Μετάβαση στο περιεχόμενο

Anime της εαρινής περιόδου 2021, μία πρώτη ματιά των light novel adaptation

Μία άποψη για τα πρώτα επεισόδια των anime της τρέχουσας εαρινής περιόδου!

γράφει ο Kalivo

Όσα αναγράφονται παρακάτω αναφέρονται μόνο στο πρώτο επεισόδιο της σειράς για την οποία γίνεται λόγος κάθε φορά, εκτός αν σημειώνεται διαφορετικά!

Hige wo Soru. Soshite Joshikousei wo Hirou. (I Shaved. Then I Brought a High School Girl Home.), συνοπτικά Higehiro

 • Περιγραφή:

Εσύ τι θα έκανες, αν ένα βράδυ έβρισκες μια ανήλικη κοπέλα καθισμένη στον δρόμο κάτω από μια λάμπα της ΔΕΗ; Για τον πρωταγωνιστή μας τα “δρώμενα” εκτυλίσσονται με ακόμα χειρότερο τρόπο. Πώς θα αντιδρούσες αν η προαναφερθείσα κοπέλα ζητούσε την φιλοξενία σου με αντάλλαγμα το σώμα της, ενώ βρίσκεσαι υπό την επήρεια αλκοόλ; Και σαν να μην έφταναν αυτά, προτού μεθύσεις (αυτός ήταν και ο λόγος) είχες εξομολογηθεί τον έρωτά σου, δίχως ανταπόκριση! Όχι, μισό λεπτό μην βιάζεστε να φύγετε πριν μάθετε την απάντηση! Δεν πρόκειται για σειρά στην οποία παρακολουθούμε το όνειρο κάποιου “θείου” να κοιμηθεί με μία ανήλικη, που προσφέρει τις υπηρεσίες της. Ευτυχώς, ο βασικός χαρακτήρας είναι άνδρας που τιμά τα παντελόνια του, με τον ηθικό τρόπο. Ανοίγει το σπιτικό του και παρέχει στην κοπέλα αφιλοκερδώς ένα μέρος να κοιμηθεί. Το επόμενο πρωί, χωρίς να θυμάται πολλά τού υπενθυμίζεται η κατάσταση από την άγνωστη “εισβολέα”. Τώρα που γνωρίζει τα γεγονότα, απορημένος ζητά εξηγήσεις. «Συστήνονται» και μαθαίνουμε λίγες πληροφορίες για την Sayu, μαθήτρια λυκείου η οποία το έσκασε από το σπίτι και τον Yoshida έναν 26χρονο μοναχικό εργαζόμενο που θέλει να την συνετίσει και «να την βάλει στον ίσιο δρόμο». Ο Yoshida σαστισμένος και ενοχλημένος με τον τρόπο που φέρεται η Sayu στον εαυτό της αποφασίσει να την φιλοξενήσει. Η Sayu συνηθισμένη από άντρες που δεν χαρίζουν τίποτα καταφεύγει στην γνώριμη για την ίδια τακτική και του προτείνει να πλαγιάσει μαζί της, ώστε να τον ξεπληρώσει. Φυσικά, ο Yoshida αρνείται και κατά αυτόν τον τρόπο ξεκινάει η ιδιόμορφη συγκατοίκησή τους υπό έναν όρο, η Sayu να μην ξαναπροσπαθήσει να τον αποπλανήσει.

 • Εντυπώσεις:

Το Higehiro φαίνεται ιδιαίτερο από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και αυτό γιατί εξάπτει την περιέργεια. Ήδη, τουλάχιστον προσωπικά, έχω γεμίσει ερωτήματα. Για ποιον λόγο η Sayu το έσκασε από το σπίτι; Την έχει οδηγήσει κάτι (η ανατροφή της;) ώστε να καταφύγει σε αυτήν την μέθοδο για να εξασφαλίσει στέγη, έστω και προσωρινά. Οι γονείς της νοιάζονται για εκείνη; Συνεχίζοντας με τον Yoshida. Είναι λογικό και επιτεύξιμο αυτό που πάει να κάνει; Μήπως καλύτερα να την παραδώσει στις αρχές; Πώς θα αλλάξει η ζωή του συμβιώνοντας με μία ανήλικη που έφυγε από το σπίτι της; Θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται ώριμα ή θα εγκαταλείψει τις αρχές του στα μισά; Παρουσιάζεται δηλαδή μία ενδιαφέρουσα ιστορία, όχι μόνο λόγω της αγωνίας για την κατάληξή της, αλλά και για την πορεία των συμβάντων. Θέλει κανείς να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα για την Sayu και τον Yoshida και βεβαίως όσους άλλους «πάρει η μπάλα». Θέλει να δει πως θα αντιδράσουν οι χαρακτήρες σε όσα τους περιμένουν, διότι με το ξεκίνημα της σειράς φανερώθηκαν ενδιαφέροντα (ας ήταν και λίγα) στοιχεία για τις προσωπικότητές τους. Η μουσική υπόκρουση δίνει δυναμικά το παρόν, όπου χρειάζεται να αποδοθεί η συναισθηματική φόρτιση. Το artstyle είναι όμορφο και εμφανισιακά ωραίο. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι και αυτός καλαίσθητος. Το animation δεν έχει τρομερές απαιτήσεις, λόγω του είδους του anime. Είναι όμως ρευστό και άρτιο με έμφαση σε μία πιο αισθηματική προβολή.

 • Συμπέρασμα:

Η ιστορία δείχνει ελπιδοφόρα για να προσφέρει μία δραματική αφήγηση. Οι πρωταγωνιστές μοιάζουν δουλεμένοι και με μερικές ρεαλιστικές «πινελιές». Προσωπική γνώμη (έχοντας παρακολουθήσει τέσσερα επεισόδια): το προτείνω σε όποιον του αρέσει να βλέπει τέτοιου τύπου σειρές. Υπάρχει η αίσθηση ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να καλυτερεύουν για όλους, ωστόσο ταυτόχρονα το ποθητό αυτό αποτέλεσμα «πατάει» διαρκώς σε τεντωμένο σκοινί. Οι λόγοι φανεροί, το παρελθόν και η κατάσταση της Sayu & ο τρόπος που θα «μπλεχτούν» ο Yoshida και οι γυναίκες που εμφανίζονται στην ζωή του. Πιστεύω να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο και να δούμε μία καλή και γοητευτική πλοκή μέχρι το τέλος. Προς το παρόν η λογική και οι αξίες επικρατούν 8/10. 

Super Cub

 • Περιγραφή:

Προτού συνεχίσω με σχετικά γνωστότερες νέες anime παραγωγές, θέλω να αναφερθώ σε ένα καινούργιο anime που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, το οποίο θεωρώ ότι περνά κάπως απαρατήρητο. Το σενάριο είναι απλό. Μία κοπέλα που έχει χάσει και τους δύο γονείς ζει μόνη της. Καθώς μετά κόπων και βασάνων πηγαίνει στο σχολείο με το ποδήλατό της αποφασίζει να ψάξει να αγοράσει μηχανή (μοτοσυκλέτα αν προτιμάτε). Παρότι τα χρήματά της είναι ελάχιστα κατορθώνει να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο Super Cub (εξ ου και ο τίτλος). Έπειτα, ξεκινά η «περιπέτεια»! Θα κάνει την πρώτη της φίλη, θα πάει την πρώτη της βόλτα ξεφεύγοντας από το κανονισμένο δρομολόγιο σπίτι-σχολείο-σπίτι. Θα αρχίσει να ζει και όχι να επιβιώνει!

 • Εντυπώσεις (μέχρι και το δεύτερο επεισόδιο):

Η ιστορία είναι αξιόλογη για αυτό που προσπαθεί να διηγηθεί. Δεν εστιάζει σε βαρύ δακρύβρεχτο δράμα. Όχι, απλά παρακολουθούμε την ηρωίδα να τα βγάζει πέρα οδηγώντας την μηχανή της, ήρεμα και χαλαρά. Και λέω ηρωίδα, γιατί ναι μεν είναι μία άτυχη κοπέλα, αλλά βρίσκει στη μηχανή της το πάτημα που χρειάζεται και ξεκινάει την περιπέτεια που λέγεται ζωή. Μαθαίνει να οδηγά και να χειρίζεται την μηχανή της. Παίρνει το δίπλωμά της. Πηγαίνει για ψώνια το βράδυ. Βρίσκει το θάρρος να κρατήσει επαφή με την πρώτη της φίλη, που είναι και αυτή οδηγός cub μοντέλου. Φτάνει με την μηχανή της παραπέρα από την γειτονιά της στο μεγάλο κεντρικό σούπερ μάρκετ, όταν αναλογίζεται την φράση της φίλης της ότι μπορεί να πάει οπουδήποτε θελήσει και διαπιστώνει πως έχει πολλά ακόμα να δει. Είναι οι καθημερινές μικρές εμπειρίες που μετράνε τελικά και έχουμε την τιμή να τις «βιώσουμε» μαζί με την πρωταγωνίστρια! Ο σχεδιασμός χαρακτήρων αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα της φίλης της και ειδικά της πρωταγωνίστριας φοβερά. Τα σκηνικά και το artstyle γαλήνια, λεπτομερή και ταιριαστά στο slice of life είδος της ιστορίας. Το animation είναι ρευστότατο και αποτυπώνει την οδήγηση με ικανοποιητικό, αληθοφανή τρόπο. Η μουσική υπόκρουση είναι μουσική επένδυση για τις σκηνές. Όλα μαζί αναδεικνύουν τα συναισθήματα, τις αντιδράσεις και την πρόοδο της πρωταγωνίστριας εξαιρετικά.

 • Συμπέρασμα:

Θέλετε κάτι «ήσυχο», μα σαγηνευτικό; Νομίζω πως το Super Cub θα σας ανταμείψει με κάτι πολύ όμορφο! Δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε να χαζεύετε την πρωταγωνίστρια να οδηγά την αγαπημένη, «πιστή» μηχανή της. Προσωπική γνώμη (έχοντας παρακολουθήσει δύο επεισόδια): ναι, σε περίπτωση που δεν το έχετε συμπεράνει, ξετρελάθηκα! Είναι υπέροχο! Μια πανέμορφη ιστορία! Σαφώς δεν θα πάθετε την ίδια πώρωση όσοι το παρακολουθήσετε, όμως στο μικρό τούτο μέρος στο τέλος της παρουσίασης του anime γράφω την πλήρως υποκειμενική άποψή μου (για αυτό και τονίζω προηγουμένως αναγράφοντας «Προσωπική γνώμη»). Αν και είναι νωρίς για ένα τόσο υψηλό σκορ, 10/10.

86

 • Περιγραφή:

Στην Δημοκρατία της San Magnolia μετά την κήρυξη του πολέμου από την Αυτοκρατορία της Giadian και τις επιθέσεις των drone της γνωστά ως Legion έχουν δημιουργεί 85 τομείς-ζώνες. Εκεί κατοικούν οι Alba και στα περίχωρα εκτός των τειχών βρίσκεται ο 86ος ανεπίσημος τομέας, τα σύνορα, τα οποία φυλάσσονται από τα αυτόνομα μη επανδρωμένα ρομπότ juggernaut. Η πραγματικότητα παρόλα αυτά είναι εντελώς διαφορετική. Τα juggernaut είναι ρομπότ, αλλά δεν είναι καθόλου αυτόνομα, ούτε και «απρόσωπα». Η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται χειριστές για να λειτουργήσουν και αυτοί είναι 100% άνθρωποι, οι eighty-six (86) οι οποίοι έχουν παραγκωνιστεί και δεν αναγνωρίζονται ως ανθρώπινα όντα από το κράτος. Κόντρα σε αυτήν την άδικη κατάσταση θέλει να σταθεί η βασική χαρακτήρας (Lena) ανώτερος αξιωματικός (ταγματάρχης/major) στα 16 της και διοικήτρια (αποκαλείται και χειρίστρια) της μονάδας Spearhead Squadron, αποτελούμενη από eighty-six. Η προσπάθειά της αυτή δεν θα είναι εύκολη για να μην τολμήσω να πω εξαιρετικά δύσκολη, διότι θα πρέπει πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των eighty-six, που σιχαίνονται τους προνομιούχους Alba και ύστερα να τους υπερασπιστεί τασσόμενη ενάντια στους νόμους, ενώ η ίδια προέρχεται από οικογένεια στρατιωτικών (πατέρας και θείος). Επιπλέον η ομάδα των eighty-six της οποίας ορίστηκε επικεφαλής φημίζεται για τον επικίνδυνο αρχηγό τους και την απέχθειά τους προς τους «καθαρόαιμους».

 • Εντυπώσεις:

Η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και έχει σίγουρα αρκετό «ζουμί». Το θέμα με τα κοινωνικά ζητήματα και τις ανισότητες που πραγματεύεται πρόκειται για γνωστό, αγαπημένο αφήγημα και διαθέτει προεκτάσεις και παραλληλισμούς συναφείς με την πραγματική ζωή. Οι προσωπικότητες των χαρακτήρων έχουν τα απαραίτητα στοιχεία που αναμένει κανείς, ώστε να βρίσκονται σε μία τέτοια αφήγηση και γίνονται εύκολα αγαπητοί ή μισητοί στον θεατή. Υποθέτω πως στην πορεία θα διατυπωθεί το ερώτημα ποιος είναι κακός και ποιος καλός άνθρωπος και στην τελική ποιος είναι άνθρωπος σε αυτήν την κοινωνία. Συνέπεια των απαντήσεων στην ερώτηση αυτή θα είναι η αναδιαμόρφωση του κόσμου της San Magnolia. Φυσικά, μένει να δούμε τον ρόλο που θα παίξει η άλλη πολιτεία και δύναμη του συγκεκριμένου κόσμου, η αυτοκρατορία Giadian. Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος της συμμετοχής της στα δρώμενα; Με το animation και τη μουσική υπόκρουση στις μάχες να είναι καταπληκτικά, τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα είναι συνταρακτικά!

 • Συμπέρασμα:

Το 86 είναι ένα anime που εύκολα μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος και να ενθουσιαστεί με την πλοκή και την ιστορία. Προσωπική γνώμη (έχοντας παρακολουθήσει τρία επεισόδια): ναι, ενθουσιάστηκα και θέλω να δω τι επιφυλάσσει η συνέχεια. Έχει δράση, αγωνία, μυστήριο, διαμάχες και ηθικο-κοινωνικά προβλήματα. Προς το παρόν τα πάει αρκετά καλά, 8/10.

Osananajimi ga Zettai ni Makenai Love Comedy (The Romcom Where The Childhood Friend Won’t Lose), συνοπτικά Osamake

 • Περιγραφή:

Έχουμε δύο διεκδικήτριες της αγάπης του πρωταγωνιστή (Sueharu Maru). Στην μία πλευρά βρίσκεται η διάσημη του σχολείου, λόγω της αναγνώρισής της ως συγγραφικό ταλέντο, η Shirokusa Kachi. Και την αναφέρω πρώτη, γιατί έχει κλέψει την καρδιά του και είναι η πρώτη του αγάπη. Παρότι αυτή η εισαγωγή προϊδεάζει ότι τα αισθήματα του βασικού χαρακτήρα δεν υπάρχει περίπτωση να «εισακουστούν», το anime έχει διαφορετική άποψη. Ευθύς εξαρχής οι δύο χαρακτήρες απεικονίζονται να έχουν φιλικές σχέσεις και αποφεύγεται το κλασικό σενάριο της φημισμένης του λυκείου που δεν γυρνά ούτε να κοιτάξει τον πρωταγωνιστή. Ωστόσο δεν γίνεται ένας πρωταγωνιστής να τα έχει όλα αμέσως, αφού μαθαίνει ότι η Shirokusa έχει αγόρι ή καλύτερα δέχθηκε πρόταση για ραντεβού από αγόρι (τον άλλον διάσημο του σχολείου). Έτσι τα όνειρά του για σχέση μαζί της διαλύονται με πικρό τρόπο. Από την άλλη πλευρά «κάθεται» η παιδική φίλη και παρηγορητής του, η Kuroha Shida. Όντας παρούσα στα δύστυχα μαντάτα αναλαμβάνει κατευθείαν δράση, όταν αντιλαμβάνεται πως ο αγαπημένος της «τα έχει βάψει μαύρα». Στέκεται στήριγμα στην δύσκολη στιγμή του, αλλά πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα προτείνοντάς του μία συμφωνία, η οποία θα ωφελήσει και τους δύο. «Έλα να γίνουμε ζευγάρι και εκδικήσου την!». Με αυτόν τον τρόπο θα έχει και η ίδια την αγάπη του, έστω και σε αυτήν την ψευδή μορφή της και εκείνος θα μπορέσει να ανακουφίσει τον πόνο του προκαλώντας όμοια αρνητικά συναισθήματα στην κλεμμένη πρώτη του αγάπη.

 • Εντυπώσεις:

Η ιστορία είναι σε γενικές γραμμές απλή. Είναι εύκολο να διαπιστώσεις ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να περιπλέκονται μεταξύ των τριών βασικών χαρακτήρων. Θα δημιουργηθούν μπερδέματα και παρεξηγήσεις με στόχο να επιμηκυνθεί η πλοκή μέχρι να φτάσει στο τελικό σημείο. Όμως ξέρεις ποια θα είναι αυτά; Αν είσαι περίεργος θες να μάθεις! Το animation είναι ελάχιστα άνω του μετρίου με μία μεγάλη εξαίρεση που θα επισημάνω παρακάτω. Ο σχεδιασμός χαρακτήρων φαίνεται παρόμοιος για κάθε βασικό χαρακτήρα με διαφορές στα χρώματα των μαλλιών και των ματιών και στο ύψος καθενός εξ αυτών, ώστε να διακρίνονται. Μολαταύτα το artstyle δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό και δείχνει ταιριαστό. Ορισμένες φορές η σκηνοθεσία πετυχαίνει την ανάδειξη ρομαντικών στιγμών, που αδιαμφησβήτητα είναι το κύριο στοιχείο. Και οι περιβάλλοντες χώροι και η μουσική υπόκρουση έχουν επαρκή λεπτομέρεια και παρουσία αντίστοιχα.

 • Συμπέρασμα:

Αν σας αρέσουν τα μπλεξίματα στις ερωτικές ιστορίες, τότε δώστε του μία ευκαιρία. Προσωπική γνώμη (έχοντας παρακολουθήσει τρία επεισόδια): όσα έχουν διαδραματιστεί μέχρι στιγμής μοιάζουν λίγο παράλογα και μου δίνουν την αίσθηση πως συμβαίνουν απλώς για να προχωρήσει το ρομάντζο μεταξύ του περιβόητου τρίου τριπλέτας. Ο χορός στο τρίτο επεισόδιο (αναφορά στο animation νωρίτερα), απογοητευτικός! Θετικό το γεγονός ότι έως τώρα δεν έχει εξελιχθεί σε harem, όπου όλοι οι θηλυκοί χαρακτήρες (δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα πολλοί) έλκονται από τον πρωταγωνιστή, δίχως λόγο και αιτία. Προς το παρόν είναι μέτριο και κάπως διάσπαρτο, 5/10.

Kyuukyoku Shinka shita Full Dive RPG ga Genjitsu yori mo Kusoge Dattara
(Full Dive: The Ultimate Next-Gen Full Dive RPG Is Even Shittier than Real Life!)

 • Περιγραφή:

Αναλογίσου το εξής ένα VR παιχνίδι, το οποίο κατορθώνει και αναπαράγει τον πόνο, την κούραση, την πείνα και την δίψα. Kάνει τις αλληλεπιδράσεις σου με τους παίκτες που χειρίζεται ο υπολογιστής (NPC), οι οποίοι πλέον αποκτούν ευφυΐα και λογικές αντιδράσεις, όσο πιο αληθινές γίνεται. Προφανώς κατορθώνει να αποδίδει πλήρη εισαγωγή του παίχτη στον ψηφιακό κόσμο, όπου καλείται να «αγωνιστεί». Βέβαια, το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει «βαφτιστεί» ανυπέρβλητα δύσκολο και οι πωλήσεις του έχουν πατώσει. Σε μία κοινωνία με τόσο προχωρημένο σύστημα παραγωγής παιχνιδιών οι κατασκευαστές έχουν επιστρέψει σε γνωστές, πετυχημένες «συνταγές» και προσπαθούν να φτιάχνουν VR παιχνίδια με σκοπό την διασκέδαση του χρήστη/καταναλωτή. Ο βασικός χαρακτήρας σκοπεύει να προβεί στην αγορά ενός τέτοιου παιχνιδιού, όταν σε μία σειρά ατυχών συμβάντων καταλήγει να ξεγελαστεί και να αγοράσει το πανδύσκολο VR παιχνίδι. Στην αρχή το παίρνει στην πλάκα, αμφισβητώντας τα όσα ισχυρίζονται για αυτό, μιας και ο ίδιος έχει περάσει ένα σεβαστό κομμάτι της ζωής του παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, αφότου εγκατέλειψε την δραστήρια ζωή του και απέγινε ένας απόμακρος νωθρός μαθητής. «Ξέρω από παιχνίδια, πόσο δύσκολο και ρεαλιστικό να είναι;» Προς μεγάλη του έκπληξη θα κατανοήσει γρήγορα την εσφαλμένη εκτίμησή του. Μόλις πατήσει το play (παίξε) θα αρχίσει ο εικονικός εφιάλτης.

 • Εντυπώσεις:

Το anime είναι κωμικό και η ιστορία φαίνεται αξιόλογη εκ πρώτης όψεως. Περιμένω να δω, αν όλη αυτή η εμπειρία του πρωταγωνιστή θα αλλάξει την πραγματική ζωή του, σωστότερα πώς θα την επηρεάσει, διότι πιστεύω θα έχει συνέπειες. Έκανε καλό ξεκίνημα με το λάθος του να υποτιμήσει το παιχνίδι και την πάτησε. Ελπίζω στην συνέχεια να αντιδρά πιο έξυπνα, όπως αναμένεται από έναν έμπειρο παίκτη-gamer. Το animation φαίνεται εντάξει, χωρίς προβλήματα στην κίνηση και την ομαλότητα. Ο σχεδιασμός χαρακτήρων δείχνει σχετικά συνηθισμένος και δεν διαθέτει κάτι ξεχωριστό, αλλά «ακολουθεί επιτυχή μονοπάτια». Το artstyle δείχνει ελαφρώς «σκοτεινό» και τα περιβάλλοντα τοπία φαίνονται ικανοποιητικά. Τα ηχητικά εφέ είναι μια χαρά, καλύπτοντας τις ανάγκες τους και η μουσική υπόκρουση «κινείται» σε αποδεκτά πλαίσια.

 • Συμπέρασμα:

Όπως θα με δείτε να γράφω συχνά με καθετί που ανήκει στο είδος της κωμωδίας, εάν το χιούμορ «λειτουργήσει», τότε το αποτέλεσμα είναι καλό. Μπορεί να υπάρξει μία αντικειμενικότητα στην αξιολόγηση των αστείων, αλλά «στο κάτω-κάτω της γραφής» το γέλιο είναι υποκειμενική υπόθεση. Προσωπική γνώμη (έχοντας παρακολουθήσει δύο επεισόδια): η όλη περιπέτεια για να τερματίσει το παιχνίδι μου αρέσει και τα αστεία κάνουν μια χαρά την δουλειά τους, κι ας μην είναι επικά. Προς το παρόν είναι διασκεδαστικό, 7/10.

Καινούργια anime που δεν είδα ακόμη, αλλά θα ξεκινήσω άμεσα.

Slime Taoshite 300-nen, Shiranai Uchi ni Level Max ni Nattemashita (I’ve Been Killing Slimes for 300 Years and Maxed Out My Level) από τα βιντεάκια που έχω δει φαίνεται σαν χαλαρωτική κωμωδία.

Sentouin, Hakenshimasu! (Combatants Will Be Dispatched!) από τον δημιουργό του Konosuba μία παραλλαγμένη κωμωδία.

Υποσχόμενες συνέχειες (sequels)

Η δεύτερη σεζόν του How Not to Summon a Demon Lord, Isekai Maou to Shoukan Shoujo no Dorei Majutsu Ω.

Μέχρι την επόμενη άποψη, συνεχίστε να δοκιμάζετε anime!


Ακολουθήστε μας:

Για τις βαθμολογίες μας σε όλα τα anime, επισκεφτείτε το προφίλ μας στο MyAnimeList.

11 Comments »

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: