Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σόφη Παπαδοπούλου

Δεν χρειάζεται να κάνετε παραπάνω από μια βόλτα στα Con’s για να πέσετε πάνω στην cosplayer Σόφη Παπαδοπούλου!

Σίγουρα θα έχετε δει τα cosplay της, είτε μέσω του internet από τις διάφορες φωτογραφήσεις που έχει κάνει, είτε από κοντά στις συγκεντρώσεις και τα Con’s! Εάν δεν το έχετε προσέξει, πάει πάντα πακέτο με τον φωτογράφο των Cosplayers//GR, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Τον λόγο, θα τον ανακαλύψετε παρακάτω, στην πλούσια συνέντευξη που μας παραχώρησε!

Μίλησε μας λίγο για τη σελίδα σου και ενημέρωσε μας τι υλικό θα βρούμε εκεί;

Η σελίδα μου Sophie Papadopoulou Cosplay δημιουργήθηκε στις 28 Ιουνίου 2017. Περιέχει φωτογραφίες και βίντεο από τις φωτογραφήσεις μου, αλλά και δουλειές των Cosplayers//GR από συνέδρια και Cosplay Events.

Πόσο καιρό ασχολείσαι με το cosplay και πως ξεκίνησες;

Σχεδόν 2 χρόνια. Ξεκίνησα στις 5 Μαρτίου 2017 κάνοντας την πρώτη μου φωτογράφηση ως Carla Radames από το Resident Evil 6. Ξεκίνησα μαθαίνοντας για το cosplay βλέποντας φωτογραφίες και βίντεο από εκδηλώσεις και προσωπικές φωτογραφήσεις.

Ποια ήταν η γνώμη σου για το cosplay πριν το ξεκινήσεις και πως αποφάσισες να γίνεις cosplayer;

Πάντα ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Λίγο καιρό μετά και αφού μπήκε στη ζωή μου το cosplay για τα καλά, δοκίμασα την τύχη μου κάνοντας την πρώτη φωτογράφηση με την πολύτιμη βοήθεια του άνδρα μου (Dimitris Papadopoulos Photography).

Ποιο ή ποια ήταν τα πρώτα cosplay που είχες κάνει;

Το πρώτο μου cosplay ήταν ως Carla Radames από το Resident Evil 6 και αργότερα έκανα την εκδοχή της Carla ως Hooded Woman από το Resident Evil The Marhawa Desire.

Μίλησε μας για τα τελευταία cosplay που έχεις κάνει.

Τα τελευταία cosplay που έκανα ήταν ως Sherry Birkin από το Resident Evil 6 και λίγο καιρό αργότερα έκανα την Candela από το βιντεοπαιχνίδι “Pokemon GO”.

Κατάφερες να παρευρεθείς στο AthensCon;

Δυστυχώς δεν εμφανίστηκα στο Con λόγω σπουδών σε άλλη πόλη. Μέχρι όμως να ολοκληρώσω τις σπουδές μου, επισκέπτομαι την Αθήνα μόνο τις διακοπές.

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον; Μπορείς να μας αποκαλύψεις τι ιδέες για cosplay έχεις;

Ένα cosplay που θα ήθελα να κάνω στο μέλλον, είναι της Frankie Stein από το Monster High. Η σειρά με την οποία ασχολούμαι κυρίως όμως, είναι το Resident Evil, έχοντας σημειωμένα αρκετά σχέδια από εκεί για το μέλλον.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου cosplay που έχεις κάνει μέχρι στιγμής και ποιο έχεις απωθημένο να κάνεις πιο πολύ;

Το αγαπημένο μου cosplay είναι φυσικά της Carla Radames και με τις δύο εκδοχές της. Ως απωθημένο, θέλω να κάνω την Claire Redfield από το Resident Evil Revelations 2, η οποία είναι άλλη μια αγαπημένη χαρακτήρας.

Προτιμάς να κάνεις cosplay χαρακτήρες από κάποιο συγκεκριμένο είδος (όπως anime, ή games, ή ταινίες κτλ), ή δεν έχεις προτίμηση σε κάποιο είδος;

Δεν έχω προτίμηση σε κάποιο είδος, μιας και ασχολούμαι σχεδόν με όλες τις προαναφερθέντες κατηγορίες.

Υπάρχει κάποιος χαρακτήρας, είτε είναι από βιντεοπαιχνίδι, είτε είναι από anime, είτε από οπουδήποτε, που πιστεύεις ότι σε χαρακτηρίζει και σε αντιπροσωπεύει;

Ναι, υπάρχει. Και δεν είναι καμία άλλη εκτός της αγαπημένης μου Carla. Είναι σκληρή και η σκληρότητα της με αντιπροσωπεύει απίστευτα.

Το cosplay, σαν χόμπι, πως είναι; Απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα; Τη στολή σου και τον εξοπλισμό σου τον αγοράζεις έτοιμο ή τα φτιάχνεις όλα μόνη σου;

Είναι ένα πολύ ευχάριστο χόμπι και πολύ δημιουργικό επίσης. Σίγουρα απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα, αλλά όταν αγαπάς αυτό το χόμπι είναι περιττό το πόσο χρόνο σπαταλάς φτιάχνοντας μια στολή και το πόσα χρήματα ξοδεύεις για να προμηθευτείς το κατάλληλο υλικό.

Έχω δανειστεί στολές για να κάνω τις προαναφερθέντες φωτογραφήσεις, αλλά ναι, θα ήθελα να μάθω να φτιάχνω στολές μόνη.

Τι θα συμβούλευες κάποιον ο οποίος είναι νέος στον χώρο του cosplay ή σε κάποιον που σκέφτεται να ξεκινήσει τώρα;

Θα τον συμβούλευα να αποκτήσει τη δύναμη και την αντοχή που χρειάζεται. Το να γίνεις cosplayer θέλει θυσίες. Να μην φοβηθεί και να μην διστάσει σε τίποτα και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Εάν υπάρχει κάποιο άτομο το οποίο ήταν το κίνητρο σου για να ξεκινήσεις κάτι τέτοιο και σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις, ποιο μπορείς να πεις ότι είναι αυτό το άτομο;

Ο άνδρας μου. Μαζί του έκανα τα πρώτα μου βήματα όταν αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά με το cosplay. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την υποστήριξη και την έμπνευση που μου δίνει.

Πως γνωριστήκατε με τον Δημήτρη και πως καταλήξατε μαζί;

Γνωριστήκαμε μέσω Facebook όταν ένας κοινός γνωστός μας μου έστειλε τη σελίδα του (Dimitris Papadopoulos Photography) για να δω κάποιες δουλειές του ως φωτογράφος. Το ίδιο χρονικό διάστημα όταν έλαβα τον σύνδεσμο της σελίδας, έψαξα και βρήκα το προσωπικό του προφίλ κι έτσι του έστειλα αίτημα φιλίας θέλοντας να τον γνωρίσω.

Λίγους μήνες μετά, αφού αποδέχτηκε το αίτημα φιλίας μου, αρχίσαμε να μιλάμε με σκοπό να γνωριστούμε. Όταν μιλήσαμε, από την πρώτη φορά καταλάβαμε ότι θα ταιριάξουμε πολύ και σαν φίλοι, και αργότερα σαν ζευγάρι. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι είμαστε μαζί 2 χρόνια και 2 μήνες! Ο Δημήτρης είναι ένα ξεχωριστό άτομο για μένα και φυσικά πολύ αφοσιωμένος στον δεσμό του.

Ήξερα από την αρχή ότι θα ξαναβρώ το χαμόγελο μου μαζί του. Με κάνει πολύ ευτυχισμένη και αυτό φαίνεται άλλωστε.

Ο Δημήτρης είναι φωτογράφος και είναι επίσης και cosplayer. Πως θα χαρακτήριζες την βοήθεια που σου έχει προσφέρει πάνω στο cosplay, αλλά και πάνω στη ζωή σου γενικά;

Στο ξεκίνημα μου πάνω στο cosplay με έχει βοηθήσει με την καθοδήγηση του και γενικώς με εμπνέει πολύ έτσι ώστε να συνεχίσω.

Στο προσωπικό κομμάτι τώρα, έχει φέρει ξανά το χαμόγελο στο πρόσωπο μου και την ελπίδα στη ζωή μου. Είναι ένας εξαιρετικός, υπέροχος άνθρωπος και του αρέσει να βλέπει χαρούμενους τους δικούς του ανθρώπους.

Επίσης, να αναφέρω ότι είναι πολύ προστατευτικός. Με λίγα λόγια, είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί..!! Τον λατρεύω!!!

Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελληνική anime κοινότητα, το Ελληνικό cosplay και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται γενικά;

Πιστεύω πως με αυτές τις εκδηλώσεις ο κόσμος ανακαλύπτει καινούργια πράγματα για τα anime ή και για το cosplay. Επίσης, δίνεται η ευκαιρία σε όποιον επισκέπτεται αυτού του είδους εκδηλώσεις, να γνωρίσει καινούργια άτομα που αγαπάνε τα anime και το cosplay.

Τι πιστεύεις ότι λείπει από την Ελληνική cosplay κοινότητα;

Δεν πιστεύω πως λείπει κάτι. Θεωρώ πως η κάθε κοινότητα έχει τους δικούς της ρυθμούς, τους δικούς της κανόνες. Είμαι ευχαριστημένη με το πως λειτουργεί η κοινότητα με την οποία συνεργάζομαι.

Τι θα ήθελες να δεις να βελτιώνεται, να αλλάζει, ή να σταματήσει να υπάρχει στην Ελληνική cosplay κοινότητα αυτή τη στιγμή;

Θα ήθελα να σταματήσουν να υπάρχουν “τοξικά” άτομα. Αναμενόμενη απάντηση, έτσι; Kατά τα άλλα όμως, είναι όλα μια χαρά.

Θέλεις τα anime να γίνουν πιο «mainstream» και πιο γνωστά στον κόσμο ώστε η κοινότητα μας να μεγαλώσει, ή προτιμάς μια πιο μικρή κοινότητα όπου όλοι μας θα μοιραζόμαστε κάτι «ξεχωριστό» μεταξύ μας;

Αναμφίβολα, θα ήθελα να μεγαλώσει η κοινότητα μας, να αποκτήσει περισσότερα μέλη και θαυμαστές. Ακόμα κι έτσι μπορεί να μοιράζεται ο κόσμος κάτι «ξεχωριστό».

Αγαπημένο ή αγαπημένα anime;

Pokemon, Death Note, Sailor Moon, Future Diary, Dragonball.

Με τι χόμπι σου αρέσει να ασχολείσαι, εκτός από το cosplay;

Με το διάβασμα (είμαι βιβλιοφάγος), βάδισμα, τρέξιμο, μουσική και φυσικά το τραγούδι.

Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε όσον αφορά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της Σοφίας;

Αν και δεν μιλάω πολύ για μένα, θα πω ότι είμαι τελειομανής, υποστηρικτική, κοινωνική, φιλική και κάποιες φορές αυστηρή και σκληρή.

Και η τελευταία και πιο σημαντική ερώτηση. Ομάδα L ή ομάδα Kira;

Ξεκάθαρα ομάδα Kira. Ως λάτρης των κακών κι εγώ, υποστηρίζω αυτόν.

_________________

Για να δείτε τη δουλειά της Σόφη Παπαδοπούλου, μπορείτε να την ακολουθήσετε στη σελίδα της, Sophie Papadopoulou Cosplay, κάνοντας ένα τεράστιο like! Προσωπικά, την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και να μας παραχωρήσει αυτήν την συνέντευξη! Ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμένα που τη φιλοξένησα στη σελίδα μου!

Facebook link: Sophie Papadopoulou Cosplay

Δείτε επίσης:
Cosplayers//GR
Dimitris Papadopoulos Photography

1 σχόλιο »

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: