Gyo

Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές ιστορίες του κορυφαίου horror mangaka Ito Junji. 

γράφει ο Αναστάσιος Τριανταφύλλου

MyAnimeList του Manhwa

Δικαιολογημένα το manga αυτό έχει αυτή τη φήμη, όμως θα πρέπει να αναφέρω εξ’ αρχής ένα βασικό του πρόβλημα, για εμένα. Το ίδιο πρόβλημα έχω όχι μόνο στα manga, αλλά και στις anime σειρές: κλείνει απότομα και αφήνει τον αναγνώστη ξεκρέμαστο. Τελειώνει απότομα, ναι μεν μπορεί να πει κανείς ότι κλείνει η ιστορία για τον πρωταγωνιστή, όμως δεν δίνονται οι απαντήσεις που αφορούν κρίσιμα ερωτήματα της ιστορίας και του πως εξελίσσεται μετέπειτα, αφήνοντας απορίες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορία δεν είναι καλή. Αφορά ένα ζευγάρι, τον Tadashi και την Kaori, όπου κατά τη διάρκεια scuba diving που έκαναν στις διακοπές τους, έρχονται αντιμέτωποι με ένα ψάρι το οποίο έχει μεταλλικά πόδια. Σύντομα, ορδή από απέθαντα ψάρια με πόδια θα βγουν από τη θάλασσα και θα επιτεθούν στους κατοίκους της πόλης, προκαλώντας τρόμο και πανικό. Το ζευγάρι παλεύει να επιβιώσει μέσα σε αυτή τη κατάσταση, ενώ ο Tadashi θα ανακαλύψει ότι κρύβονται περισσότερα πίσω από την ξαφνική επίθεση των ψαριών.

Οι σελίδες του βιβλίου είναι ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς από manga του Ito Junji, χαρακτήρες κάπως απλά ζωγραφισμένοι, όμως ανατριχιαστικά ζωγραφισμένοι με  λεπτομέρειες για τα πλάσματα. Αυτή η ιστορία του δεν είναι από αυτές που σου προσφέρουν τρόμο, αλλά περισσότερο σε σοκάρουν και σου προκαλούν φρίκη και αηδία, με τον χαρακτηριστικό ωμό τρόπο που ο Ito Junji δημιουργεί και παρουσιάζει τις καταστάσεις.

Καθώς διάβαζα, περίμενα ότι η ιστορία θα συνεχιζόταν σε επόμενο τόμο, όμως αυτό που έχω είναι ολοκληρωμένη η ιστορία των 2 volumes σε ένα βιβλίο, οπότε, όπως προανέφερα, η ιστορία τελείωσε απότομα. Φτάνει σε ένα σημείο όπου ολοκληρώνεται η ιστορία του ζευγαριού, όμως δεν συνεχίζεται για να μάθουμε τι γίνεται γενικά στη συνέχεια με την υπόλοιπη ιστορία. Δίνει στο σύνολο του απαντήσεις στις απορίες του αναγνώστη και γενικά δίνει την εντύπωση τι θα γίνει με τον υπόλοιπο κόσμο, όμως οι απαντήσεις που δίνει είναι αόριστες. Ο Ito Junji έχει την προτίμηση να χρησιμοποιεί απλούς, καθημερινούς ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τις φρικιαστικές του καταστάσεις και το ίδιο κάνει και σε αυτή την ιστορία, οπότε έχει μια λογική να επικεντρώνεται στις ιστορίες των ανθρώπων και μόλις ολοκληρωθούν αυτές, τότε να κλείνει και η συνολική ιστορία, ανεξάρτητα με το εάν το πρόβλημα συνεχίζεται στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν μπορεί όλοι οι πρωταγωνιστές να είναι σούπερ ήρωες.

Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης και δύο μικρές ιστορίες του συγγραφέα, το «The Sad Tale of the Principal Post» και το «The Enigma of Amigara Fault», το οποίο το βρήκα το καλύτερο και πιο creepy από όλα.

Γενικά, ήταν ένα πολύ καλό manga και πολύ απολαυστικό στην ανάγνωσή του. Είχε ένα ή δύο σημεία που με ξένισαν λίγο, στο σύνολό του, όμως, με κράτησε σε αγωνία και σε ανυπομονησία για να διαβάσω παρακάτω, κάτι που το πλήρωσα με ένα απότομο τέλος, όμως σε γενικές γραμμές ήταν πάρα πολύ καλό.

Ένα κορυφαίο manhwa τρόμου και θρίλερ, που θα προτείνω κάθε φορά, είναι το Sweet Home, το οποίο πρέπει να διαβάστε, εάν είστε φαν του είδους. Επίσης, μια καλή ιστορία μεταφυσικού που μπορώ να προτείνω είναι το Variante, που ίσως κάποιοι από εσάς βρείτε ενδιαφέρον.

Until next time, keep reading manga!

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας:

Για τις βαθμολογίες μας σε όλα τα anime, επισκεφτείτε το προφίλ μας στο MyAnimeList.


Posted

in

by

Tags:

Comments

コメント – Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.