Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γιώργος Παγώνης

Και αυτόν τον μήνα μένουμε στον κόσμο της φωτογραφίας και του cosplay για τη συνέντευξη μας!

Σήμερα έχουμε μαζί μας τον Γιώργο Παγώνη, φωτογράφο και cosplayer της σελίδας Salamander Cosplay Photography. Σίγουρα πολλοί από εσάς θα έχετε ήδη δει τη δουλειά του, το εκκεντρικό του στυλ, μπορεί και να έχετε παρευρεθεί και σε μια από τις εκδηλώσεις που έχει οργανώσει!

Είναι εδώ μαζί μας και θα μας μιλήσει για τη δουλειά του, την anime κοινότητα, αλλά και λίγο για τον εαυτό του!

Μίλησε μας λίγο για τη σελίδα σου και ενημέρωσε μας τι υλικό θα βρούμε εκεί;

Καλησπέρα σας! Η σελίδα μου ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2017 αρχικά ως προσωπική cosplay σελίδα ώστε να μπορώ να δείχνω τις στολές που μου φτιάχνει η κοπέλα μου Λαμπρινή. Ωστόσο, στις 29 Ιουλίου 2017 έγινε και φωτογραφική σελίδα και ξεκίνησα τα πρώτα βήματα στον χώρο της φωτογραφίας. Και στις 27 Ιανουαρίου 2018 έγινε το πρώτο event της σελίδας με τίτλο Maid And Butler Cafe, που σε αυτό υπήρξε πολύ μεγάλη βοήθεια από την κοπέλα μου Λαμπρινή. Στην σελίδα θα βρείτε όλο το φωτογραφικό μου υλικό από τότε που ξεκίνησα την φωτογράφιση cosplay σε cons, αλλά και κάποιες προσωπικές φωτογραφίσεις, όπως επίσης θα δείτε και τα cosplay που έχω κάνει όλο αυτό το διάστημα.

Πόσο καιρό ασχολείσαι με τις φωτογραφίσεις και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτές;

Ασχολούμαι από τις 29 Ιουλίου 2017 ξεκινώντας από ένα Oshare party που έγινε εκείνη την περίοδο. Πάντα είχα το μικρόβιο της φωτογραφίας, απλά λόγω κάποιων συνθηκών δεν ασχολήθηκα όσο θα ήθελα αλλά τώρα μέσω του cosplay έχω την ευκαιρία να δείξω το πάθος μου για την φωτογραφία.

Είσαι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου προς τη σελίδα και προς τις εκδηλώσεις τις οποίες οργανώνεις; 

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου ως προς τη σελίδα αλλά και στις εκδηλώσεις. Άλλωστε, ακόμα δεν είμαι και πολύ καιρό για να ζητάω πολλά πράγματα αλλά μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος.

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον της σελίδας; Υπάρχουν νέες ιδέες ή project σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο; 

Έχω αρκετά σχέδια όσο αφορά την σελίδα, φυσικά όλες οι ιδέες είναι υπό εξέταση και για αυτό δεν μπορώ να σου πω πολλά, αλλά θα γίνουν δυνατά πράγματα στο μέλλον.

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος, το προσωπικό σου όνειρο όσον αφορά τη σελίδα; 

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να κάνω το Cosplay ακόμα πιο γνωστό στην Ελλάδα και να κάνω μια ακόμα πιο μεγάλη κοινότητα με νέα άτομα, για αυτό άλλωστε οργανώνω τακτικά εξωτερικές φωτογραφίσεις στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο.

Ασχολείσαι κι εσύ προσωπικά με το cosplay;

Από τις 26 Φεβρουαρίου 2017 ασχολούμαι ενεργά με τον χώρο του cosplay με μεγάλη βοήθεια από την κοπέλα μου Λαμπρινή που τα skill της στο θέμα ρούχου είναι απίστευτα και είναι επαγγελματίας στην δουλειά της.

Ποια cosplay θεωρείς ότι είναι τα αγαπημένα που έχεις κάνει;

Θεωρώ όσα cosplay έχω κάνει έχουν πάρει την θέση τους στην καρδιά μου μιας που απολαμβάνω την κάθε στιγμή, αλλά το αγαπημένο μου είναι ο Natsu Dragneel από το Fairy Tail μιας και  είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας.

Υπάρχουν αρκετές ομάδες και σελίδες που λειτουργούν διαδικτυακά στην Ελληνική κοινότητα, μικρές και μεγάλες, καθώς και εκδηλώσεις οργανώνονται ανά τακτά διαστήματα. Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελληνική anime κοινότητα, τις άλλες ομάδες και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται γενικά; 

Ο καθένας κάνει ότι νομίζει σωστό, άλλωστε εγώ πιστεύω ότι τελικός κριτής είναι ο κόσμος, οπότε νομίζω η απάντηση αυτή απαντάει σε πολλά, εγώ δεν έχω καμία ιδιαίτερη γνώμη.

Τι πιστεύεις ότι λείπει από την Ελληνική anime κοινότητα;

Ξεκάθαρα λείπει το πάθος, η ενέργεια. Μην ξεχνάμε ότι η anime κοινότητα είναι κυρίως ιντερνετική, όποτε δεν υπάρχει τόσο μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο. Άλλωστε, αυτό λένε όλοι, αυτό βλέπω και εγώ.

Τι θα ήθελες να δεις να βελτιώνεται, να αλλάζει, ή να σταματήσει να υπάρχει γενικότερα στην Ελληνική anime κοινότητα αυτή τη στιγμή; 

Θα ήθελα να κοιτάει ο καθένας την δουλειά του και όχι πως να βγάλει το μάτι του άλλου και να μάθουμε όλοι να στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται με κόπο και ιδρώτα και όχι να βάζουμε εμπόδια. Γενικότερα, θα ήθελα η anime κοινότητα να γίνει πιο ανοιχτή.

Τα τελευταία χρόνια που βρίσκομαι ενεργός στην anime κοινότητα, έχω παρατηρήσει ότι η σελίδα σου έχει αλλάξει πολλές φορές στυλ και όνομα, καθώς επίσης υπήρξαν και κάποιες διαφωνίες με άλλες ενεργές ομάδες σε ορισμένες περιπτώσεις. Θέλεις να μας αφήσεις ένα σχόλιο πάνω σε αυτά τα θέματα;

Όσο για την σελίδα ναι, άλλαξε κάποιες φορές όνομα λόγω του ότι ψαχνόμουν αρκετά τι μου ταιριάζει και τελικώς κατέληξα στο τελικό αποτέλεσμα που είναι το Salamander Cosplay Photography. Όσο για τις κόντρες, είχαν την άποψη τους, είχα την δικιά μου, δεν τα βρήκαμε, το θέμα λήγει εδώ. Δεν μπορούν να αρέσουν σε όλους οι ιδέες σου, εγώ τα έχω αφήσει όλα αυτά πίσω μου και προχωράω δυνατά για μεγαλύτερα πράγματα.

Θέλεις τα anime να γίνουν πιο «mainstream» και πιο γνωστά στον κόσμο ώστε η κοινότητα μας να μεγαλώσει, ή προτιμάς μια πιο μικρή κοινότητα όπου όλοι μας θα μοιραζόμαστε κάτι «ξεχωριστό» μεταξύ μας; 

Φυσικά και θα ήθελα να μεγαλώσει, γιατί τα anime σε ταξιδεύουν σε έναν άλλο κόσμο και έχουν πολλά να διδάξουν. Προφανώς και θέλω να μεγαλώσει, άλλωστε κάνω προσπάθειες για αυτό.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι εντατικά με τα anime, πως ξεκίνησες και ποιο ήταν το πρώτο σου; 

Ξεκίνησα θεωρητικά το 2008 με το Code Geass που το βρήκα στο forum της Anime-Greek, αλλά το πρώτο μου ήταν το Yu-Gi-Oh.

Αγαπημένο ή αγαπημένα anime; 

Fairy Tail για πολλούς λόγους.

Όσον αφορά το τεχνικό μέρος, πες μας για τον εξοπλισμό σου. Τι φωτογραφικές μηχανές χρησιμοποιείς και ποια ήταν η πρώτη σου κάμερα;

Η πρώτη μου κάμερα ήταν μια ψηφιακή τσέπης Cannon, αν  θυμάμαι καλά, ύστερα πήγα σε κάτι πιο μεγάλο και απόκτησα την Nikon L840 την οποία κράτησα για κάποιο διάστημα και ύστερα πήγα στην Olympus stylus sp-100ee, με την οποία έκανα αρκετά πράγματα και τώρα από τις 25 Σεπτεμβρίου απέκτησα την πρώτη μου DSLR κάμερα, την Sony A330, αλλά σύντομα θα κάνω ξανά upgrade γιατί πάντα θέλω να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου.

Ασχολείσαι και με άλλα χόμπι; 

Φυσικά! Λατρεύω τους υπολογιστές και το card gaming, αν και στο δεύτερο δεν είμαι πολύ ενεργός, διότι με έχει κερδίσει το cosplay 100%

Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε όσον αφορά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Γιώργου Παγώνη; 

Είναι κάλος μέχρι αηδίας και προσφέρει την βοήθεια του όπου χρειάζεται αλλά αν δει αχαριστία και ψέματα μπορεί και να σε διαγράψει από την ζωή του χωρίς προειδοποίηση.

Και η τελευταία και πιο σημαντική ερώτηση. Ομάδα L ή ομάδα Kira;

Ξεκάθαρα L διότι το μυαλό του και οι τακτικές του μου θυμίζουν πολύ τον εαυτό μου.

_________________

Για να δείτε τη δουλειά του Γιώργου Παγώνη, μπορείτε να τον ακολουθήσετε στη σελίδα του, Salamander Cosplay Photography, κάνοντας ένα τεράστιο like! Προσωπικά, τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και να μας παραχωρήσει αυτήν την συνέντευξη!

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: