Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οφείλω μια συγγνώμη

Μετά το σάλος που έχει δημιουργηθεί στην cosplay κοινότητα, νιώθω την ανάγκη να ξεκαθαρίσω τη θέση μου πάνω στο θέμα.

γράφει ο Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Πιστεύω ότι μέχρι τώρα όλοι πλέον έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και έχει αναστατώσει την cosplay κοινότητα και όχι μόνο. Ακόμη και όσοι δεν έχετε ενημερωθεί και δεν έχετε καταλάβει ακόμη για ποιο θέμα θα μιλήσω, με μια απλή αναζήτηση εύκολα θα ανακαλύψετε.

Το θέμα αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, όχι μόνο στην cosplay κοινότητα, αλλά και στις anime, gaming και LGTBQ+ κοινότητες και αφορά ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που τις τελευταίες μέρες κατηγορείται για απρεπή και ενοχλητική συμπεριφορά προς άλλους, αλλά και για πιθανή εγκληματική και παράνομη πράξη σε βάρος ευαίσθητης μειονότητας ανθρώπων. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να αποκαλύψω πληροφορίες για το άτομο και τις πράξεις του, όμως υπάρχει η ενημέρωση ότι έχουν γίνει καταγγελίες στην αστυνομία, οπότε τη λύση για το θέμα θα την αναλάβουν αυτοί.

Εγώ από τη δική μου πλευρά, όσον αφορά εμένα προσωπικά, όσο και τη σελίδα μου, θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν έχουμε ουδεμία σχέση με αυτό το άτομο και πως οτιδήποτε περιεχόμενο υπήρχε σχετικά με αυτόν στη σελίδα έχει διαγραφεί οριστικά!
Επίσης, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις κοινότητες που έχει αναστατώσει ο άνθρωπος αυτός με τη συμπεριφορά του, αλλά κυρίως συγγνώμη από τους ακολούθους αυτής της σελίδας που φιλοξένησα τη συνέντευξη του εδώ και του έδωσα βήμα.

Οποιαδήποτε επαφή είχα με το άτομο αυτό στα πλαίσια της αρθρογραφίας μου, έγινε πριν γίνουν αυτά τα στοιχεία γνωστά. Γνωρίζαμε όλοι εξ’ αρχής ότι πρόκειται για ένα πολύ ενοχλητικό άτομο, όμως δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι κρυβόντουσαν πολλά χειρότερα από πίσω, μέχρι που είδαμε όλοι τα screenshot. Τελικά, δεν πρόκειται απλώς για ένα ενοχλητικό άτομο, είναι και επικίνδυνος.
Θα είμαι πιο προσεκτικός από εδώ και πέρα στην επιλογή των ατόμων που θα προβάλλω στη σελίδα μου και θα τους δίνω την ευκαιρία να μιλήσουν για τη δουλειά τους.

Εάν τα στοιχεία και οι κατηγορίες εναντίων του είναι πραγματικές, ελπίζω οι παθόντες να έχουν απευθυνθεί στις αρχές και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Είτε έχει κάνει αξιόποινες πράξεις, είτε όχι (δεν θα το κρίνω εγώ αυτό, αλλά οι αρμόδιοι), ο ίδιος σε δημοσίευση του έχει παραδεχτεί ότι τα screenshot είναι πραγματικά, πράγμα που επαληθεύει τις πράξεις του. Οι πράξεις αυτές δεν ανήκουν στην κοινότητα μας, αντιθέτως, της προκαλούν καρκίνο. Τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και πιστεύω ότι είναι και η άποψη της κοινότητας. Για τον λόγο αυτό, το άτομο αυτό δεν είναι καλοδεχούμενο στη σελίδα μου, την ομάδα μου και σε οποιαδήποτε εκδήλωση μπορεί να οργανώσω στο μέλλον. Τις πράξεις του τις καταδικάζω (επαναλαμβάνω, άσχετα εάν είναι αξιόποινες ή όχι, εγώ προσωπικά τις βρίσκω καταδικαστικές και αισχρές) και γι’ αυτό δεν θα έχουμε ποτέ ξανά την παραμικρή σχέση με το άτομο αυτό, τους συνεργάτες του και τις δραστηριότητες του.

Κλείνοντας, απλώς να προσθέσω ότι σε περίπτωση που δείτε το άτομο αυτό σε κάποια εκδήλωση, ή σας προσεγγίσει ηλεκτρονικά, να είστε πολύ προσεκτικοί μαζί του. Δεν μπορώ να σας πω να μην τον πλησιάσετε ή να μην του μιλήσετε, όμως καλό θα είναι να ενημερωθείτε για την κατάσταση, να αποκτήσετε δική σας γνώμη πάνω στο θέμα και να είστε προσεκτικοί.

Τέλος, θα ήθελα να πω στους cosplayers, στους anime φαν, αλλά και γενικά σε όλους όσους ασχολούνται με τα ίδια χόμπι με εμάς, να μην αποθαρρύνονται από τέτοια μεμονωμένα περιστατικά. Η κοινότητα μας είναι μια όμορφη και αρκετά οργανωμένη κοινότητα, οπότε να μην αφήσουν κάποιον ο οποίος μπορεί να έχει φερθεί αισχρά από το να χαρούν τα anime ή τα cosplay και να αφήσουν την κοινότητα επειδή τους φόβισε. Δυστυχώς, επικίνδυνοι άνθρωποι υπάρχουν παντού, οπότε το θέμα είναι να υπάρχει αφύπνιση, σωστή ενημέρωση και σωστή σκέψη από όλους. Όλες οι σελίδες και οι διοργανωτές ήταν ενήμεροι από την αρχή γι’ αυτό το θέμα, γι’ αυτό και βλέπετε κοινή δραστηριοποίηση και ενημέρωση από όλους, με σκοπό τη διατήρηση μιας υγιούς κοινότητας και την προστασία των μελών της. Μην αφήσετε λοιπόν ένα μεμονωμένο γεγονός να σας τρομάξει, γιατί όλοι είμαστε δίπλα σας.

Αυτά ήθελα να πω, θα τα πούμε σε επόμενο άρθρο, με πολύ πιο ευχάριστο θέμα.

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: