Χρήστος Ηλιάδης

Ονομάζομαι Χρήστος Ηλιάδης ή αλλιώς «チュリストス» , είμαι σχετικά νέο άτομο στο anime community, αλλά το ενδιαφέρον μου γι’αυτά είναι μεγάλο. Είμαι αρκετά νέος ηλικιακά, με καινούργιες και ποικίλες απόψεις σε αγαπημένες σειρές, όπως στο Naruto, anime με μεγάλο universe και πολλές fan theories.

Προσωπικά βλέπω όλων των ειδών anime: action,  adventure, comedy, drama, fantasy, psychological κ.ο.κ. Αν και αυτά που μου τραβάνε το ενδιαφέρον είναι κυρίως τα mystery, comedy και adventure.

Η επαφή μου με τα anime ξεκίνησε με το Death Note. Με τράβηξε πολύ η πλοκή του και το όλο concept του. Με ώθησε ώστε να ασχοληθώ και να ψάξω και αλλού αυτού του είδους σειρές. Το να επιλέξω αγαπημένη σειρά είναι πολύ δύσκολο, αφού το καθένα έχει τη δικιά του ιστορία, πλοκή, τη δικιά του «γλύκα» αν θέλετε. Αλλά αν είναι να ξεχωρίσω μια σειρά αυτή θα ήταν το Assassination Classroom (Ansatsu Kyoushitsu). Αυτό το anime τα είχε ΟΛΑ: κωμωδία, δράση, άγχος, συγκίνηση… Περνούσε μάλιστα και πολλά σημαντικά μαθήματα ζωής για μαθητές και δασκάλους. Δεν θα γράψω πολύ γι’ αυτό γιατί μπορεί να γράψω σελίδες. Άλλα anime που μου αρέσουν πολύ είναι το Overlord και το Naruto, το γεγονός όμως ότι δεν τελείωσαν με καθιστά ανίκανο να αποκαλέσω ένα από αυτά ως «αγαπημένο».

Όσον αφορά τον αγαπημένο μου χαρακτήρα, είναι σχετικά απίθανο να επιλέξω έναν. Νομίζω για όλους μας είναι. Γι’ αυτό επιτρέψτε μου να αναφέρω τουλάχιστον 5 χαρακτήρες που ξεχωρίζω: Alucard (Hellsing), Greed (Fullmetal Alchemist Brotherhood), Akabane Karma (Assassination Classroom), Deidara (Naruto Shippuuden) και φυσικά ο Levi (Attack on Titan). Όλους τους αγάπησα για διαφορετικούς λογούς, κάποιους επειδή τους θαύμαζα, άλλους εξαιτίας της προσωπικότητάς τους. Αλλά αυτό που πιστεύω ότι έχουν όλοι κοινό είναι ότι αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της ζωής μου και της προσωπικότητας μου.

Υπάρχουν πολλές σκηνές σε πολλά anime που έχω δει που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, τον θαυμασμό… και που μου είναι αξέχαστες. Η αγαπημένη μου παρόλα αυτά σκηνή σε όλα τα anime που έχω έως τώρα δει , είναι ο διάλογος του Pain με τον Naruto μετά την καταστροφή της Konoha. Σε αυτόν, έλεγε στον Naruto πρωτοποριακά πράγματα, μιλούσε για το circle of hatred, για το μίσος που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους, αλλά και για την δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τον Pain, αυτή διαφέρει από την προοπτική κάθε ανθρώπου. Ουσιαστικά θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια αντικειμενική δικαιοσύνη και αλήθεια.

Αυτά δίνουν μια συνοπτική εικόνα μου, καλύπτοντας τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε για μένα. Ελπίζω τα άρθρα που θα σας γράφω να είναι ενδιαφέροντα!


Θέλεις να μπεις στην ομάδα μας;