Μετάβαση στο περιεχόμενο

Anime της εαρινής περιόδου 2021, μία πρώτη ματιά των manga adaptation

Μία άποψη για τα πρώτα επεισόδια των anime της τρέχουσας εαρινής περιόδου!

γράφει ο Kalivo

Όσα αναγράφονται παρακάτω αναφέρονται μόνο στο πρώτο επεισόδιο της σειράς για την οποία γίνεται λόγος κάθε φορά, εκτός αν σημειώνεται διαφορετικά!

Ijiranaide, Nagatoro-san (Don’t tease me Nagatoro-san)

  • Περιγραφή:

Όπως φανερώνει και ο τίτλος του anime έχουμε την πρωταγωνίστρια Nagatoro (το επίθετό της), η οποία αρέσκεται στο να ενοχλεί τον βασικό χαρακτήρα, τον senpai της. Για όσους δεν γνωρίζουν τον αποκαλεί διαρκώς senpai, όρος που χρησιμοποιείται για κάποιον ηλικιακά ή εμπειρικά ανώτερο από εσένα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Nagatoro είναι μαθήτρια της πρώτης λυκείου και ο senpai μία χρονιά μεγαλύτερος. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο φαίνεται τα πειράγματα να καταλήγουν στο ερωτικό κομμάτι με αντίστοιχα παιχνίδια και αναφορές της Nagatoro, πως ο senpai θέλει να βγει/είναι μαζί της ή πως θέλει να γνωρίσει την αγάπη, όπως “απεικονίζεται” στα manga που σχεδιάζει και διαβάζει. Η συνήθεια αυτή του senpai να ζωγραφίζει manga τον έχει οδηγήσει να είναι θύμα εκφοβισμού στα μέχρι τώρα σχολικά του χρόνια, καθώς και το μοναδικό ενεργό μέλος της ομάδας τεχνών (art club) του σχολείου. Εκεί βρίσκει λίγη γαλήνη, αφού μπορεί ήρεμα και δίχως αντιπερισπασμούς να ασχοληθεί με αυτό που του αρέσει. Ωστόσο, φαίνεται ότι στο εξής οι επισκέψεις της Nagatoro θα διαταράσσουν αυτή την ησυχία! Τι επιφυλάσσουν από εδώ και πέρα η Nagatoro και οι τρέλες της για τον senpai; Στο τέλος του πρώτου επεισοδίου η Nagatoro δείχνει να έχει γνώθι σαυτόν, αναγνωρίζει πως προκαλεί τον senpai και για αυτό τον ρωτά ευθέως, γιατί δεν αντιδρά, παρά υπομένει σιωπηλά. Ύστερα, ο senpai θυμάται τον εκφοβισμό που έχει δεχθεί έως τώρα και σε μία προσπάθεια αυτοβελτίωσης ζητά από την Nagatoro να μάθει το όνομά της, ώστε να μην είναι μία άγνωστη που τον παρενοχλεί, μιας και όπως ο ίδιος δηλώνει δεν νιώθει τόσο άσχημα μαζί της. Κάπως έτσι διαμορφώνουν την ιδιόρρυθμη φιλία τους.

  • Εντυπώσεις:

Το Ijiranaide, Nagatoro-san χρησιμοποιεί την (συνηθισμένη;) αντίληψη των εφήβων πως, αν θες να σε προσέξει κάποιος πρέπει να του μπεις στο μάτι. Αυτό κάνει και η Nagatoro που θεωρώ ότι βρίσκει ενδιαφέρων τον senpai και προσπαθεί να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή τον ενοχλεί για να τον προσεγγίσει, ίσως και για να τον βοηθήσει να αλλάξει και να πάψει να είναι τόσο ανεχτικός και αδύναμος. Φυσικά με τον δικό της τρόπο (σίγουρα όχι ο καλύτερος δυνατός), ο οποίος της εξασφαλίζει και ενός είδους διασκέδαση. Η ιστορία φαίνεται ενδιαφέρουσα μέσα στην κλασικότητά της, κυρίως επειδή εστιάζει στην κωμωδία και όχι στο δράμα. Διαθέτει αξιόλογα παιχνίδια-πειράγματα, που θυμίζουν αστείες δοκιμασίες, ώστε ο senpai και η Nagatoro να έρθουν πιο κοντά. Προσοχή έχει δωθεί στις αντιδράσεις και τις εκφράσεις των χαρακτήρων για την ανάδειξη της κωμικότητας. Το artstyle δείχνει ικανοποιητικό στο σχεδιασμό και τα χρώματα, με επαρκή λεπτομέρεια. Το animation είναι ομαλό και δεν στερείται συνοχής μεταξύ των σκηνών.

  • Συμπέρασμα:

Εφόσον η κωμωδία πετύχει και σας αρέσει, νομίζω πως πρόκειται για ένα anime που δεν θα σας απογοητεύσει συνολικά. Προσωπική γνώμη (έχοντας παρακολουθήσει τρία επεισόδια): το βρήκα ευχάριστο, με μια μικρή δόση σοβαρότητας και μπόλικη παραφροσύνης. Προς το παρόν 7/10. 

Tokyo Revengers 

  • Περιγραφή:

Ο πρωταγωνιστής μας, Takemichi έχει εγκαταλείψει την προηγούμενη ζωή του ως υπόδουλος μιας παρέας αλιτήριων γυμνασιόπαιδων. Πλέον σε ηλικία 26 ετών μοιάζει να βιώνει μία παρόμοια κατάσταση με αυτή των σχολικών του χρόνων. Μένει σε ένα απλοϊκό σπίτι και εργάζεται σκληρά δίχως αναγνώριση με το νεότερο αφεντικό του να τον αποπαίρνει και να τον υποβαθμίζει διαρκώς. Εκεί που νόμιζε πως τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα μαθαίνει ότι η μία και μοναδική πρώην κοπέλα του, (όταν ήταν ακόμη στο γυμνάσιο, προτού αφήσει πίσω την τότε ζωή του) δολοφονείται από την συμμορία Manji του Τόκυο. Φυσικά, όλα συνεχίζουν να πηγαίνουν κατά διαόλου, αφού εν συνεχεία της ίδιας μέρας κάποιος τον σπρώχνει στις ράγες του τρένου. Παρόλα αυτά ο Takemichi δεν φαίνεται να πέθανε ακόμα, καθότι “ξαναβλέπει” τις αναμνήσεις της παλιάς του ζωής, 12 χρόνια πριν. Σύντομα διαπιστώνει ότι δεν βλέπει απλώς, αλλά ξαναβιώνει ενεργά την πρότερη ζωή του. Αντιλαμβάνεται πως μπορεί να ταξιδέψει στον χρόνο και αποφασίζει αυτή την φορά να μην τα παρατήσει, να παλέψει για μια καλύτερη ζωή και κυρίως να σώσει την Hinata, την πρώτη του κοπέλα. Ποιοι σχετίζονται με την συμμορία και τον θάνατο της Hinata; Πώς και ποιος επηρεάζει το ταξίδι στον χρόνο; Στο δεύτερο επεισόδιο παίρνουμε μια ιδέα, μια πρώτη “γεύση” όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του ταξιδιού στο παρελθόν. Εμπλέκονται χαρακτήρες από το παρελθόν και το παρόν, οι οποίοι παίζουν και θα παίξουν ρόλο στην πορεία και την ανάλυση των γεγονότων.

  • Εντυπώσεις:

Η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και εάν διαχειριστεί καλά το στοιχείο του “γυρίζω πίσω στον χρόνο” θαρρώ πως θα ικανοποιήσει σίγουρα τα γούστα αρκετών. Διαθέτει πλήθος χαρακτήρων, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τα συμβάντα της. Η πλοκή (χρονολογική παρουσίαση/αφήγηση των γεγονότων) είναι μέχρι στιγμής εύκολο να την ακολουθήσει κανείς και δεν μπερδεύει. Το artstyle φαίνεται κάπως ιδιαίτερο, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Οι χαρακτήρες έχουν χαρακτηριστικό σχεδιασμό, που φαίνεται διαφορετικός από το συνηθισμένο, δίχως όμως να ξεφεύγει σε υπερβολικό σημείο. Προσθέτω μερικές λεπτομέρειες που εγώ παρατήρησα και στάθηκα. Τα αυτιά τους δείχνουν μεγάλα και οι μύτες τους, σε πλαϊνές λήψεις του προσώπου, έντονα μυτερές. Και τα μάτια της Hinata φαίνεται να βρίσκονται σε περίεργη θέση. Φυσικά, όλος ο σχεδιασμός του προσώπου είναι ιδιαίτερου στυλ, χωρίς βέβαια να χαλάει την εμπειρία, αντιθέτως προσφέρει μία διαφορετική ματιά. Το animation είναι ρευστό και με την απαραίτητη φυσικότητα στην κίνηση, θετικό στοιχείο μιας και αναμένω πως θα υπάρξουν δυνατές αναμετρήσεις-μάχες.

  • Συμπέρασμα:

Πιστεύω ότι αξίζει να το δοκιμάσετε και να παρακολουθήσετε τον “αγώνα” του πρωταγωνιστή να αλλάξει και να φτιάξει την ζωή του. Προσωπική γνώμη (έχοντας παρακολουθήσει τρία επεισόδια): νομίζω πως στο κομμάτι του time travel θα παρουσιαστούν κάποια λάθη/ατέλειες στις εξηγήσεις. Ωστόσο είμαι διατεθειμένος να τα παρακάμψω, επειδή περιμένω να δω μία αξιόλογη συνολική ιστορία με αγωνία και ένταση. Θετικό, το ιδιαίτερο στυλ στο character design, προς το παρόν και αυτό 7/10.

Shaman King 2021 

  • Περιγραφή:

Πρόκειται για την επανεκτέλεση (remake) της σειράς. Η πρώτη υλοποίηση του manga σε anime παραγωγή έγινε το 2001. Δεν έχω δει το συγκεκριμένο και έτσι θα σχολιάσω την καινούργια δουλειά, χωρίς να συγκρίνω μεταξύ τους. Το Shaman King προσομοιάζει το κλασικό shounen anime. Ο βασικός χαρακτήρας (Yoh) θέλει να γίνει ο βασιλιάς των σαμάνων (μάγος-γιατρός/ιερέας, εν προκειμένω εκείνος που μπορεί να διατάζει & διοικεί τα πνεύματα) και θα το επιτύχει ακολουθώντας την καλή διαδρομή. Ο Yoh προκειμένου να ζήσει μια ήρεμη και τεμπέλικη ζωή αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο και επιδιώκει να στεφθεί νικητής στο τουρνουά των σαμάνων. Στην πορεία της διαδρομής του φροντίζει να γαληνέψει όλα τα πνεύματα/φαντάσματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος προσφέροντάς τους όσα κι ένας σωστός βασιλιάς. Όχι, δεν κάνω λόγο για πλούτη και χρυσάφι ή εξουσία, αλλά μιλάω για κάτι πιο απλό και ουσιαστικό. Τους δίνει στήριγμα και καλοσύνη, τους χαρίζει μία ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την επιθυμία που κρύβει καλά μέσα τους η καλοκάγαθη πλευρά τους. Τους προσφέρει την φιλία του!

  • Εντυπώσεις:

Είναι μία συνηθισμένη και πολυδουλεμένη ιστορία με γνωστή τροπή, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Είναι το anime που μικροί αποκαλούσαμε παιδικό, όταν δεν είχαμε ιδέα για το είδος. Το artstyle και εδώ είναι κάπως ιδιαίτερο, αρκετά πιστό στο manga και με μία πρόχειρη ματιά κοντά στο προγενέστερο anime. Το animation φαίνεται επαρκές και με κατάλληλη ροή, όμως δεν θα το χαρακτήριζα εντυπωσιακό. Μουσική υπόκρουση και ηχητικά εφέ βρίσκονται σε αποδεκτά επίπεδα και δεν απουσιάζουν.

  • Συμπέρασμα:

Μία εντάξει επανακυκλοφορία, η οποία θα ακολουθήσει το manga πιστά και μέχρι τέλους. Για τους οπαδούς της σειράς, που έχουν παρακολουθήσει την πρώτη κυκλοφορία της ιστορίας σε anime μορφή θεωρώ ότι δεν αξίζει (ίσως και δεν πρέπει) να το χάσουν. Για εκείνους που είναι η πρώτη τους επαφή με την ιστορία έχω να σχολιάσω ότι είναι ένα κλασικό shounen. Προσωπική γνώμη (έχοντας παρακολουθήσει τέσσερα επεισόδια): έκανε όσα χρειάστηκε για να με κρατήσει να το παρακολουθήσω, αν και δεν είναι φοβερό είναι διασκεδαστικό. Προς το παρόν 6/10.

Υποσχόμενες συνέχειες (sequels)

Tensura Nikki: Tensei shitara Slime Datta Ken (The Slime Diaries: That Time I Got Reincarnated as a Slime) anime βασισμένο στο manga με την παράλληλη ιστορία (spin off) του βασικού light novel τίτλου Tensei shitara Slime Datta Ken (That Time I Got Reincarnated as a Slime).

Fruits Basket: The Final η τρίτη και τελευταία σεζόν της σειράς. Για τους οπαδούς της σειράς που έχουν παρακολουθήσει τις δύο προηγούμενες σεζόν (και είμαι ένας από αυτούς), επιτέλους έφτασε το πολυαναμενόμενο φινάλε στις οθόνες τους. Ελπίζω να είναι συγκλονιστικό.

Yuukoku no Moriarty 2nd Season (Moriarty the Patriot 2nd cour) το δεύτερο μισό της πρώτης σεζόν. Η σειρά συνεχίζεται και όμοιως με άνωθεν οι οπαδοί της θα την ακολουθήσουν. 

Boku no Hero Academia 5th Season (Πέμπτη σεζόν του My Hero Academia) πιστεύω «πιάσατε» το νόημα και δεν χρειάζεται να πω κάτι. 

Καινούργια anime που δεν είδα ακόμη, αλλά θα ξεκινήσω άμεσα.

Fumetsu no Anata e (To Your Eternity)
Mashiro no Oto (Those Snow White Notes)

Με όσα έχω ακούσει, διαβάσει και δει γύρω τους, φαντάζουν ως πολύ καλές ή το λιγότερο άξιες παραγωγές.

Νέα anime που θα ήθελα να δοκιμάσω (αν βρω τον χρόνο).

Kuro Gal ni Natta kara Shinyuu to shitemita (I Became a Black Gal So I F*cked My Best Friend), για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ. Στο τέλος του άρθρου ο σύνδεσμος με το YouTube βίντεο για την προεπισκόπηση του πρώτου επεισοδίου δεν λειτουργεί πλέον, διότι το anime ξεκίνησε την κανονική προβολή του.

Shadows House

«Κλείνω» με ένα anime που λογικά δεν θα παρακολουθήσω, αλλά ίσως οι οπαδοί του Fairytail θέλουν να κοιτάξουν. Αναφέρομαι στο Edens Zero μία αντίστοιχη ιστορία από τον ίδιο δημιουργό. Κάνοντας μία παρακινδυνευμένη (όπως είπα δεν το έχω δει) εκτίμηση θα έλεγα ότι είναι το Fairytail του διαστήματος.

  • Μείνετε συντονισμένοι, γιατί ακολουθούν τα άρθρα με την πρώτη ματιά στις light novel υλοποιήσεις & πρωτότυπα (original) anime της ανοιξιάτικης περιόδου.

Μέχρι την επόμενη άποψη, συνεχίστε να δοκιμάζετε anime!


Ακολουθήστε μας:

Για τις βαθμολογίες μας σε όλα τα anime, επισκεφτείτε το προφίλ μας στο MyAnimeList.

11 Comments »

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: