Attack on Titan (s04e04)
Η εβδομαδιαία ανάλυση και οι σκέψεις μου για το τελευταίο επεισόδιο της 4ης σεζόν του Attack on Titan.
Άλλο ένα επεισόδιο παρουσίασης χαρακτήρων και στρατηγικής τοποθέτησης τους, χωρίς δράση, χωρίς αγωνία, μόνο με μια μεγάλη ανατροπή στο τέλος.
ΟΚ, επικεντρωθήκαμε για άλλη μια φορά στον Reiner, όπου η σειρά προσπαθεί να τον παρουσιάσει σαν πιο καλό χαρακτήρα και να δούμε την ανθρώπινη του πλευρά. Πολλοί έχουν πεισθεί από αυτό και τον έχουν συμπαθήσει, για εμένα όμως παραμένει ένας εγκληματίας και μαζικός δολοφόνος. Ναι μεν είχε ως κίνητρο την οικογένεια του για να κάνει αυτά που έκανε, όμως για τα δικά του κίνητρα πέθαναν εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες άτομα. Παραμένει όμως ένας από τους πιο καλογραμμένους χαρακτήρες σε anime γενικά και όσο τον μαθαίνουμε, τόσο αυτή η άποψη μου ενισχύεται.
Εάν και αυτή τη φορά δεν έχουμε δράση στο επόμενο επεισόδιο, μιας που έγινε επιτέλους η αποκάλυψη ότι ο μαλλιάς είναι ο Eren και βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο στην υπόγεια αποθήκη, τότε δεν ξέρω κι εγώ πότε επιτέλους θα δούμε δράση και θα μπούμε στο νόημα της σειράς, ώστε να εξελιχθεί η ιστορία.
Δεν θα ικανοποιηθώ όμως εάν δεν λάβω εξήγηση πως κατάφερε ο Eren να βρεθεί στο κέντρο του βασιλείου του Marley και απέκτησε τόσες γνώσεις (όπως το baseball που θα έπρεπε να είναι κάτι εντελώς άγνωστο για εκείνον, παρόλα αυτά δεν φάνηκε να ξαφνιάζεται, όπως και δεν φάνηκε να ξαφνιάζεται ότι ο άντρας που του μίλησε λεγόταν Jaeger), αλλά και στο πως καταφέρνει να διατηρεί το πόδι του κομμένο, αντί να γιατρεύεται μόνο του. Δυστυχώς όμως, τις απαντήσεις αυτές θα τις λάβουμε μετά από 2 εβδομάδες, καθώς την επόμενη Κυριακή δεν περιμένουμε επεισόδιο λόγω της πρωτοχρονιάς των Ιαπώνων.
Τα λέμε σε δύο εβδομάδες, λοιπόν!
Until next time, keep watching anime!
Ακολουθήστε μας:
Για τις βαθμολογίες μας σε όλα τα anime, επισκεφτείτε το προφίλ μας στο MyAnimeList.
Το πόδι του το έχει δεμένο για αυτό δεν γιατρεύεται.
Το ίδιο είχε κάνει και ο Ρεινερ στην δεύτερη σεζόν με το χέρι του.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο