Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανασκόπηση 2018

Άλλη μια χρονιά τελείωσε και ήρθε η ώρα να κοιτάξω πίσω και να κάνω μια ανασκόπηση όλων των άρθρων που ανέβηκαν και όλων των γεγονότων που συνέβησαν το 2018!

γράφει ο Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου άρθρα και πάντα το γράφω με ευκολία και ικανοποίηση (και κάποια χαρά φυσικά, καθώς βλέπω ότι τα χρόνια περνάνε κι εγώ συνεχίζω να προσπαθώ το ίδιο δυναμικά σε αυτήν την σελίδα). Μου αρέσει να βλέπω τη λίστα με όλα τα άρθρα που έχω γράψει μέσα στη χρονιά και να θυμάμαι τις σειρές που έχω δει και τη δουλειά που έχω ρίξει για να βγουν αυτά τα άρθρα. Σκοπός που κάνω αυτήν την ανασκόπηση είναι για να θυμηθούμε κάποια από τα πιο δημοφιλή άρθρα της περασμένης χρονιάς, να σας μιλήσω για τα αγαπημένα μου, αλλά και για να μιλήσω σε εσάς γι’ αυτά που συνέβησαν στη σελίδα και αυτά που ίσως να γίνουν! Ξέρω ότι το άρθρο αυτό ανεβαίνει σχετικά αργά απ’ ότι θα έπρεπε και απ’ ότι θα ήθελα να ανέβει, όμως λόγω υποχρεώσεων με τη δουλειά και πολύ περιορισμένου ελεύθερου χρόνου, το ανεβάζω τώρα.

Η χρονιά σε γενικές γραμμές ήταν πολύ δυνατή και έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τα άρθρα που ανέβηκαν. Η σελίδα μας στο Facebook πλησιάζει τα 1000 likes και η art ομάδα μας, η Monogatari ArtWorld πλησιάζει τα 300 μέλη! Είμαι πολύ περήφανος και για τα δύο αυτά milestones, καθώς δεν είναι εύκολο σελίδα που έχει αποκλειστικό περιεχόμενο άρθρα να μαζέψει τόσους ακολούθους. Σας ευχαριστώ πολύ!!

Το 2018 φάνηκε ότι στη σελίδα μας ιδιαίτερη δυναμική είχαν οι Συνεντεύξεις μας! Αυτές ήταν που μάζεψαν τις περισσότερες επισκέψεις και είμαι ιδιαίτερα περήφανος γι’ αυτό, καθώς οι συνεντεύξεις ήταν μια ιδέα μου που εφαρμόστηκε πριν 1,5 χρόνο περίπου στη σελίδα μια περίοδο που κάτι παρόμοιο στην anime κοινότητα σχεδόν δεν υπήρχε. Όχι μόνο η ιδέα αυτή πέτυχε, αλλά έγινε αρκετά δημοφιλής όπου ακολούθησαν και άλλες σελίδες, ακόμη και εκτός της anime κοινότητας, που ξεκίνησαν να την εφαρμόζουν!

Η πιο δημοφιλής συνέντευξη της περασμένης χρονιάς ήταν αυτή του Παναγιώτη Παγωνίδη, από τους COSPLAYERS//GR. Η αγάπη σας για εκείνον και τη δουλειά του φάνηκε αμέσως! Επίσης φάνηκε και η αγάπη σας για το cosplay γενικότερα, καθώς μέσα στις πιο δημοφιλής συνεντεύξεις ήταν και αυτή της cosplayer Σόφη Παπαδοπούλου! Στα πλαίσια της συνεργασίας μου με τη λογοτεχνική σελίδα Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, εντυπωσιακά αποτελέσματα έφερε η συνέντευξη με μια από τις διαχειρίστριες της σελίδας, Χαρά Δελλή! Τέλος, η αγάπη σας για το gaming φάνηκε, καθώς ανταποκριθήκατε αμέσως στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο αρθρογράφος και ιδιοκτήτης της gaming σελίδας Busted.gr, Δημήτρης Καραμανίδης.

Η περασμένη χρονιά χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πιο δυνατές όσον αφορά τις σειρές που είδαμε. Ήταν γεμάτη με μεγάλη πληθώρα anime όλων των ειδών, πολλά από τα οποία ξεχώρισαν και ήταν πάρα πολύ καλά. Μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα σειρών, προσπάθησα κι εγώ να παρακολουθήσω μέσα στο πιεσμένο μου πρόγραμμα όσες περισσότερες μπορούσα. Όσο και να ήθελα να κρατήσω τη to-watch μου λίστα μικρή, υπήρχαν τόσα πολλά που μου τράβηξαν την προσοχή, ώσπου τελικά δεν ήταν καθόλου μικρή. Μίλησα φυσικά για όλες τις σειρές που ολοκλήρωσα μέσα από τα anime reviews μου, κάποια συγκεκριμένα όμως τα βρήκατε εσείς πολύ ενδιαφέρον. Μια από τις παρουσιάσεις που επισκεφτήκατε εσείς περισσότερο μέσα στο 2018 ήταν αυτή του Fate/Apocrypha, υποθέτω επειδή οι περισσότεροι θέλατε να μάθετε εάν αξίζει τον κόπο να την παρακολουθήσει κάποιος. Άλλη μια παρουσίαση που βρήκατε ενδιαφέρουσα ήταν αυτής του «battle royale done right¨σειράς του Juni Taisen. Από τις πιο δημοφιλής παρουσιάσεις του 2018 ήταν και αυτές του Steins;Gate 0 και του Sword Art Online Alternative: Gungale Online, για προφανής λόγους. Και οι δύο σειρές συζητήθηκαν πολύ από την κοινότητα και ήταν πολύ δημοφιλής. Τέλος, αξίζει να αναφέρω πως το καινούριο project που ξεκίνησα μέσα στο 2018 των manga reviews πήγε πολύ καλά και ιδιαίτερα δημοφιλής ήταν η παρουσίαση του manga Our Happy Hours, μιας πολύ συγκινητικής ιστορίας.

Μια από τις αγαπημένες μου κατηγορίες της σελίδας που μου αρέσει να γράφω είναι αυτή των άρθρων και των project, ιδίως όταν αυτά προκύπτουν από αναζήτηση και έρευνα. Ένα από τα αγαπημένα μου της περασμένης χρονιάς ήταν αυτό του «Fate/Apocrypha: Γιατί πέρασε απαρατήρητο». Πάλι ένα από τα αγαπημένα μου είναι και αυτό όπου αναφέρω αναλυτικά τους λόγους όπου το Mirai Nikki είναι υπερτιμημένο, αλλά παρόλα αυτά πολύ ψυχαγωγικό anime στο άρθρο μου «Mirai Nikki – Τα plotholes και γιατί είναι overrated». Το αγαπημένο μου όμως είναι όταν ταράζω την anime κοινότητα (πάντα με επιχειρήματα και πάντα με γνώμονα ότι είναι μονάχα η δική μου άποψη για την οποία δεν είναι υποχρεωμένοι να συμφωνούν όλοι) μιλώντας για αγαπημένες τους σειρές, όπως στο άρθρο μου «Γιατί ο Kirito είναι τόσο ενοχλητικός χαρακτήρας», ή όταν καμιά φορά μιλάω για τη χαζομάρα της ίδιας της anime κοινότητας στο άρθρο μου «Αυτό το anime είναι καλό;».

Μέσα στο 2018, προς τα τέλη της χρονιάς, έγινε μια μεγάλη αλλαγή στη δομή της σελίδας. Η πρώτη και πιο εμφανής αλλαγή ήταν αυτή στην εμφάνιση της. Ολόκληρη η εμφάνιση της σελίδας άλλαξε, από τον τρόπο που είναι δομημένες οι κατηγορίες της, μέχρι και τον τρόπο που φαίνονται στην αρχική σελίδα, κάνοντας τη σελίδα σαν σύνολο να φαίνεται πολύ πιο όμορφη, πολύ πιο καλά δομημένη και πιο ελκυστική. Εκμεταλλευόμενος αυτήν την αλλαγή, πρόσθεσα άλλη μια νέα κατηγορία μέσα σε αυτές που ήδη υπήρχαν, πέρα από τα manga reviews. Η καινούρια κατηγορία που προστέθηκε είναι αυτή των anime news. Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα να ενημερώνεστε για κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τα anime, manga, αλλά και games και εκδηλώσεις και γενικά οτιδήποτε μπορεί να αφορά την anime κοινότητα. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γεγονότα μέσα στο 2018 ήταν το «Έφυγε από τη ζωή η φωνή του Naruto».

Εκτός από τις αλλαγές στην εμφάνιση και την προσθήκη νέων κατηγοριών, υπήρξε άλλη μια μεγάλη και πολύ ευχάριστη αλλαγή μέσα στο 2018 για τη σελίδα. Έγινε η προσθήκη δύο καταπληκτικών αρθρογράφων, πολλά από τα άρθρα των οποίων έχετε ήδη διαβάσει και υποδεχτεί με πολύ ευχάριστο τρόπο! Πρόκειται για την Δέσποινα Διακούλη και τον Χρήστο Ηλιάδη. Η Δέσποινα έχει ξεκινήσει το project Behind the Voices, όπου θα βρείτε αφιερώματα για τους αγαπημένους μας voice actors των anime, και ο Χρήστος έχει το project των Fan Theories, όπου θα βρείτε θεωρίες για πολύ γνωστές anime σειρές. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτές τις προσθήκες στην ομάδα της σελίδας μας και η καταπληκτική δουλειά τους και οι ιδέες τους ήδη έχουν ξεχωρίσει!

Μεγάλες και ριζικές οι αλλαγές και οι εξελίξεις μέσα στο 2018 για τη σελίδα! Πολύ λίγος ο ελεύθερος χρόνος για να κάνω όλα αυτά που θέλω να κάνω, όμως μέσα στο 2019 ευελπιστώ να συνεχίσει η σελίδα το ίδιο δυναμικά και να συνεχίσουμε να πρωτοτυπούμε με τις ιδέες μας, ώστε να προσφέρουμε σε εσάς άρθρα που να σας ενδιαφέρουν και να θέλετε να διαβάζετε!

Until next time, keep watching anime!

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: