Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ήταν το Boruto απαραίτητο μετά το τέλος του Naruto;

Το anime Boruto αποτελεί τη συνέχεια τη σειράς – έπους Naruto με το οποίο πολλοί από εμάς  μεγαλώσαμε.

γράφει ο チュリストス

Η ερώτηση που κάνω συνεχώς στον εαυτό μου είναι… «αξίζει να το δω;». Περίμενα να βγουν αρκετά επεισόδια έτσι ώστε να έχω αρκετό υλικό σύγκρισης με το Naruto. Έτσι κι έκανα, με 107 επεισόδια αυτή τη στιγμή και μια ταινία θα ήθελα να εκφράσω την γνώμη μου γι’ αυτό το υπερτιμημένο κατά την γνώμη μου anime. Τονίζω πως τα παρακάτω είναι δική μου προσωπική γνώμη.

Πρώτα απ’ όλα, ο μόνος λόγος που σκέφτηκα και κάθισα να δω το Boruto: Naruto next generations ήταν για να δω τον Naruto ενήλικα και να γίνεται Hokage. Το ξέρω, ότι αυτή η σειρά προετοιμάζει την «επόμενη γενιά» στο Naruto-universe και προσπαθεί να κάνει τον γιο του το «next big thing». Δεν θέλω να πολυλογώ, τo(v) Boruto δεν μου αρέσει και το(ν) θεωρώ  γελοίο (και το anime και τον χαρακτήρα). Για μένα δεν έπρεπε να συνεχιστεί η σειρά.

Αρχικά, η σειρά έχει πρωταγωνιστή πλέον τον γιο του Naruto, τον Boruto, και είναι ο πιο ενοχλητικός χαρακτήρας… Το anime προσπαθεί να στον παρουσιάσει ως ταλαντούχο και ικανό, αλλά το κάνει τόσο λάθος που καταλήγεις να τον μισείς…

1) Ξέρει να χειρίζεται ήδη 3 στοιχεία της φύσης μέσω Chakra, ενώ ο Naruto ακόμα και στο 4ο παγκόσμιο σινομπι πόλεμο ήξερε μόνο 1 (τον αέρα).

2) Υποσυνείδητα πρόσθεσε στο rasengan του όχι μόνο το  Wind release Chakra, αλλά και το Lightning release. Ενώ ταυτόχρονα ο Minato απέτυχε στο να προσθέσει μόνο ένα Nature release στο δικό του rasengan και όλοι θυμόμαστε πόσο σκληρά προπονήθηκε ο Naruto για να προσθέσει μόνο το wind release. Και μετά μου λες ότι ένα 10χρονο κατάφερε να βάλει 2??!! Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να το αποδεχτώ, είναι κοροϊδία στα πρόσωπα του Minato και του Naruto.

3) Πήρε τέλειο βαθμό στην Ακαδημία χωρίς καν  να προσπαθήσει.

4) Δεν θέλω καν να ασχοληθώ με το γεγονός ότι έκλεψε στα Chunin Exams (τα οποία θα αναφέρω μετά).

5) Τι δουλειά είχε ένα 10χρονο να πάει μαζί με τους 5Kage και τον Sasuke να πάει να αντιμετωπίσει τον Momoshiki Otsutsuki, ένα πολύ ισχυρό κακό (τουλάχιστον έτσι προσπάθησε το anime να τον παρουσιάσει). Και όχι μόνο πήγε, αλλά σκότωσε ο ίδιος τον Momoshiki κάνοντας έναν τέλειο συνδυασμό Taijutsu, ενώ οι Kage δεν μπορούσαν…

6) Έκτος από αυτά, του έχουν δοθεί πάρα πολλά buffs. Είναι ο μοναδικός κάτοχος ενός πάρα πολύ ισχυρού Dojutsu, το Jougan (pure eye) και το Otsutsuki curse mark, που είναι σίγουρα overpowered.

Και το χειρότερο με όλα αυτά είναι ότι… δεν τα αξίζει. Δηλαδή, ίσα ίσα που προσπάθησε για να καταφέρει οποιοδήποτε από τα παραπάνω. Ενώ το Naruto πήρε ολόκληρα επεισόδια μόνο και μόνο για να μάθει ο Sasuke και ο Naruto να περπατάνε στα δέντρα (πάρα πολύ αργότερα και στο νερό).

Αφήνοντας τον main character και πιάνοντας την «πλοκή» του anime. Με απλά λόγια, δεν εκπλήσσει… Συγκρίνοντάς το με το πρώτο Naruto, το Boruto φαίνεται λίγο… πολύ λίγο… καταλαβαίνετε νομίζω με ποια έννοια. Στα Chunin Exams του Naruto μπορούσες να αισθανθείς τον κίνδυνο και τον φόβο, δίχως να μπορούμε  να  πούμε τα ίδια για το Boruto.

Στο σημείο που βρίσκεται το Boruto, το Naruto είχε ήδη:

The Land Of The Waves Arc. Σίγουρα ένα από τα καλύτερα arcs (αν όχι το καλύτερο στο  Naruto). Με απίστευτες μάχες και συναισθήματα. Την καταπληκτική μάχη του Kakashi με τον Zabuza και το introduction του Sharingan.  Σε αυτό το arcκαταλάβαμε τί πάει να πει να είσαι Shinobi.

The Original Chunin Exams. Σε σύγκριση με αυτά του Boruto, τα Chunin exams του Naruto ήταν σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Σε αυτό είδαμε την επική μάχη του Gaara ενάντια του Rock Lee που ήταν μια από τις καλύτερες σε ολόκληρο το anime. Την μάχη του Naruto ενάντια  του Neji, που όχι μόνο ήταν αρκετά καλή, αλλά μας έδωσε το backstory του Neji, αλλά και των Hyouga σε συνδυασμό με την μάχη του Neji και Hinata.

The Destruction Of Hidden Leaf Village. Η επική μάχη του Orochimaru vs 3rd Hokage…

Ενώ ταυτόχρονα το Boruto μας έχει προσφέρει μόνο την μάχη με τον Momoshiki, που δεν αντιλέγω, ήταν πολύ καλή, αλλά ήταν καλή επειδή ο Sasuke και ο Naruto ήταν εκεί και όχι εξαιτίας του Boruto. Επίσης, ίσως είναι η τελευταία μάχη μαζί με τον Naruto και τον Sasuke, δυστυχώς.

Ένα πράγμα που είναι δύσκολο οι fan του Naruto να αποδεχτούν είναι το γεγονός ότι ο Naruto και ο Sasuke σίγουρα θα πεθάνουν στο μέλλον του Boruto και ίσως θα είναι με μεγάλη διαφορά η πιο συγκινητική στιγμή στην ιστορία του anime. Προσωπικά, δεν είμαι έτοιμος για αύτη, και σίγουρα δεν πρόκειται να αποδεχτώ πως το μέλλον αυτού του anime θα το κλείσει ένα αχάριστο παιδί (ξέρω, θα τον δούμε πιο μεγάλο στο μέλλον) που δεν προσπάθησε για τίποτα και «δια μαγείας» είναι τέλειος σε ότι κι αν κάνει. Πολλοί από εμάς μετά από 15 χρόνια, αφού ξεκινήσαμε με το 12χρονο «κουφιοκέφαλο» Naruto, ο οποίος δεν ήταν και ο πιο υποσχόμενος Shinobi (ήταν ο τελευταίος της ακαδημίας) να αναπτύσσεται σε Hokage… Ο ανταγωνισμός με τον Sasuke, το τραγικό παρελθόν και των δύο, η διαφορετική τους οπτική, οι στόχοι τους, το γεγονός ότι κανένας τους δεν γεννήθηκε τέλειος, προσπαθούσαν να αναπτυχθούν μέσω του ανταγωνισμού τους, ο Naruto ζήλευε τον Sasuke επειδή πάντα θεωρούνταν ο καλύτερος, ενώ ο Sasuke φοβόταν το 9-tail chakra και το potential του Naruto…

Η σειρά Naruto, εκτός από πολύ καλό character-development, ήθελε να περάσει κάποια πράγματα στο κοινό. Από τα πρώτα κιόλας επεισόδια με το Arc με τον Zabuza και τον Haku, βάζει τον τηλεθεατή σε σκέψεις για το τι σημαίνει πραγματικά να είσαι Shinobi… Για μένα προσωπικά ήταν το καλύτερο Arc. Συνεχίζοντας, περνούσε μηνύματα για το μίσος (Pain)… μηνύματα για το αν μπορεί να επιτευχθεί παγκόσμια ειρήνη… Οι «κακοί» είχαν κάποιο ενδιαφέρον κίνητρο, ο καθένας από αυτούς. Ο Orochimaru ήθελε να μάθει κάθε Jutsu, ο Sasori πίστευε ότι η ζωή δεν έχει νόημα αν δεν είναι αιώνια, ο Deidara πίστευε ότι η ομορφιά βρίσκεται στην καταστροφή γιατί όλα τα πράγματα, αργά ή γρήγορα, καταστρέφονται, ο Pain ήθελε παγκόσμια ειρήνη, ο Obito δεν άντεχε την σκληρή πραγματικότητα και ήθελε έναν κόσμο ονείρου όπου όλα είναι ιδανικά, ο Itachi ήθελε να προστατέψει και να δώσει ένα μέλλον στον αδερφό του, ακόμα και οι Kakuzu και Hidan περνούσαν μηνύματα για την εμμονή των χρημάτων και της θρησκείας αντίστοιχα…. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρω τον Madara… Τώρα σύγκρινέ μου αυτούς με τους κακούς φάσης Shin Uchiha και τους κλώνους του… Really???

Ναι, ξέρω και για τους Kara, την οργάνωση που και καλά είναι σαν τους Akatsuki του Naruto, με ένα μέλος ονόματι Koji Kashin που λέγεται είναι ο Jiraiya ή ο γιος του πιο πιθανόν. Ίσα ίσα για αυτό το γεγονός θέλω να περάσω σε ένα άλλο αρνητικό του Boruto… ΔΕΝ ΠΡΟΤΟΤΥΠΕΙ! Ακολουθεί τα χνάρια του Naruto, χωρίς δικές πινελιές. Sasuke vs Naruto; Στο Boruto θα έχει Boruto vs Kawaki… Akatsuki; Στο Boruto θα είναι οι Kara… Και πολλά άλλα… Μην ξεχάσω να αναφέρω πως το anime βασίζεται αηδιαστικά πάρα πολύ στη νοσταλγία του προκάτοχού του. Με κάθε ευκαιρία, ψάχνει αφορμή να δείξει μια σκηνή, ένα πρόσωπο, ένα γεγονός από το Naruto. Ανέφερε τον Itachi, τον Neji, τον Jiraiya, τωρα πρόσφατα θύμισε και τον Asuma κ.ο.κ. Ακόμα και τα γεγονότα θυμίζουν το Naruto. Προσπαθούν να κρατήσουν τους παλαιούς fan της σειράς δίνοντάς τους μόνο αναμνήσεις και τίποτα παραπάνω… Αυτό μετά από ένα σημείο κουράζει και ενοχλεί… Θες να κάνεις κάτι καινούργιο; Κάντο! Μην επιμένεις συνεχώς στο παρελθόν που ήδη γνωρίζουμε…

Το Naruto ήταν ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο των Shinobi, με πρωταγωνιστή τον Naruto να θέλει να γίνει Hokage…  Τα plotholes σίγουρα υπήρχαν, αλλά ήταν σε αποδεκτό επίπεδο επειδή δεν επηρέαζαν τους main πρωταγωνιστές… Ένα από τα μεγαλύτερα plotholes του Naruto που θα ασχοληθεί σίγουρα το Boruto είναι αυτό των Otsutsuki (της Kaguya). Από που προήλθαν, ποιος ήταν/είναι ο σκοπός τους, τι θέλουν πραγματικά… Είναι όντως ερωτήσεις που προήλθαν από τη προηγούμενη σειρά, αλλά είναι αποδεκτά μη απαντημένες, γιατί αλλιώς η πλοκή θα πέρναγε σε πολύ διαφορετικό επίπεδο… γιατί μιλάμε για εξωγήινους… Φανταστείτε να μας παρουσιάσουν τον αρχηγό των Otsutsuki, τον «μέγα δυνατότερο κακό» και ο Boruto με τη παρέα του να  πάει να τον πολεμήσει στον πλανήτη του…  Boruto in a galaxy far far away….

Έλεος… Μόνο αυτό έχω να πω….

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι εγώ είμαι υποστηρικτής του έργου του original writer του manga, Masashi Kishimoto, γιατί πολλά άτομα δεν ξέρουν το γεγονός ότι το Boruto, δεν το γράφει αυτός. Με το μόνο που ασχολήθηκε και έκανε επιτήρηση και τίποτα παραπάνω ήταν η ταινία του Boruto. Αν ήθελαν να συνεχίσουν αυτήν την επιτυχία, θα μπορούσαν να ασχοληθούν με το παρελθόν, έχει τόσους ωραίους χαρακτήρες που δεν αναπτύχθηκαν και πάρα πολλά sidestories… Για μένα το anime τελείωσε με την τελευταία credit σκηνή της ταινίας «The Last – Naruto the Movie».

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: