Attack on Titan (s04e01)

Η εβδομαδιαία ανάλυση και οι σκέψεις μου για το τελευταίο επεισόδιο της 4ης σεζόν του Attack on Titan.

του Αναστάσιου Τριανταφύλλου

Και ποιος δεν περίμενε αυτή τη σεζόν; Απ’ ότι φαίνεται, όλοι! Δεν ξέρω εάν κάνω λάθος, αλλά νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που βλέπω την ελληνική anime κοινότητα να είναι τόσο πολύ hyped για ένα επεισόδιο. Νομίζω ότι η αγωνία ήταν πολύ μεγαλύτερη αυτή τη φορά, παρά για το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν!

Όπως και να έχει, η ώρα αυτή επιτέλους έφτασε, την Κυριακή το απόγευμα για τους Ιάπωνες, το βράδυ για εμάς. Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, είμαι σίγουρος ότι το 90% των fan του Attack on Titan είχαν ήδη δει το επεισόδιο, είτε με αγγλικούς υπότιτλους, είτε με ελληνικούς. Εντόπισα και κάποιους πιο τολμηρούς ιαπωνομιλώντες που το είδαν στα ιαπωνικά αμέσως μόλις βγήκε. Πως ήταν οι εντυπώσεις μας τελικά;

Προσωπικά, θα πραγματοποιήσω μια εβδομαδιαία σειρά από First Reactions (η οποία ξέρω ότι θα μου ξεζουμίσει όλη την ενέργεια), όπου θα αναλύσω τη γνώμη μου και τις σκέψεις μου για τα επεισόδια που βγαίνουν. Θα είναι μια δύσκολη απόπειρα για εμένα, καθώς το καθημερινό μου πρόγραμμα δεν διευκολύνει για τέτοιες δεσμεύσεις, όμως θα προσπαθώ να βγάζω το άρθρο το πολύ δύο μέρες μετά από την προβολή του επεισοδίου (είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω, πιστέψτε με!) Τα άρθρα αυτά ΔΕΝ θα είναι spoiler-free, καθώς θέλω να μιλάω άνετα για τις σκέψεις μου, οπότε όσοι δεν έχετε δει το επεισόδιο ακόμη, να μην συνεχίσετε παρακάτω ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ! Μόνο το τελευταίο άρθρο αυτής της σειράς θα είναι spoiler-free, όπου θα αναλύσω τη συνολική μου άποψη για όλη τη σεζόν, ώστε να μπορούν να το διαβάσουν όλοι χωρίς επιφυλάξεις.

Ξεκινάμε, λοιπόν.

Την επόμενη μέρα είδα ότι οι αντιδράσεις ήταν περισσότερο θετικές, όμως υπήρχαν και κάποιοι οι οποίοι αισθανόντουσαν μπερδεμένοι. Δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο του μπερδέματος τους, καθώς τα πράγματα ήταν αρκετά ξεκάθαρα: έχουν περάσει αρκετά χρόνια μετά τα γεγονότα του τελευταίου επεισοδίου της τρίτης σεζόν, οπότε πολλά πρόσωπα και πολλές καταστάσεις έχουν αλλάξει. Εκτός από αυτό, έχουμε φύγει από τα «γνώριμα» εδάφη της Paradis και έχουμε ταξιδέψει στα εδάφη του Βασιλείου του Marley. Το πρώτο επεισόδιο ήταν ξεκάθαρα για να μας κάνει μια εισαγωγή στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, να θέσει κάποιες βάσεις και να γνωρίσουμε τα νέα πρόσωπα που θα παίξουν τη σημασία τους, αλλά και να δούμε τι άλλαξε με τους παλιούς χαρακτήρες. Δεν είδαμε καθόλου Eren, καθόλου Levi, και γενικά κανέναν από τους χαρακτήρες του Paradis. Είδαμε πως έχουν τα νέα δεδομένα, από εδώ και πέρα περιμένω τρελές εξελίξεις!

Πως κρίνω την αλλαγή του στούντιο, τώρα που είδα τα πράγματα στην πράξη; Δεν έμεινα καθόλου απογοητευμένος. Όπως είχα δηλώσει και στο άρθρο μου που αφορούσε αυτό το θέμα, έχω εμπιστοσύνη στο στούντιο MAPPA και προς το παρόν, όλα δείχνουν θετικά. Έχουν υπάρξει συζητήσεις πάνω στο κλασικό θέμα-πρόβλημα του CGI της σειράς, αρκετοί άρχισαν να «κράζουν» την ποιότητα του. Θεωρώ όμως ότι το CGI ήταν εκπληκτικό και προσέφερε πολλά θετικά στη συνολική εικόνα του επεισοδίου. Θα συνιστούσα να μην γινόμαστε υπερβολικοί ως προς την κριτική του 3D animation πάνω στα anime.

Μεγάλη αλλαγή είδαμε και στα OP και ED. Η μουσική αυτή τη φορά ήταν πολύ λιγότερο δυναμική, είμαι σίγουρος ότι τα τραγούδια απογοήτευσαν πολλούς. Δεν πρόκειται να γίνει ίδια επιτυχία όσο το Guren no Yumiya ή το Shinzou wo Sasageyo και δεν πρόκειται να «χτυπηθούμε» με αυτό, όμως το OP είναι έστω λίγο πιασάρικο. Τα animations που προβάλλονται δεν αποκαλύπτουν κανένα απολύτως spoiler, ούτε προϊδεάζουν κάτι για αυτά που θα συμβούν στη σειρά.

Τα γεγονότα που είδαμε στο πρώτο επεισόδιο δεν ήταν τα πιο συγκλονιστικά ή καθηλωτικά που έχουμε δει από τη σειρά, ίσως απογοητεύσουν αυτούς που θα περίμεναν παραπάνω όσον αφορά τη δράση ή τις αποκαλύψεις (τους περισσότερους μας άφησε μπερδεμένους όσον αφορά τον ρόλο που θα έχουν στο μέλλον τα νέα πρόσωπα που γνωρίσαμε) όμως υπόσχονται ότι θα γίνουν επικά πράγματα στη συνέχεια και αυτό είναι που ανυπομονώ περισσότερο.

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Until next time, keep watching anime!


Ακολουθήστε μας:

Για τις βαθμολογίες μας σε όλα τα anime, επισκεφτείτε το προφίλ μας στο MyAnimeList.

Comments

コメント – Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.