Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Χρύσα Ζιώρη

Πολλοί την ακολουθείτε και ακούτε τις προτάσεις της! Ήρθε η ώρα να τη γνωρίσουμε!

γράφει ο Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Σήμερα φιλοξενούμε στη σελίδα μας την Χρύσα Ζιώρη! Κάποιοι θα την ξέρετε τους τελευταίους μήνες από το GameSenpai, οι περισσότεροι από εσάς θα την ξέρετε από τη σελίδα της «Άντε να δούμε τι θα δούμε», και σίγουρα θα έχετε ακολουθήσει κάποια anime, gaming ή ψυχαγωγική πρόταση της! Η σελίδα της είναι πηγή anime ειδήσεων και για εμένα προσωπικά, οπότε πάμε όλοι μαζί να τη γνωρίσουμε!

Πες μας λίγα λόγια για τη σελίδα σου, Άντε να δούμε τι θα δούμε. Τι περιεχόμενο θα βρούμε εκεί;

Στη σελίδα την τιμητική τους έχουν τα anime και τα manga news. Επίσης, ανεβαίνουν τα σημαντικότερα gaming news (ανεβάζω συχνά άρθρα από το site GameSenpai, όπου αρθρογραφώ και εκεί από τον Νοέμβριο). Εκτός από αυτά, ανεβαίνουν reviews από anime, games, θεατρικές παραστάσεις, βιβλία και escape rooms.  

Πότε ξεκίνησες τη σελίδα και πως σου ήρθε η έμπνευση να την ξεκινήσεις;

Η σελίδα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017. Ήταν μια περίοδος που είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο και είπα να πειραματιστώ.

Πώς προέκυψε αυτό το όνομα;

Στην αρχή ανέβαζα μόνο reviews από anime, ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και escape rooms, οπότε το όνομα προέκυψε αρκετά αυθόρμητα . Τι νέο θα δούμε; Άντε να δούμε τι θα δούμε.

Πώς ήταν η ανταπόκριση του κόσμου τον πρώτο καιρό λειτουργίας της σελίδας;  Ήσουν ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα που έφερνε;

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας ο κόσμος ήταν λίγος, κάτι που ήταν λογικό, καθώς δεν ανέβαζα καθημερινά υλικό. Το καλοκαίρι τελείωσα από πολλές υποχρεώσεις που είχα και μια που είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ρώτησα το κοινό της σελίδας τι άλλο θα ήθελαν να δουν από τη σελίδα. Ζήτησαν anime news, οπότε ξεκίνησα  σιγά σιγά να ανεβάζω anime & manga news και αργότερα ακολούθησαν τα gaming news.

Ποιός είναι ο προσωπικός σου στόχος, το προσωπικό σου όνειρο όσον αφορά τη σελίδα; Που θα ήθελες να την δεις να φτάνει και τι έχεις «απωθημένο» να κάνεις με αυτήν;

Θα ήθελα να συνεχίσω να ανεβάζω καθημερινά υλικό και να γνωρίσουν ακόμα περισσότερα άτομα τη σελίδα.  Δεν έχω κάποιο «απωθημένο», είναι κάτι που κάνω και με ευχαριστεί, οπότε δεν το βλέπω σαν αγγαρεία.  Από εκεί και πέρα, θέτω μικρούς στόχους και προσπαθώ να τους πραγματοποιήσω.

Ποιά είναι τα σχέδια σου για το μέλλον, όσον αφορά τη σελίδα; Υπάρχουν εκπλήξεις τις οποίες να περιμένουμε;

Για το άμεσο μέλλον έχω σαν στόχο να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό να ανεβάζω δημοσιεύσεις. Επίσης, θα ήθελα να συνεχίσω τα συνεχόμενα giveaways, για τους fan της σελίδας, καθώς και τις δημοσκοπήσεις για το καλύτερο anime της σεζόν.  Από εκεί και πέρα, έχω αρκετές ιδέες ακόμα, αλλά δε θα αποκαλύψω κάτι ακόμα… Μείνετε συντονισμένοι και θα τα μάθετε όλα! 😉

Ανεβάζεις καθημερινά αρκετό περιεχόμενο. Πόσο εύκολο είναι να παρακολουθείς όλες τις εξελίξεις και να τα προλαβαίνεις όλα, παράλληλα με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου;

Προσπαθώ να υπάρχει μια συνεχής ροή στη σελίδα. Μου παίρνει αρκετό χρόνο καθημερινά, αλλά είναι μια ευχαρίστηση για μένα, καθώς ασχολούμαι με κάτι που μου αρέσει και αρκετές φορές έχω λάβει ενθαρρυντικά σχόλια από τα άτομα που ακολουθούν τη σελίδα, που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω στους ίδιους ρυθμούς.   

Έχεις αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να ζητήσεις βοήθεια και από άλλους για τη δημιουργία περιεχομένου στη σελίδα σου και για να βοηθήσουν στην ανάπτυξή της;

Ο καθένας κάποια στιγμή χρειάζεται βοήθεια. Αυτή τη στιγμή αρθρογραφώ και στην ιστοσελίδα GameSenpai, όπου τα παιδιά με έχουν βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη της σελίδας σε πράγματα που υστερώ.

Πώς ξεκίνησες τη συνεργασία σου με το GameSenpai; Πες μας λίγα λόγια και για τη ζωή σου εκεί!

Το GameSenpai είναι ένα από τα μεγαλύτερα site που ασχολούνται με το gaming. Εκεί ξεκίνησα να αρθρογραφώ τον Νοέμβριο. Μου πρότειναν να μπω στην ομάδα, καθώς έψαχναν άτομα για anime news  και είχαν παρατηρήσει τη δουλειά μου. Η ομάδα του GameSenpai αποτελείται από δημιουργικούς ανθρώπους, με πάθος  που είναι πάνω απ’ όλα μια μεγάλη παρέα. Εκεί ανεβάζω τα σημαντικότερα νέα και αφιερώματα, καθώς βοηθάει που έχουν και ιστοσελίδα. Φυσικά ότι ανεβάζω στο site, το ανεβάζω και στη σελίδα. 😉

Από όλα τα μέρη ψυχαγωγίας που έχεις επισκεφτεί, ποια ήταν αυτά που σου έκαναν την περισσότερη εντύπωση και ποια θα πρότεινες σε άλλους ότι πρέπει να πάνε οπωσδήποτε;

Η αγαπημένη μου λατρεία τα τελευταία χρόνια είναι τα escape rooms! Τα βρίσκω εθιστικά αν σας αρέσουν οι γρίφοι και πλέον έχουν εξελιχτεί σε μεγάλο βαθμό! Βέβαια, υπάρχουν και τα δωμάτια τρόμου, για αυτούς που δεν τους αρέσουν να σπαζοκεφαλιάζουν και θέλουν να τους ανέβει η αδρεναλίνη στα ύψη. Εγώ πηγαίνω και στα 2!

Θεωρώ πως είναι κάτι που θα πρέπει να δοκιμάσει ο καθένας. Αν και θέλει λίγο ψάξιμο στην αρχή, για να πάτε σε ένα καλό. Υπάρχει πλέον μεγάλη ποικιλία… με ηθοποιούς ή χωρίς, καθώς και γρίφοι με λουκέτα ή αυτοματισμούς. Οι επιλογές είναι άπειρες και μπορείτε να βρείτε πολλά ποιοτικά δωμάτια. 😉

Είσαι και gamer, φυσικά. Ποιά είναι τα αγαπημένα σου είδη παιχνιδιών και ποιο το αγαπημένο σου παιχνίδι;

Λατρεύω τα JRPG και τα action!  Αγαπημένο, αν και άγνωστο για τους περισσότερους, είναι το Digimon Story Cyber Sleth. Από τα γνωστά λατρεύω The Last of Us Remastered,  God of War και Horizon Zero Dawn.

Κονσόλα ή υπολογιστής;

Χαχα, προσπαθείς να ξεκινήσεις κάποιον πόλεμο; :Ρ Ό,τι αρέσει στον καθένα! Απολαμβάνω τα παιχνίδια και στον υπολογιστή και στην κονσόλα. 

Παρακολουθείς πολύ και τις εξελίξεις όσον αφορά τα anime στη σελίδα. Εδώ και πόσο καιρό είσαι anime fan και ξεκίνησες να ασχολείσαι συστηματικά;

Όπως οι περισσότεροι νομίζω, ξεκίνησα σε μικρή ηλικία, όταν ακόμα δεν γνώριζα πως λέγονται «anime». Συστηματικά ξεκίνησα να ασχολούμαι το 2005 και σιγά σιγά άρχισα να μπαίνω σε αυτόν τον κόσμο. Πλέον τα τελευταία 3 χρόνια έχω ξεκινήσει να παρακολουθώ αρκετές ongoing σειρές και προσπαθώ να βλέπω τα πρώτα επεισόδια από κάθε καινούριο anime που βγαίνει για να έχω μια ιδέα τι κυκλοφορεί.

Αγαπημένο ή αγαπημένα anime;

Χμ… δύσκολη ερώτηση. Δε θα μπορούσα να διαλέξω μόνο ένα.  Τα πιο αγαπημένα μου θα έλεγα πως είναι τα: A Silent Voice, Kimi no Na wa, Toki wo Kakeru Shoujo, I Want to Eat Your Pancreas, Great Teacher Onizuka, Hunter x Hunter, The Ancient Magus’ Bride, Your lie in April, Nana, Chihayafuru Honey and Clover, Violet Evergarden και A Certain Scientific Railgun S.

Ποιά είναι η γνώμη σου για την ελληνική anime κοινότητα και τις σχετικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται;

Είμαι πολύ χαρούμενη που πλέον όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται και μπορούν να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις και να έχουν τέτοια απήχηση.  Όσοι περισσότεροι ασχολούνται και πειραματίζονται, τόσο πιο ποιοτικές θα γίνουν.

Τι πιστεύεις ότι λείπει από την Ελληνική anime κοινότητα, τουλάχιστον εδώ στην Αθήνα;

Θα ήθελα να δω κάποιον κινηματογράφο να ανεβάζει anime ταινίες! Γίνεται; :Ρ

Από τις προηγούμενες σου απαντήσεις ήδη κατάλαβα ότι είσαι υπέρ στο ότι θέλεις να γίνουν τα anime πιο «mainstream», ώστε να μεγαλώσει η κοινότητα μας, σωστά;

Θεωρώ πως ήδη τα anime είναι mainstream και θα ήθελα να γίνουν ακόμα περισσότερο. Έχουμε πλέον ραδιοφωνικό σταθμό, μαγαζιά που φέρνουν manga και φιγούρες, καθώς και πολλές εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Όλα αυτά βοηθάνε την κοινότητα να εξελιχτεί και να γίνουν ακόμα πιο ποιοτικές δουλειές.

Έχεις τελειώσει κάποια σχολή; Δουλεύεις κάπου; Πέρα από αυτά που βλέπουμε στη σελίδα σου, ασχολείσαι και με κάποια άλλα χόμπι;

Έχω τελειώσει παιδαγωγικό δημοτικής και πλέον δουλεύω ως δασκάλα. Στον ελεύθερο χρόνο μού αρέσει να πηγαίνω σινεμά, θέατρο, να παίζω επιτραπέζια, videogames και να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία παντός τύπου.

Αγαπημένο είδος μουσικής;

Ανάλογα τη διάθεση, ακούω σχεδόν τα πάντα!

Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε όσον αφορά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της Χρύσας Ζιώρη;

Χαχα, έχουμε και τέτοια ερώτηση; Αυτό δε θα στο απαντήσω εγώ… καλύτερα να ρωτήσεις τα άτομα που με ξέρουν ή νομίζουν πως με ξέρουν :Ρ

Και η τελευταία και πιο σημαντική ερώτηση. Ομάδα L ή ομάδα Kira;

L φυσικά! (Για μένα το Death Note τελειώνει στην πρώτη σεζόν :Ρ )


Ήταν πραγματικά χαρά να γνωρίσουμε το πρόσωπο πίσω από τη σελίδα «Άντε να δούμε τι θα δούμε», που παρουσιάζει συνεχόμενη εξέλιξη! Ευχαριστώ πολύ τη Χρύσα για τον χρόνο που μας διέθεσε για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας!

 Για να είστε κι εσείς ενήμεροι για όλα τα νέα πάνω στα anime, αλλά και για να μπορείτε να βλέπετε όλες τις προτάσεις της, ακολουθήστε το παρακάτω link:

Άντε να δούμε τι θα δούμε:


Ακολουθήστε μας:

Για τις βαθμολογίες μας σε όλα τα anime, επισκεφτείτε το προφίλ μας στο MyAnimeList.

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: