Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γιάννης Κοκκώσης

Αυτόν τον μήνα μιλάμε με τον υπεύθυνο μιας από τις πιο ταχύτατα αναδεδειγμένες σελίδες εκδηλώσεων της anime κοινότητας!

Έχουν περάσει μόνο μερικοί μήνες από τότε που δημιουργήθηκε η σελίδα τους και πάρα πολύ γρήγορα απέκτησε σημαντικό κοινό και έγινε εύκολα αναγνωρίσιμη. Ήδη, πάρα πολλοί από εμάς έχουν ήδη παρευρεθεί και διασκεδάσει σε κάποια από τις εκδηλώσεις τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι με το που ξεκίνησε η σεζόν μετά το καλοκαίρι, μας περιμένουν πολλά project από αυτούς!

Πάμε να γνωρίσουμε τον Γιάννη Κοκκώση, να μας μιλήσει για τον εαυτό του και το τι συμβαίνει στα backstage της σελίδας του!

Τι ακριβώς είναι η Otaku Play; Πως ξεκίνησε και ποια είναι η ιστορία της;

Η Otaku Play είναι μία ομάδα με στόχο την οργάνωση εκδηλώσεων και πάρτι πάνω στα cosplay, τα anime, τα games και την μουσική. Ξεκινήσαμε τον περασμένο Οκτώβριο και το πρώτο πάρτι μας ήταν το Big Halloween Party 2018. Σε εκείνο το πάρτι προσωπικά ως Γιάννης, για την καλύτερη διασκέδαση του κόσμου είχα φέρει και είχε στηθεί και escape room. Ήταν κάτι πρωτοπόρο για τα δεδομένα των cosplay parties. Επίσης, η Otaku Play είχε λάβει μέρος σε ένα Χριστουγεννιάτικο cosplay party μιας νεοφερμένης ομάδας στο χώρο και είχαμε το πρώτο μας κωμικό σόου. Η αίσθηση να βλέπεις χαμόγελα και χαρούμενα πρόσωπα και να ξεσηκώνεται ο κόσμος θέλοντας να είναι και εκείνος εκείνη την στιγμή στη σκηνή δεν περιγράφεται, είναι μια μοναδική εμπειρία.

Πως προέκυψε η έμπνευση για να δημιουργήσεις μια τέτοια σελίδα;

Mας αρέσει η κουλτούρα της άπω Ανατολής και θέλουμε σαν ομάδα οργάνωσης μέσω από αυτή να αναδείξουμε κάποιες ιδέες και κάποια project εν καιρώ. H έμπνευση μας είναι η μουσική και η τέχνη, μέσα σε αυτά και το ερέθισμα της ανατολικής pop κουλτούρας. Αυτά μας έκαναν να θέλουμε να δημιουργήσουμε τη σελίδα και να προωθήσουμε τα δικά μας projects.

Παρουσίασε μας τους συνεργάτες σου και μίλησε μας λίγο γι’ αυτούς.

Η Otaku Play αποτελείται από άτομα με άψογο χαρακτήρα και με κοινό όραμα και ο καθένας με στόχο να τοποθετήσει το δικό του λιθαράκι. Θα ξεκινήσω με την σειρά όπου μπήκαν τα άτομα αυτά και αποτελούν το κορμό της Otaku play:

H Μαρίνα Καβογιάννη, γνωστή και ως Kanade Neko, είναι cosplayer και καλλιτέχνης με όρεξη να προσφέρει στο χώρο. Της αρέσει η Ασιατική κουζίνα, η Ιαπωνική ροκ μουσική και παρακολουθεί anime στον ελεύθερο της χρόνο. O ρόλος της στην ομάδα είναι ως cosplay artist & manager, αλλά και cosplayer.

Ο Γεώργιος Κοκκώσης είναι λάτρης της Ιαπωνικής κουζίνας, του αρέσει η Κορεάτικη και Ιαπωνική Pop και στον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθεί anime. Είναι το άτομο το οποίο θα σου προτείνει anime και θα το δεις με κλειστά τα μάτια. O ρόλος του στην ομάδα είναι ο διαχειριστής την anime op/ending λίστας στα πάρτι.

Η Airihn Chan είναι η Κορεάτικη γοητεία της pop κουλτούρας και πιστός στρατιώτης των BTS. Της αρέσουν τα anime, αλλά πιο πολύ θα την βρεις σε εκδηλώσεις, πάρτι και συναυλίες όπου αφορούν ξεκάθαρα K-Pop.

Ο Κωνσταντίνος Σταματελόπουλος είναι cosplayer, αλλά και ο εγκέφαλος του κωμικού στοιχείου των σόου. Ο ρόλος του ξεκάθαρα είναι ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης των σόου.

Η Φώφη Αγγελάκη είναι cosplayer και μεγάλη της λατρεία ο Sasuke. Της αρέσει η Pop μουσική, όπως και το Hip Hop. Όποτε μένει χρόνος λόγω εργασίας, παρακολουθεί anime. Ξεκάθαρα ο ρόλος της είναι αυτός του βοηθού του Κώστα και μπορώ να πω πως κάνουν ένα αχτύπητο δίδυμο όποτε βρίσκονται μαζί στα event.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι ένας εξαιρετικός cosplayer και άριστος φωτογράφος, πέρα από ένας πολύ εξαιρετικός φίλος. Έχει σταθεί πολλές φορές δίπλα στην ομάδα, καλύπτοντας τις εκδηλώσεις μας. Ο Δημήτρης έχει το ρόλο όπου έχει και τους Cosplayers//GR, επίσης είναι και ο φωτορεπόρτερ των Otaku play.

Η Σοφία Παπαδοπούλου είναι cosplayer και μνηστή του Δημήτρη. Είναι πολύ καλή ρεπόρτερ και αρθρογράφος στη σελίδα μας, είναι υπεύθυνη για τα άρθρα, αλλά και το σωστό marketing στις εκδηλώσεις. Επίσης έχει και το ρόλο του cosplay manager μαζί με την Μαρίνα.

Όλα τα παιδιά που ανέφερα παραπάνω είναι μια εξαιρετική ομάδα και αποτελούν την οικογένεια της Otaku Play, γιατί πέρα από συνεργάτες είναι και υπέροχοι φίλοι.

Είναι δύσκολος ο ρόλος του διαχειριστή της σελίδας της Otaku Play; Ποιες είναι οι αρμοδιότητες σου;

Τίποτα δεν είναι δύσκολο, όπως και τίποτα δεν είναι εύκολο. Απαιτεί όρεξη και χρόνο, όπως κάθε τι. Ο ρόλος μου στην ομάδα είναι η Γενική Διεύθυνση και είμαι ο κύριος διαχειριστής της σελίδας. Επίσης, στο κομμάτι της ενημέρωσης έχω αναλάβει το gaming, μιας και στα υπόλοιπα έχω άψογους συνεργάτες: Airihn (K-Pop), George(Anime), Sophie (Cosplay), Marina (J-Pop & Rock).

Είσαι ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις σου;

Ναι, για μια νέα ομάδα όπου είναι στο χώρο μόνο μερικούς μήνες μπορώ να πω πως είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που δεν έχει έρθει ποτέ σε κάποια εκδήλωση της σελίδας ώστε να τον πείσεις να έρθει; Τι πιστεύεις ότι αρέσει στον κόσμο από τις εκδηλώσεις που οργανώνετε;

Οι εκδηλώσεις, μας πέρα απ’ τα όμορφα δώρα που δίνονται μέσω κληρώσεων ή διαγωνισμών όπου προσφέρουμε ή προσφέρουν χορηγοί μας, όπως το Παιχνοδρόμιο, το οποίο μας έχει στηρίξει σχεδόν σε όλες μας τις εκδηλώσεις, αλλά και το χιούμορ όπου επικρατεί, προσφέρουν επίσης και την ευκαιρία να αναδειχθούν ταλέντα στο χορό, στην παρουσία, στο επαγγελματικό gaming, αλλά και στα cosplay.  Όμως, πέρα απ’ τα παραπάνω που ανέφερα, στις εκδηλώσεις μας μπορώ να αναφέρω πως ζούμε την μοναδική εμπειρία της διασκέδασης και αυτό φαίνεται απ’ τα χαμόγελα όλων όπου επικρατούν σε κάθε μας εκδήλωση.

Σύντομα θα πραγματοποιηθεί το Game Arena 2019, μια μεγάλη gaming εκδήλωση που έχετε προγραμματίσει. Τι να περιμένουμε ότι θα δούμε εκεί;

Έχουν προγραμματιστεί 4 δυνατά e-sport gaming τουρνουά με μεγάλα έπαθλα, πασαρέλα και διαγωνισμός cosplay, cosplay party και στο τέλος του event κληρώσεις.

Επίσης θα υπάρξουν μερικές ευχάριστες εκπλήξεις.

Εκτός από το Game Arena 2019 και το K-Pop Night Parties Vol.Il, τι άλλα σχέδια έχεις για το μέλλον της σελίδας; Υπάρχουν νέες ιδέες ή project σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο;

Πάντα υπάρχουν ιδέες και project όπου βρίσκονται σε εξέλιξη. Ότι είναι, θα ανακοινωθεί στη σελίδα όπου διαθέτουμε. Αυτή την στιγμή τρέχουμε τα προγραμματισμένα (την Cosplay φωτογράφιση, το Game Arena και το K-Pop Night Parties Vol II), τα υπόλοιπα θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Υπάρχει κάποια περίοδος όπου θεωρείς ότι είναι η καλύτερη της σελίδας ή η αγαπημένη σου;

Η περίοδος των αποκριών και του Halloween, όπως και των Χριστουγέννων είναι οι αγαπημένες μου οι δυο πρώτες λόγο της όρεξης και του κεφιού και η τρίτη του εορταστικού κλίματος που επικρατεί. 

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος, το προσωπικό σου όνειρο όσον αφορά τη σελίδα; Που θα ήθελες να την δεις να φτάνει και τι έχεις «απωθημένο» να κάνεις με αυτήν;

Απωθημένο δεν μπορώ να πω ότι έχω, μπορώ να πω πως έχω όραμα και φιλοδοξία όπως και όλοι μου οι συνεργάτες να δούμε να γίνεται γνωστή σε χιλιάδες κόσμο. Στόχος μας στο μέλλον είναι να πραγματοποιήσουμε το δικό μας Conversion ή Festival. Ήδη δουλεύω πάνω σε αυτό το κομμάτι ώστε μια μέρα να επιτευχθεί αυτός ο στόχος μας.

Πως σε έχει στηρίξει η οικογένεια σου σε όλο αυτό;

Με οποιοδήποτε τρόπο! Έχουν βοηθήσει είτε οικονομικά, είτε τεχνικά και πάντα με στηρίζουν, αλλά και με συμβουλεύουν αν χρειαστώ κάποια συμβουλή τους.

Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελληνική anime κοινότητα, τις άλλες σελίδες και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται γενικά;

Η κοινότητα των anime είναι μια απ’ τις ποιο απαιτητικές κοινότητες. Δεν μπορώ να πω πως υπάρχουν άλλες σελίδες στο κομμάτι των εκδηλώσεων όπου κινούνται με τον δικό μας ρυθμό, αλλά σίγουρα προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο για το κόσμο.

Τι πιστεύεις ότι λείπει από την Ελληνική anime κοινότητα, τουλάχιστον εδώ στην Αθήνα;

Λείπει η διάθεση λόγω σοβαρών συμβάντων όπου την φέρανε σε μια κατάσταση αδράνειας.

Τι θα ήθελες να δεις να βελτιώνεται, να αλλάζει, ή να σταματήσει να υπάρχει στην Ελληνική anime κοινότητα αυτή τη στιγμή;

Θα ήθελα να φύγει η τοξικότητα όπου έφερε την κοινότητα σε αυτή την κατάσταση αδράνειας λόγω ατόμων και καταστάσεων που την προκάλεσαν.

Θέλεις τα anime να γίνουν πιο «mainstream» και πιο γνωστά στον κόσμο ώστε η κοινότητα μας να μεγαλώσει, ή προτιμάς μια πιο μικρή κοινότητα όπου όλοι μας θα μοιραζόμαστε κάτι «ξεχωριστό» μεταξύ μας;

Είτε είναι μικρή, είτε είναι μεγάλη, η κοινότητα πάντα θα μοιράζεται κάτι ξεχωριστό μεταξύ των μελών της. Τώρα, αν θα ήθελα να γίνει πιο mainstream, γιατί όχι; Θα ήταν ωραίο να υπήρχε περισσότερος κόσμος όπου θα ασχολείται με αυτή. Μπορώ να πω πως είναι μια από τις φιλοδοξίες μας ως ομάδα.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι εντατικά με τα anime, πως ξεκίνησες και ποιο ήταν το πρώτο σου;

Ξεκίνησα από μικρός, όταν πρωτοέκαναν  την εμφάνισή τους στην Ελληνική τηλεόραση τα γνωστά Dragonball, One piece, Yu-Gi-Oh και πολλά ακόμα.

Αγαπημένο ή αγαπημένα anime;

Εδώ υπάρχει μια τεράστια λίστα, αλλά θα αναφέρω μερικά ευρέως γνωστά: τα Naruto, One Piece, Fairytail και Dragonball τα οποία είναι μέσα στη λίστα με τα αγαπημένα μου.

Η πλειοψηφία των ατόμων της anime κοινότητας είναι έφηβοι και γενικότερα νέοι σε ηλικία. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι κάποια στιγμή μπορεί να θεωρήσεις ότι έχεις μεγαλώσει πολύ για να ασχολείσαι με τα anime και την κοινότητα; Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας για να βλέπει κάποιος anime;

Οι γονείς μου βλέπουν κινούμενα σχέδια, πιστεύω πως και οι γονείς κι άλλων παιδιών βλέπουν, προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει όριο ηλικίας. Όσο αν θα συνεχίσω να προσφέρω στο χώρο και για πόσο, αυτό θα δείξει, όμως όχι με βάση ηλικίας, που κάποια στιγμή θα είναι ένας λόγος κι αυτός. Σίγουρα στο μέλλον θα υπάρχει μια νέα γενιά ατόμων όπου θα αναλάβει μεταγενέστερα την σελίδα εφόσον χρειαστεί.

Ποιος χαρακτηρισμός πιστεύεις σου ταιριάζει περισσότερο; Otaku, gamer ή cosplayer;

Και οι τρεις πιστεύω!

Εάν υπάρχει κάποιο άτομο το οποίο ήταν το κίνητρο σου για να ξεκινήσεις τη σελίδα και σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις, ποιο μπορεί να πεις ότι είναι αυτό το άτομο;

Φυσικά και υπάρχει και είναι η Μαρίνα, όπου μαζί ξεκινήσαμε τη ομάδα και ύστερα μπήκαν και τα υπόλοιπα παιδιά, όπου είναι και δικές τις επιλογές στο κομμάτι προσωπικού-συνεργατών.

Ασχολείσαι και με άλλα χόμπι εκτός από αυτά που έχουν αναφερθεί παραπάνω; Ασχολείσαι και με άλλα project εκτός από την Otaku Play;

Ναι, υπάρχουν κάποια τα οποία συμμετείχα και ίσως συμμετέχω και του χρόνου, όπως το Japan Festival, ως προς την οργάνωση του Maid Cafe, αν και είχα ενημερωθεί τελευταία στιγμή και για τον ρόλο μου, αλλά και για το μέρος όπου θα έλαβε δράση. Ελπίζω αυτή τη φορά να έχω ενημερωθεί πιο νωρίς. Επίσης, υπάρχει ένα project για το Halloween, αλλά όχι κάτι σίγουρο ακόμα.

Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε όσον αφορά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Γιάννη Κοκκώση;

Είμαι ειλικρινής, σεβαστικός και δημιουργικός, δεν δημιουργώ μπελάδες, μου αρέσει η τάξη και ο προγραμματισμός.

Και η τελευταία και πιο σημαντική ερώτηση. Ομάδα L ή ομάδα Kira;

Δύσκολη ερώτηση, δεν επαινώ τη εξόντωση ανθρώπων, αλλά απ’ την άλλη μερικές φορές όταν δεν μπορεί ο νόμος να κάνει κάτι, κάποιος πρέπει να λάβει μέτρα, οπότε Kira.

Αν και δεν μου άρεσε η τελευταία του απάντηση, μπορώ να δεχτώ τον τρόπο σκέψης του!

Τον ευχαριστώ που δέχτηκε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την συνέντευξη και για τον χρόνο που αφιέρωσε να απαντήσει στις ερωτήσεις μου! Σας περιμένω κι εγώ στο Game Arena 2019, όπου θα μπορέσουμε να τον δούμε και από κοντά! Για να είστε ενήμεροι για τις εκδηλώσεις τους, ακολουθήστε τους στα παρακάτω link!

Facebook link: https://www.facebook.com/Otakuplaygreece/
Instagram link: https://www.instagram.com/otakuplayevents/

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: