Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sword Art Online: Alicization

Το SAO συνεχίζεται με το Alicization! Αξίζει αυτή τη φορά να δούμε τον Kirito να μπαίνει σε ένα καινούριο sekai?

γράφει ο Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Ουσιαστικά, το SAO αυτό κατέληξε να είναι: μια σειρά όπου θα βλέπουμε τον Kirito να μπαίνει σε νέους κόσμους για να κάνει kick ass τους πάντες στον κάθε έναν και μονάχα η παρουσία του φτάνει για να γίνει αυτό! Και για να το καταφέρουν αυτό, θα πρέπει να στίψουν τους εγκεφάλους τους ώστε να ξεζουμίσουν ακόμη και την παραμικρή ιδέα που θα τους οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου κόσμου. Στην αρχή είχαμε έναν VR κόσμο με σπαθιά και μαγεία, μετά είχαμε VR κόσμους με όπλα ή νεραΐδες. Αυτή τη φορά θα μας πάνε σε έναν εντελώς διαφορετικό VR κόσμο, τον κόσμο της ψυχής…

Το Soul Translator είναι μια συσκευή τελευταίας τεχνολογίας η οποία επιδρά πάνω στην ψυχή του ατόμου, μέσω της οποίας μπορούν να περάσουν μηνύματα στον εγκέφαλο. Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στον κόσμο που έχουν δημιουργήσει για «τις ψυχές» με το όνομα Underworld, ένας κόσμος ο οποίος έχει αναπτύξει μια κοινωνία με δικούς του κανόνες και δικά του taboo. Ο Kirito θα βρεθεί παγιδευμένος μέσα σε αυτόν τον κόσμο και θα ξεκινήσει την αναζήτηση για τον τρόπο να επανέλθει στον πραγματικό κόσμο.

Εννοείται πως όλοι οι λόγοι για τους οποίους αυτοί που μισούν το SAO σαν σειρά συνολικά είναι όλοι εκεί: ο Kirito είναι ένας OP χαρακτήρας χωρίς ιδιαίτερο λόγο, γεγονότα συμβαίνουν απλώς και μόνο για να συμβούν και προσπερνιούνται γρήγορα προκειμένου να τα δεχτούμε και να συνεχιστεί η ιστορία, οι αντίπαλοι που αντιμετωπίζει είναι αδιάφοροι, όπως αδιάφορο με άφησαν και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές, για τους οποίους δεν ένιωσα κάποιο ιδιαίτερο δέσιμο. Τολμώ να πω ότι η συμπεριφορά του Kirito ήταν πιο αλαζονική από ποτέ, ακόμη και προς τους ίδιους του τους φίλους. Θεωρούσε τον εαυτό του ανώτερο από κάθε αντίπαλο που έβρισκε και, ακόμη και με αυτούς που τον δυσκόλεψαν, είχε πάντα μια λύση για να τους αντιμετωπίσει, ακόμη και εάν αυτή η λύση μπορεί να πήγαινε ενάντια στους κανόνες του κόσμου του οποίου βρισκόταν. Είχα σοβαρό πρόβλημα με την απάθεια του Kirito σε αυτήν την σειρά.

Όπως προανέφερα, η σειρά είχε πολλά σημεία τα οποία βρήκα ενοχλητικά. O Chudelkin ήταν ένας από τους πιο μεγάλους λόγους γι’ αυτό! Όπως επίσης και τη μορφή που πήρε ο Eugeo στο τέλος τη βρήκα πολύ χαζή και παιδική. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στη μεταμφίεση της Asuna στα πρώτα επεισόδια για να μπει στο εργαστήριο και την αντίδραση «έλα μωρέ, δεν πειράζει» από τους υπεύθυνους. Ούτε στο σημείο όπου τις δηλητηριάζουν οι Linel και Fizel, αλλά ο Kirito φυσικά ήξερε κατά κάποιον τρόπο από πριν τι σχεδίαζαν να τους κάνουν. Εάν δεν έχετε δει τη σειρά σίγουρα δεν έχετε καταλάβει για τι μιλάω, καθώς θέλω τα reviews μου να είναι spoiler free, όμως εάν τη δείτε, θα καταλάβετε ποια σημεία εννοώ.

Εντάξει, η σειρά δεν είχε μόνο αρνητικά. Το αντίθετο, ήταν αρκετά ψυχαγωγική. Οι σκηνές δράσης ήταν πάρα πολύ καλές, ο κόσμος του Underworld, αν και δεν εξερευνήθηκε πολύ, φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και είχε κάποιες πολύ καλές σκηνές. Ειδικά η σκηνή στο επεισόδιο 10 ήταν αρκετά σοκαριστική και πολύ σκοτεινή, ίσως και η πιο σκοτεινή και συγκλονιστική που έχω δει ποτέ σε σειρά SAO, πράγμα που με εξέπληξε ευχάριστα και μου έδωσε πολύ σασπένς!

Η σειρά δεν τελειώνει με αυτήν την σεζόν, καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2019 θα προβληθεί το δεύτερο μισό της σεζόν με τίτλο War of Underworld. Οφείλω να παραδεχτώ ότι ανυπομονώ αρκετά με το δεύτερο μισό, καθώς φαίνεται ότι θα έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από το πρώτο μισό (εκτός εάν βρουν τρόπο να με απογοητεύσουν πάλι).

Η σεζόν αυτή ήταν ξανά παραγωγής A-1 Pictures, κάτι που γίνεται εύκολα εμφανές από την χαρακτηριστική ποιότητα ήχου και εικόνας στις σκηνές δράσης. Επίσης ξανά για την επιμέλεια της μουσικής ήταν η αγαπημένη Yuki Kajiura, η δουλειά της οποίας όμως ήταν πολύ πιο διακριτική αυτή τη φορά, χωρίς να προσφέρει κάποιο κομμάτι του επιπέδου που μας έχει συνηθίσει.

Σε γενικές γραμμές, η σειρά αυτή δεν είναι εξαιρετική, έχει θέματα τα οποία γίνονται πολύ εμφανή και ενοχλητικά γι’ αυτούς που θα κάτσουν να τα παρατηρήσουν. Γι’ αυτούς όμως που απλώς θέλουν να συνεχίσουν την ιστορία του SAO και θέλουν μόνο να δουν μια σειρά δράσης, δεν είναι κακό, αρκεί να μην περιμένει να δει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Δεν είμαι από αυτούς που μισούν το SAO. Το απεναντίας. Πιστεύω όμως ότι εάν η σειρά είχε μείνει στο Aincrad και είχε επικεντρωθεί εκεί με μια σωστή δομή, θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Τώρα απλώς προσπαθούν να «ξεζουμίξουν» το franchise με όποιον τρόπο σκεφτούν και αυτό είναι εμφανές. Κατά τα άλλα, για εμένα είναι μια σειρά όπου θα δω σχετικά ευχάριστα. Αναλυτικά την άποψη μου για τη σειρά του SAO θα μπορέσετε να τη δείτε στο άρθρο: Γιατί ο Kirito είναι τόσο ενοχλητικός χαρακτήρας.

Αλλιώς, σας προτείνω απλώς να δείτε το Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online, ένα spinoff του SAO, όπου ο δημιουργός του έχει φτιάξει μια πολύ πιο καλά δομημένη ιστορία, εκμεταλλευόμενος σε καλύτερο βαθμό τις δυνατότητες που μπορούσε να προσφέρει ο Gun Gale κόσμος του SAO.

Until next time, keep watching anime!

1 σχόλιο »

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: