Byakugan vs Sharingan, Hyouga vs Uchiha!!!

Γιατί πιστεύω πως τα Byakugan είναι ισχυρότερα από τα Sharingan και θα έβγαιναν νικηφόρα από μια ενδεχόμενη μάχη.

γράφει ο チュリストス

Το Naruto, ως ένα anime σε κόσμο ninja και κατηγορίας Shonen, η πλοκή του περιφέρεται φανερά γύρω από μάχες και τεχνικές που διαφέρουν σε κάθε χαρακτήρα. Στο Naruto είχε γίνει σχετικά πολύ νωρίς introduction στα Sharingan στο πρώτο Arc μέσω του Kakashi, ένας κάτοχος ενός ματιού που προφανώς δεν ήταν ο γενετικός κάτοχος. Παρόλο αυτό το γεγονός, η χρήση αυτού του ματιού δεν θα μπορούσε να μην κάνει τη διαφορά και πήραμε νωρίς στη σειρά μια γεύση από την ισχύ των Sharingan. Ικανότητες που ο Kakashi έγινε γνωστός ως “The Copycat Ninja” που χρησιμοποιούσε μια από τις ικανότητες των Sharingan να αντιγράφει τεχνικές και κινήσεις αντιπάλων. Πιο μετά έκανε την εμφάνισή του ο Itachi, ένας εκ γεννητής κάτοχος των Sharingan, ως Uchiha. Είδαμε μια δύναμη που εκείνη την χρονική στιγμή στο anime φαινόταν απρόσιτη! Μια τεχνική που έκανε μία άριστη χρήση Genjutsu στην οποία έβαζε το θύμα του σε έναν κόσμο που το Sharingan δημιουργεί παίρνοντας μαζί τις αισθήσεις του θύματος από τον πραγματικό κόσμο, έτσι ώστε να το βλάψει εις το έπακρον. Ο Itachi με ένα μόνο βλέμμα στον Kakashi τον έβαλε σε έναν κόσμο μαρτύριο για αυτόν, που μόλις για λίγα δευτερόλεπτα τον έκανε να τα ζήσει σαν να ήταν 72 ώρες. Βέβαια, αυτό έγινε επειδή ο Itachi είχε στην κατοχή του και τα Mangekyou Sharingan, ένα πολύ καλό introduction, χωρίς να μας τα δείξει καθαρά.

Μέχρι εκείνη την στιγμή η δύναμη των Sharingan του Itachi, φαινόταν άπιαστη! Μέχρι που εμφανίστηκε ο Jiraya, προστατεύοντας τον Naruto από τον Itachi. Ο Jiraya, παρόλο που δεν ήταν κάτοχος ματιών που του πρόσφεραν δύναμη κλπ. κατάφερε να μην μπει σε Genjutsu. Χωρίς περεταίρω παραδείγματα, νομίζω όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει το Naruto και Naruto Shippunden γνωρίζουν τις εξελίξεις των Sharingan.

Αρχικά τονίζουμε πως τα Sharingan είναι μάτια Kekkei Gankai Dojutsu και εμφανίζονται μόνο στην Uchiha Clan. Ένας Uchiha, αργά ή γρήγορα θα ξεκλειδώσει αυτά τα μάτια όταν ζει έντονες στιγμές με συναισθήματα πόνου και στεναχώριας. Έπειτα, υπάρχει μια εξέλιξη, τα Mankekyou Sharingan, που τα ξεκλειδώνει κάποιος βλέποντας τον θάνατο του καλύτερού του φίλου. Τέλος, είναι τα Rinnegan, που φυσικά δεν μπορούν να επιτευχθούν από φυσικούς τρόπους. Τα Rinnegan ουσιαστικά μπορούν να αφυπνιστούν μόνο όταν κάποιος έχει το αίμα απογόνου του Indra και απογόνου του Asura. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να καταφέρει να πετύχει έναν συνδυασμό που θα μοίαζει με απόγονο όλων των Shinobi, τον Sage of six paths, Hagoromo Otsutsuki. Οι Uchiha, είναι οι μόνοι απόγονοι του Indra, άρα για να πετύχουν να αφυπνίσουν τα Rinnegan πρέπει με κάποιο τρόπο να αναμείξουν το αίμα τους με αυτό του αδερφού των απογόνου τους, Asura.

Τα Byakugan από την άλλη πλευρά, παρόλο είναι και αυτό ένα Kekkei Genkai Dojutsu και είναι πάρα πολύ ισχυρά, δεν αναπτύχθηκαν στη σειρά με τον ίδιο τρόπο όπως τα Sharingan. Έκαναν την εμφάνισή τους μέσω του Neji και της Hinata και με την μάχη αυτών των δύο στο Chuunin Exam έγιναν γνωστά κάποια από τα χαρακτηριστικά τους, όπως για παράδειγμα το πολύ χρήσιμο προβάδισμα που δίνουν σε ένα combat με το να μπορούν να διακρίνουν τα Chakra points του αντιπάλου. Βέβαια, πρέπει να τα αναλύσουμε ξεκινώντας από την ιστορία τους και πώς μπορούν να συσχετιστούν με τα Sharingan.

Ουσιαστικά, τα Byakugan είναι τα μάτια των Οtsutsuki τα οποία είχε η Kaguya. Μετά που έφαγε το φρούτο του God Tree, αφύπνισε το Rinne Sharingan. Οι γιοι της ήταν οι πρώτοι κάτοχοι Chakra και το χρησιμοποιούσαν για να βοηθούν ανθρώπους. Πιο μετά, αφότου έμαθαν και τα πλάνα της μητέρας τους, ο Hagoromo αφύπνισε πρώτα τα Sharingan και μετά τα Rinnegan ενώ ο δίδυμος αδερφός του, o Hamura, κληροδότησε από την μητέρα του τα Byakugan. Οι Hyouga θεωρούνται απόγονοι του Hamura, οι οποίοι επέλεξαν να μείνουν στην Γη, ενώ οι υπόλοιποι Otsutsuki, επίσης απόγονοι του Hamura, τον ακολούθησαν και αποίκισαν το φεγγάρι.

Στην ταινία The Last: Naruto the Movie, έγινε γνωστό το μάτι Tenseigan, παρόμοιο του Rinnegan, το οποίο μπορεί να αφυπνιστεί συνδυάζοντας το αίμα των δύο απογόνων του Hamura, ένας Hyouga με το αίμα ενός Otsutsuki από το φεγγάρι μπορεί να ενεργοποιήσει το Tenseigan, που προσφέρει δυνάμεις πολύ παρόμοιες του Rinnegan. Δυνάμεις τόσο ισχυρές που μπορούν να μετακινήσουν το ίδιο το φεγγάρι!

Έχοντας αναφέρει όλα αυτά, ας αναλύσουμε αυτά τα δυο μάτια πιο πολύ:

Sharingan:

  • Έχει την δυνατότητα να αντιγράψει κάθε τεχνική που δεν είναι Kekkei Genkai
  • Μπορεί να παγιδέψει τον αντίπαλο σε ισχυρό Genjutsu με μόνο την οπτική επαφή
  • Έχει την ικανότητα να προβλέψει τις κινήσεις του αντιπάλου, σαν να βλέπει λίγο μπροστά στο μέλλον σε μια μάχη
  • Κατέχει μία από τις πιο δυνατές τεχνικές το Izanagi και τo Izanami, τεχνικές που μπορούν να βάλλουν τον αντίπαλό τους σε ατελείωτες λούπες που ουσιαστικά βλέπει όλα τα πιθανά σενάρια για την έκβαση μιας μάχης έτσι ώστε ο χρήστης των Sharingan να μπορεί να βγει νικητής
  • Το μόνο που θα λέγαμε αρνητικό είναι ότι είναι απόλυτα βασισμένα στο Chakra του χρήστη, δηλαδή όταν δεν έχει αρκετό Chakra, ένας Uchiha πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει εις το έπακρον

Όταν ξεκλειδώνεται το Mangekyou Sharingan ο χρήστης τους αποκτά πρόσβαση σε νέες τεχνικές:

  • Πρώτα απ’ όλα το Susanoο, μια από τις πιο ισχυρές τεχνικές Jutsu, η οποία χρησιμοποιείται και για αμυντικούς, αλλά και για επιθετικούς σκοπούς. Δημιουργείται από Chakra και προστατεύει τον χρήστη εξωτερικά
  • Τα Mangekyou Sharingan προσφέρουν και μια ακόμα πολύ ισχυρή τεχνική που διαφέρει από άτομο σε άτομο. Για παράδειγμα ο Itachi ξεκλείδωσε το Amaterasu, ενώ ο Obito το Kamui
  • Το αρνητικό με τα Mangekyou είναι ότι η υπερβολική χρήση τους μπορεί να οδηγήσει το άτομο στο να τυφλωθεί

Πράγμα που δεν συμβαίνει αν ο χρήστης καταφέρει να κλέψει τα μάτια κάποιου που είχε κι αυτός τα Mangekyou, καταφέρνοντας να ξεκλειδώσει τα Eternal Mangekyou Sharingan. Αλλά δεν θα τα συμπεριλάβω στην σύγκριση με τα Byakugan, γιατί ουσιαστικά κατά την δική μου άποψη, δεν είναι ηθικός τρόπος να γίνεις ισχυρότερος το να κλέβεις τα μάτια κάποιου άλλου. Αν η σύγκριση πρέπει να γίνει σωστά τότε πρέπει να θεωρούμε δύο users, Byakugan vs Sharingan, Hyouga vs Uchiha και κατά πόσο μπορεί να υπερισχύσει ο ένας από τον άλλο με τα δικά του μάτια. Γι’ αυτό το λόγο επίσης, δεν θα συμπεριλάβω στη σύγκριση τα Rinnegan, Tenseigan.

Επιστρέφοντας λοιπόν με τα χαρακτηρηστηκά των Byakugan:

  • Δίνει τηλεσκοπική όραση στον χρήστη επιτρέποντάς τον να βλέπει από 800 μέτρα μακριά
  • Μπορεί να δει τα chakra-points του αντιπάλου, δίνοντας του ένα προβάδισμα σε close combat
  • Επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση σε 360 μοίρες όραση με μόνο ένα blind spot
  • Επιτρέπει τον χρήστη να χρησιμοποιεί μία από τις πιο δυνατές πολεμικές τεχνικές, το Gentle fist, με το οποίο μπορούν να χτυπήσουν εσωτερικά όργανα του αντιπάλου και να μπλοκάρουν τα Chakra-points
  • Σε σύγκριση με τα Sharingan, δεν βασίζονται τόσο πολύ στο Chakra, άρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ περισσότερη ώρα
  • Και τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που προφανώς δίνει μεγάλο πλεονέκτημα όταν βρίσκονται αντίπαλα με τα Sharingan, είναι ότι δεν μπορούν να πιαστούν σε Genjutsu!!!Εξαρτάται, φυσικά το πόσο ισχυρό είναι το Genjutsu, γιατί πχ και το Infinite Tsukuyomi, θεωρείται το απόλυτο Genjutsu

Πριν συνεχίσουμε την ανάλυση με τα Byakugan vs Sharingan, νομίζω ότι εδώ είναι το κατάλληλο σημείο να αναφέρω και μια Fan Theory. Τα Bankakyou Byakugan!

Το Naruto είχε επικεντρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στα Sharingan και την λειτουργεία τους και δεν έδωσε μεγάλο περιθώριο ανάλυσης στα Byakugan. Ίσως αναλυθούν στο Boruto. Αυτό έδωσε αφορμή να δημιουργηθούν και θεωρίες με επιπλέον χαρακτηριστικά των Byakugan. Αν τα Byakugan ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα Sharingan, Kekkei Genkai Dojutsu, μάλιστα αν δούμε το backstory ότι είναι αρχαιότερα, γιατί να μην έχουν και παρόμοιες αναβαθμίσεις; Τα Bankakyou Byakugan είναι ουσιαστικά τα αντίστοιχα των Mangekyou Sharingan στα Byakugan.

Ο τρόπος να αποκτηθούν είναι ακριβώς το αντίθετο των Sharingan, αντί δηλαδή να βασίζονται στο αίσθημα του υπέρτατου πόνου για να ενεργοποιηθούν, τα Bankakyou ξεκλειδώνονται μόνο αν το άτομο καταφέρει και επιτύχει Nirvana, δηλαδή απόλυτη ισορροπία και ηρεμία του πνεύματος του χρήστη.

Οι αναβαθμίσεις που προσφέρει το Bankakyou είναι:

  • Να βλέπει 10 φορές πιο μακριά από να κανονικά Byakugan
  • Να μην έχει κανένα blindspot
  • Να μπει σε Genjutsu με πολύ μεγαλύτερη αντίσταση σε σύγκριση με τα κανονικά. Λέγεται πως για να μπει κάποιος για παράδειγμα στην επιρροή του Infinite Tsukuyomi, αν είχε τα Bankakyou, θα είχε 10 φορές μεγαλύτερη αντίσταση. Ίσως δηλαδή να μπορούσε να ξεφύγει και από την επιρροή του!
  • Επίσης αποκτάει μεγαλύτερη γκάμα από επιπλέον τεχνικές που μπορει να χρησιμοποιήσει. Μια από αυτές λέγετε Kaminari. Με αυτήν την τεχνική κάποιος έχει την δυνατότητα να μαρκάρει ένα σημείο εκτός της εμβέλειάς του και αμέσως σε εκείνο το σημείο επιδρά 8 trigram circle και αστραπές θα χτυπάνε εκείνο το σημείο από τον ουρανό
  • Άλλη μια τεχνική είναι το Avatar Mode,που είναι ουσιαστικά το Susanoo των Byakugan

Επειδή όμως είναι καθαρά fan based το Bankakyou, ούτε αυτό θα συμπεριληφθεί στη σύγκριση. Άλλα μπορούμε να φανταστούμε την δύναμη που θα είχε ένας Hyouga, αν είχε στη χρήση του αυτά τα μάτια. Άξιος αντίπαλος των Mangekyou θα έλεγα. Άλλα ταυτόχρονα πολύ πιο δύσκολα να ξεκλειδωθούν.

Μπαίνοντας στο κομμάτι Head to Head και έχοντας στο μυαλό τα δυνατά και αδύναμα σημεία του κάθε χρήστη, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ότι είναι μια μάχη με τον χρόνο για τους Uchiha, γιατί αν η μάχη πάρει πολύ ώρα πολύ πιθανόν να ξεμείνουν πολύ πιο γρήγορα από Chakra σε σύγκριση τους Hyouga. Οι Uchiha έχοντας ως κύριο όπλο το Genjutsu, αν δεν μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν, αχρηστεύεται ένα μεγάλο μέρος των ικανοτήτων τους. Θυμηθείτε ότι όταν ο Itachi δεν μπόρεσε να βάλει σε Genjutsu τον Jiraya, προτίμησε να φύγει και εγκαταλείψει την μάχη, γιατί όπως αποκάλυψε λιγο πιο μετά στον Kisame, αν εμπλεκόταν σε μάχη εκείνη την στιγμή με τον Jiraya, το πιθανότερο αποτέλεσμα θα ήταν να πέθαιναν ο ένας από τα χέρια του άλλου. Πρέπει να τονίσουμε πως οι Hyouga, με τα Byakugan, έχουν στην διάθεσή τους μια από τις καλύτερες άμυνες ενάντια στο Genjutsu των Sharingan. Αν οι Uchiha, δεν καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν Genjutsu, η μόνη τους επιλογή είναι η κατά μέτωπο μάχη, που και εκεί παρόλο που οι Uchiha έχουν το πλεονέκτημα να προβλέπουν τα χτυπήματα και τις κινήσεις των αντιπάλων, κατά πάσα πιθανότητα θα τα βρουν σκούρα με την Gentle fist τεχνική των Byakugan. Γιατί μην ξεχνάμε, αυτή η τεχνική επιτρέπει την χρήση αλλεπάλληλων χτυπημάτων που γίνονται πολύ γρήγορα. Πολύ δύσκολα θα μπορέσουν τα Sharingan να ακολουθήσουν τις κινήσεις κάθε χτυπήματος. Θυμηθείτε την μάχη του Killer Bee με τον Sasuke, η χρήση των πολλών σπαθιών κούρασε πολύ γρήγορα τα μάτια του Sasuke, και δεν μπόρεσε να προβλέψει τις κινήσεις κάθε σπαθιού. Αν υποθέσουμε τώρα ότι είναι σε μάχη κάτοχος Mangekyou Sharingan vs Byakugan τότε ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο για τον χρήστη των Byakugan, αλλά και πάλι καθόλου απίθανο να νικήσει. Μάλιστα, αν είναι έμπειρος χρήστης Byakugan, ίσως να μπορεί να ξεφύγει από Genjutsu τύπου Izanami, Izanagi. Και τέλος, μην ξεχνάμε ότι το Susanoo είναι chakra-based οργανισμός και το Gentle fist των Byakugan, λέγεται ότι μπορεί να καταστρέψει κάθε είδους Chakra ύλη. Άρα, και πάλι ένας έμπειρος χρήστης Byakugan πιστεύω ότι θα μπορέσει να τα βάλει με το Susasoo, με δυσκολία βέβαια.

NOTE! Κάνοντας αυτήν την σύγκριση, θέλω να δείξω ότι τα Byakugan είναι ουσιαστικά το άλλο μισό της δύναμης των Sharingan, που έχουν χαρακτηριστεί ως overpowered. Είναι ουσιαστικά τα counter τους. Επίσης, σημαίνει ότι αν έχουμε δυο χρήστες ΙΔΙΟΥ επιπέδου τότε τα Byakugan θα έχουν το πλεονέκτημα και πολύ πιθανόν να βγουν νικηφόρα. ΔΕΝ σημαίνει ότι αν οποιοσδήποτε χρήστης Byakugan μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε χρήστη Sharingan. Σε μια μάχη του Itachi με την Hinata, φυσικά και θα νικούσε ο Itachi. Αλλά σε μια μάχη για παράδειγμα του Sasuke με τον Neji, πιστεύω εκεί θα νικούσε ο Neji. Ίσως και γι’ αυτό δεν μας έδειξε μια τέτοια μάχη ο Kisimoto στο anime ή το manga.

Until next time, keep watching anime!


Ακολουθήστε μας:

Για τις βαθμολογίες μας σε όλα τα anime, επισκεφτείτε το προφίλ μας στο MyAnimeList.


Posted

in

by

Comments

コメント – Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.