Monogatari Series: Tsukimonogatari
Μια ταινία χωρισμένη σε τέσσερα μέρη, με γεγονότα που επηρεάζουν πολύ τον Araragi και το μέλλον του.
γράφει ο Αναστάσιος Τριανταφύλλου
Μην σας μπερδεύει αυτό που ανέφερα παραπάνω, καθώς δεν πρόκειται για ταινία. Συγκεκριμένα, ήταν τα 4 επεισόδια του Tsukimonogatari, τα οποία έπαιξαν το ένα πίσω από το άλλο συνεχόμενα στην Ιαπωνική τηλεόραση και έτσι συνηθίζεται να βλέπονται από τότε.

Παρόλο που ουσιαστικά είναι μόνο τέσσερα επεισόδια, τα γεγονότα (βασικά, ένα συγκεκριμένο γεγονός) είναι πολύ σπουδαία για το μέλλον του Koyomi Araragi και μπορεί να παίξουν και ρόλο στο πως θα εξελιχθεί και (ίσως) θα τελειώσει ολόκληρη η σειρά! Δεν θα σας πω φυσικά τι είναι αυτό που αναφέρομαι καθώς οι παρουσιάσεις μου δεν θέλω να περιέχουν spoiler, όμως επικεντρώνεται στο γεγονός ότι μια μέρα ο Araragi ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να δει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Ταυτόχρονα, ένας περίεργος χαρακτήρας κάνει την εμφάνιση του.

Αυτό που επίσης κάνουν αυτά τα επεισόδια είναι να παρουσιάσουν περισσότερο τη σημασία και τον ρόλο των specialist, αλλά και να αναδείξουν χαρακτήρες που δεν είχαν κάνει τόσο πολύ την εμφάνιση τους μέχρι τώρα, όμως είναι σημαντικοί ο καθένας στον τομέα του, όπως της Yozuru Kagenui ή της Yotsugi Ononoki. Η τελική μάχη ήταν ίσως λίγο απογοητευτική και anti-climactic. Όχι πως η σειρά φημίζεται για τις έντονες, μεγάλης διάρκειας σκηνές δράσης της, όμως η συγκεκριμένη ήταν… ανύπαρκτη, ιδίως σε σύγκριση με όλο το build-up που προηγήθηκε. Όπως προανέφερα όμως, στο Tsukimonogatari σημασία έχουν τα γεγονότα που αφορούν τον Araragi και το μέλλον του και όχι η μάχη.
Η μουσική της σειράς είναι όπως πάντα υπέροχη και στο ίδιο ακριβώς στυλ όπως την γνωρίζουμε. Είναι εμφανές όμως ότι στην εικόνα της υπάρχει συνεχόμενη βελτίωση στη σειρά, οι κινήσεις των χαρακτήρων γίνονται περισσότερες και ο σχεδιασμός πιο πλούσιος.

Η σειρά εξακολουθεί να είναι καταπληκτική και ο Nisio Isin δείχνει τη μαεστρία του στο να στήνει καταστάσεις με την απίστευτη φαντασία του πραγματικά πρωτότυπες και έξυπνες. Το δέσιμο όλων των χαρακτήρων που έχει δημιουργήσει και οι ιστορίες τους φτιάχνουν ένα σύνολο που πραγματικά με καθηλώνει και εξίσου καθηλωτικά ήταν και αυτά τα επεισόδια. Είναι μια πολύ δυνατή προσθήκη στο Monogatari Series.
Until next time, keep watching anime!
1 σχόλιο »