμία θα έλεγα είναι να γίνω freelance artist (ανεξάρτητος καλλιτέχνης) μέσω της σελίδας και να έχει μεγάλη ζήτηση, κάτι που θέλει πολύ δουλειά και είναι νωρίς ακόμα, αλλά έχω ως σκοπό να το πραγματοποιήσω στο μέλλον.

Λ.Κ. Ποιες θεματολογίες είναι αυτές που σε εμπνέουν περισσότερο να ζωγραφίσεις; Με   ποιο στυλ σου αρέσει να εκφράζεσαι;

Αγαπημένα θέματα είναι τα μυθικά πλάσματα και ότι έχει να κάνει με φαντασία ἠ το εξωπραγματικό. Επίσης εμπνέομαι πολύ από την ασιατική κουλτούρα. Γενικά μου αρέσει να πειραματίζομαι με πολλά στυλ, ένα στυλ που με εκφράζει είναι το ημιρεαλιστικό θα μπορούσα να πω.

Λ.Κ. Τα υλικά στα traditional έργα σου ποικίλουν. Ποιο βρίσκεις μέχρι στιγμής ότι σε ικανοποιεί περισσότερο;

Το υδρόχρωμα και το μελάνι είναι τα δύο υλικά που λατρεύω. Ειδικά με τα watercolors (νερομπογίες) μπορείς να κανείς πολλές τεχνικές και να έχεις απίστευτα αποτελέσματα!

Α.Τ. Πόσες ώρες την ημέρα ή την εβδομάδα αφιερώνεις στη ζωγραφική;

Προσπαθώ να ασχολούμαι κάθε μέρα, έστω αν αυτό είναι και μια ώρα, συνήθως όμως ζωγραφίζω δύο με τρεις μέρες την εβδομάδα και ανάλογα το έργο που ασχολούμαι μπορεί να μου πάρει από τρεις ώρες έως οχτώ την ημέρα, το οποίο μπορεί να χρειαστεί να το συνεχίσω την επόμενη ημέρα.

Λ.Κ. Παρατηρούμε επίσης ότι ασχολείσαι και με το digital painting τώρα τελευταία. Πως είναι συγκριτικά με το traditional; Τι θα συμβούλευες σε κάποιον που ξεκινάει τώρα; Ποια προγράμματα; Ποιον τρόπο «χτισίματος» ενός illustration;  

Το digital painting έχει πολλές δυνατότητες σε σχέση με το traditional που το καθορίζουν και πιο εύκολο πολλές φορές. Όπως με το traditional μπορείς να δουλέψεις με παρά πολλές τεχνικές και άπειρα φίλτρα ή brushes για να δώσεις ότι ύφος και αποτέλεσμα θες να έχεις. Σε κάποιον που κάνει τα πρώτα βήματα στο digital σαν ξεκίνημα καλό θα είναι να μην γίνουν βεβιασμένα βήματα στο τι εξοπλισμό θα χρησιμοποιήσει ή τι λογισμικό θα επιλέξει για να σχεδιάσει σε αυτό. Δεν είναι αναγκαίο κάποιος αρχάριος να αγοράσει πολύ ακριβό εξοπλισμό ή να ξεκινήσει να σχεδιάζει στο Photoshop το οποίο είναι ένα δυνατό άλλα σύνθετο πρόγραμμα.

Λ.Κ. Σαφώς η αγαπημένη μου ερώτηση: Anime/manga style ή δυτικό στυλ εικονογράφησης; Τι σε τραβάει περισσότερο; Και γιατί;

Έχω ιδιαίτερη αγάπη στο anime/manga στυλ, άλλωστε ήταν και ο λόγος που με έφερε πιο κοντά στην ζωγραφική. Σε αυτή την φάση βρίσκομαι που δοκιμάζω πολύ το semi realism (ημιρεαλισμός) το οποίο συνδυάζει και τα δύο στυλ και είναι πολύ διαδεδομένο .

Α.Τ. Έχεις κάποιο σχέδιο που θεωρείς ότι είναι το αγαπημένο σου ή πιστεύεις ότι σε αντιπροσωπεύει;

Ένα από τα πρόσφατα αγαπημένα μου είναι το galaxy elf (δίπλα).

Λ.Κ. Δώσε μας αν θέλεις ένα tip για να ζωγραφίζουμε καλύτερα!

Από την μικρή εμπειρία που έχω,. μια βασική συμβουλή θα ήταν σωστή καθημερινή εξάσκηση και υπομονή. Όταν λέω ‘σωστή’ εννοώ, όταν για παράδειγμα θέλουμε να ζωγραφίσουμε ένα πρόσωπο, καλό θα είναι να κάνουμε έρευνα ανατομίας προσώπου ή να κοιτάξουμε άλλες δημιουργίες καλλιτεχνών ώστε να πάρουμε περισσότερες γνώσεις .

Α.Τ. Έχεις κάποια χόμπι ή ασχολίες πέρα από τη ζωγραφική;  

Με την μουσική και την συγγραφή σαν χόμπι, ασχολούμαι με την γραφιστική και, λόγω της σχολής μου, με το σχεδιασμό επίπλου.

Α.Τ. Ποια είναι η σχέση σου με τα anime; Παρακολουθείς κάποιες σειρές;

Άρχισα να παρακολουθώ από το Γυμνάσιο anime λόγω το ότι μου άρεσε πάρα πολύ το manga στυλ και αργότερα λάτρεψα και την Ιαπωνική γλώσσα. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν βλέπω πολύ εξαιτίας του λίγου χρόνου, διαβάζω κυρίως manga πλέον. Από σειρές παρακολουθώ τελευταία το Nanatsu no Taizai , Boruto και περιμένω Fairy Tail. Βέβαια, έχω και άλλες πολλές ακόμα στην λίστα μου για να δω.

Α.Τ. Αγαπημένο ή αγαπημένα anime;

Έχω πολλά αγαπημένα η αλήθεια είναι. Θα ξεχώριζα το “Howl’s Moving Castle” που είναι από το αγαπημένο μου Studio Ghibli. Επίσης, το Yu Yu Hakusho αγαπημένο shonen και το Vampire Knight σαν shojo.

Α.Τ. Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε όσον αφορά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της Χαράς;

 Είμαι ιδιαίτερα κλειστός σαν άνθρωπος, κάτι που το βγάζω όμως στην ζωγραφική πιστεύω, αλλά και αντίστοιχα ανοιχτός σε απόψεις .

Α.Τ. Και η τελευταία και πιο σημαντική ερώτηση. Ομάδα L ή ομάδα Kira;

Μου άρεσε και το σκεπτικό του Kira, αλλά είμαι φαν του L, οπότε ομάδα L!

_______________________

Πολύ χαίρομαι που καταφέραμε να μιλήσουμε με τη δημιουργό όλων αυτών των υπέροχων έργων που βλέπουμε στη σελίδα της! Είναι υπέροχο όταν βλέπεις ανθρώπους με όρεξη να προσπαθούν να δοκιμάζουν συνέχεια νέες ιδέες και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους!

Εάν θέλετε να δείτε κι εσείς περισσότερα από τη δουλειά της Χαράς, εάν σας άρεσαν οι δημιουργίες της, ακολουθήστε την στη σελίδα της στο Facebook ή στο προφίλ της στο Instagram!

Την ευχαριστώ ιδιαίτερα που συμφώνησε σε αυτήν την συνέντευξη, καθώς και για τον χρόνο που αφιέρωσε για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας! Ευχαριστώ βεβαίως και την Λίλα Κίσσα – Φραγκομίχαλου που συμφώνησε να με βοηθήσει στις ερωτήσεις και με τίμησε με τη συμμετοχή της! Μην ξεχάσετε να δείτε και τη δική στη δουλειά στη σελίδα Angel Eyes Fantasy Art.

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: