Γιώργος Πατσούκας

Yo!

Ονομάζομαι Γιώργος Πατσούκας και είμαι 24 χρόνων. Έχω Master σε Anime Degeneracy και τέσσερα διδακτορικά σε Manga Analitics… Α, και ενα πτυχίο στην γαστρονομία. Είμαι τυχερός που απο πολύ μικρός, συγκεκριμένα 7 ετών, ξεκίνησα να διαβάζω comics και να μαθαίνω Αγγλικά λόγω του πάτερα μου που ειναι μεγάλος comic fan!

Πριν πάρω ολα τα διδακτορικά μου, ήμουν ένα παιδί με πάθος για games. Μέχρι τα 7 μου χρόνια η μόνη δόση pop κουλτούρας ήταν το Final Fantasy 7, Legend of Zelda και Super Mario Galax, αλλά αυτό ήταν σύντομα να αλλάξει. Ηταν πρωί… Σάββατο, η ώρα 10 και 30 πρώτα λεπτά, είχα μόλις φαει τα Nesquik μου που μου είχε φτιάξει η μανούλα μου και άκουσα κάτι από την τηλεόραση στο σαλόνι… Ήταν έξι λέξεις που όταν τις ακούω τώρα ανατριχιάζω… Οι λέξεις ήταν «Πρέπει και μπορώ, Γιός των ουρανών». Έτρεξα στην τηλεόραση, είδα ένα παιδί με ουρά μαϊμούς να σπάει στο ξύλο τρομοκράτες και μετά να πετάει πάνω σε πορτοκάλι σύννεφα. Εκείνη την ήμερα μπήκα στον κόσμο των anime. Το Dragon Ball για έμενα ήταν σημείο αναφοράς στη ζωή μου, όπως φαντάζομαι και πολλοί από εσάς σε συγκεκριμένες περιόδους στην ζωή σας, κάποια anime ή manga ακόμα κι ας δεν είναι τέλεια, σας «χτυπάνε» κάπως. Για έμενα ήταν το Dragon Ball. Με έκανε να φτιάξω τη δύναμη να ξεπεράσω το bullying που είχα στο Δημοτικό και με έκανε να ενδιαφερθώ για τις πολεμικές τεχνες, που μέχρι και σήμερα ασχολούμαι.

Εννοείται δεν έμεινα εκεί. Όταν βάλαμε internet στο σπίτι προσπάθησα με κάθε δυνατό μέσο να δω όσα περισσότερα anime μέσα στην ήμερα με όσο το δυνατόν λιγότερο ύπνο. Αργότερα, όταν ήξερα καλύτερα Αγγλικά, μπήκα στον κόσμο των Manga, Manwha, WebToons και Novels. Είχα πάθει σοκ. Τόσοι κόσμοι και χαρακτήρες κρυμμένοι πίσω απο ένα Google search… Τώρα πια, και συγκεκριμένα την ημέρα που το γράφω αυτό, δεν έχω ιδέα πόσα anime και manga εχω κατανάλωσει. Όσον αναφορά το τι βλέπω ή διαβάζω, δεν έχω κάποιο γούστο, αρκεί να είναι καλό. Λατρεύω ένα κάλο action manga, ή ένα down to earth romance, ή κάτι που να μου κάνει το μυαλό να εκραγεί με ένα καλό Mecha. Για εσένα φίλος, θα ασχολούμαι πιο πολύ με Manga, Manwha, WebToons και Novels.

Αν με ρωτήσεις για αγαπημένα anime ή manga, νομίζω όπως είπα ότι διαφέρει ανάλογα την συγκεκριμένη στιγμή στην ζωη μας που το καταναλώνουμε… Αλλά, άσε με να σου πω 2-3 καλά για να δεις ή να διαβάσεις και εσύ… Για anime θα επιλέξω: Fate/Zero & Fate/stay night: Unlimited Blade Works, Cowboy Bebop και Baccano! Manga θα σου πω να διαβάσεις: Made in Abyss, JoJo και Vagabond. O σκοπός μου είναι να σε κάνω μάστορα σε αυτά και να σου δώσω κάννα δυο γνώμες πάνω στο τι είναι κάλο ή όχι, σύμφωνα με τα πτυχία μου που ανέφερα με λεπτομέρεια πιο πάνω. Άλλωστε, γι’ αυτό το αφεντικό με προσκάλεσε να γράφω εδώ.

Σε αφήνω τώρα γιατί έχω μάθημα στο Πανεπιστήμιο του Κyoto για Manga Geometry while influenced by String Theory Theoretics. Ναι.

ΧοΧοΧο

Υour Fellow weeb, Patsou-sama


Θέλεις να μπεις στην ομάδα μας;