ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΨΗ: Chainsaw Man

Ακολουθώντας τον άγραφο νόμο των anime first reactions, είδα τα πρώτα 3 επεισόδια της σειράς για να δω προς τι το τόσο hype! 

γράφει ο Αναστάσιος Τριανταφύλλου

MyAnimeList του anime

Έχει ήδη προβληθεί το 4ο επεισόδιο, οπότε πιστεύω ότι είναι και η καταλληλότερη στιγμή για να δημοσιεύσω κι εγώ τη γνώμη μου για μια σειρά που έχει συζητηθεί αρκετά, πολύ πριν ξεκινήσει να προβάλλεται και, ίσως, να σχηματίσετε κι εσείς μια άποψη για το εάν αξίζει να την ξεκινήσετε ή όχι.

Πρόκειται για το Demon Slayer για ενήλικες, μόνο που αντί για την Taishō περίοδο, βρισκόμαστε στην σύγχρονη εποχή. Δεν το λέω με αρνητική έννοια φυσικά και με τίποτα δεν υπονοώ ότι το ένα είναι αντιγραφή του άλλου, απλώς μπορεί κάποιος που έχει δει το Demon Slayer να δει τα κοινά σημεία στην πλοκή και τους χαρακτήρες.

Για να μιλήσω πιο σοβαρά τώρα, πρόκειται για μια shounen σειρά δράσης και μέχρι στιγμής μόνο αυτό έχει προσφέρει και τίποτα παραπάνω. Στα πρώτα δύο επεισόδια είχαμε την παρουσίαση των χαρακτήρων και την γνωριμία μας με τον κόσμο τους, ένας κόσμος όπου, όπως φαίνεται, οι δαίμονες είναι γνωστό φαινόμενο για τους ανθρώπους και η παρουσία τους απαιτεί την επέμβαση των Δημοσίων Κυνηγών Δαιμόνων. Φαίνεται ότι υπάρχουν διάφορα είδη δαιμόνων, βασισμένα σε όλα τα αντικείμενα και πράγματα που υπάρχουν στη γη, εξ’ ου και η ύπαρξη ενός δαίμονα-αλυσοπρίονου τελικά. Μέχρι αυτό το σημείο η σειρά είναι πάρα πολύ καλή, με μπόλικη δράση και καλό animation που ξεχωρίζει στις σκηνές δράσης, καλή μουσική, όμως δεν μου έχει προσφέρει ακόμη τόση αγωνία ώστε να με κάνει να ανυπομονώ για το επόμενο επεισόδιο. Έχει προσφέρει αυτό που περιμένει κανείς από μια shounen σειρά, μέχρι στιγμής.

Από το τρίτο επεισόδιο φαίνεται ότι ξεκινάει να γίνεται η εισαγωγή νέων χαρακτήρων και τα πράγματα να γίνονται πιο περίπλοκα, οπότε φαντάζομαι ότι και η αγωνία που θα προσφέρει θα αυξηθεί. Γενικά, μου έχει δώσει την εντύπωση ότι σίγουρα τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο ενδιαφέροντα και ήδη μου έχει υποσχεθεί πολύ αίμα και δράση.

Υπάρχει μια καλή ισορροπία σοβαρότητας και χιούμορ στη σειρά και τα κίνητρα του πρωταγωνιστή για όσα κάνει είναι σίγουρα τα πιο πειστικά που θα μπορούσαν να υπάρχουν! (αχεμ, boobs…).

Δεν θα παρακολουθήσω άλλη σειρά αυτή τη σεζόν λόγω χρόνου (από την επόμενη σεζόν θα προσπαθήσω να είμαι πιο προετοιμασμένος), όμως σίγουρα αυτήν θα την παρακολουθήσω ολόκληρη, τόσο για να ανακαλύψω μόνος μου για το hype που υπήρχε με την ανακοίνωση του adaptation, όσο και γιατί η σειρά μου φαίνεται αρκετά καλή και υποσχόμενη, από ένα studio που έχει αναλάβει τα πάντα μέχρι στιγμής και δεν έχει απογοητεύσει, το studio MAPPA.

Θα κλείσω με την εξής σκέψη: σειρά με έναν άνθρωπο-αλυσοπρίονο. Μα τι άλλο μπορεί να σκεφτούν στην Ιαπωνία και πως στο καλό μπορεί κάποιος να φτιάξει ιστορία με κάτι τέτοιο;

Μένει να δούμε.

Until next time, keep watching anime!


Ακολουθήστε μας:

Για τις βαθμολογίες μας σε όλα τα anime, επισκεφτείτε το προφίλ μας στο MyAnimeList.


by

Tags:

Comments

コメント – Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.