Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Λίντα Αντωνοπούλου

Στη σημερινή μας συνέντευξη θα κινηθούμε πίσω από τα μικρόφωνα του αγαπημένου μας Greek Otaku Radio!

γράφει ο Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μαζί μας στη σελίδα μας μια παραγωγό του GO Radio η οποία έχει πολλά χρόνια «στην πλάτη της» στον σταθμό και σίγουρα έχετε βρεθεί φιλοξενούμενοι της εκπομπής της. Αυτή τη φορά, θα την φιλοξενήσουμε εμείς για να μας μιλήσει για τη ζωή της στον σταθμό, τη σχέση της με τη μουσική και τα anime, αλλά και τους προσωπικούς της στόχους! Πάμε να γνωρίσουμε τη Λίντα Αντωνοπούλου!

Πες μας λίγα λόγια για τον ρόλο σου στο GO Radio. Τι ακριβώς κάνεις εκεί και πόσο καιρό είσαι;

Η πορεία μου στο Greek Otaku Radio ξεκίνησε το 2015, πριν από 5 χρόνια ακριβώς. Δεν έχω καταλάβει ακόμα πως πέρασαν τόσο γρήγορα τα χρόνια! H εκπομπή στην οποία είμαι παραγωγός ονομάζεται «Ongaku Box» και την ξεκινήσαμε μαζί με την συνάδελφό μου Διονυσία Λαμπαδαρίου, aka Yuki, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια την έχω αναλάβει εξολοκλήρου. Η θεματολογία της είναι η ιαπωνική metal (visual kei) και η ιαπωνική rock – pop. Επίσης, φέτος μαζί με την συνάδελφο μου Μαίρη Παπαπούλιου, ξεκινήσαμε μία  νέα εκπομπή στο YouTube του σταθμού με το όνομα «Jrock Style Rocks», όπου σχολιάζουμε τις εμφανίσεις συγκροτημάτων της rock ιαπωνική σκηνής.

Πως γνωρίστηκες με τον Τάσο Νταπαντά και πως ξεκίνησε η συνεργασία σας;

Με τον Τάσο Νταπαντά η πρώτη γνωριμία έγινε μέσω τηλεφώνου (γέλιο). Το θυμάμαι σαν σήμερα διότι είχα κάνει κάποιο λάθος με τα εισιτήρια μιας συναυλίας την οποία είχε διοργανώσει ο σταθμός και έπρεπε να επικοινωνήσω με τον ίδιο. Ήταν πολύ βοηθητικός από την πρώτη στιγμή και φυσικά αργότερα είχα την χαρά να τον γνωρίσω και από κοντά επίσημα. Η συνεργασία μας ξεκίνησε όταν έγινε η πρόταση σε εμένα και στην Yuki να ξεκινήσουμε εκπομπή και η απάντηση μου ήταν «Φυσικά και ναι».

Γιατί αποφάσισες να γίνεις μέλος της ομάδας του GO Radio;

Είχα γνωρίσει το Greek Otaku Radio ένα χρόνο πριν γίνω μέλος και μου άρεσε πάρα πολύ η δουλειά που έβλεπα και άκουγα. Ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα ώστε να μπορέσω να πραγματοποιήσω την επιθυμία που είχα από τα σχολικά μου χρόνια, να έχω δηλαδή μία εκπομπή στην οποία να μπορώ να παίζω την μουσική που μου αρέσει, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να αντισταθώ όταν μου έγινε η πρόταση.

Εάν υπάρχει κάποιο άτομο το οποίο ήταν το κίνητρο σου για να ξεκινήσεις κάτι τέτοιο και σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις, ποιο μπορεί να πεις ότι είναι αυτό το άτομο;

Το κίνητρο μου για να ξεκινήσω ήταν κυρίως η ανάγκη να βγω από το καβούκι μου, να ανοίξω τους ορίζοντες μου και να κάνω κάτι που πραγματικά ήθελα χωρίς να το πολυσκεφτώ. Αργότερο κίνητρο μου έγινε η έντονη αγάπη γι’ αυτό που πράττω, για τους συναδέλφους μου και τους ακροατές, η οποία δεν έχει σβήσει από τη στιγμή που ξεκίνησα μέχρι και σήμερα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι, το προσωπικό σου όνειρο; Που θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου να φτάνει;

Στόχος μου είναι να συνεχίσω να κάνω δημιουργικά πράγματα που με χαροποιούν και με γεμίζουν. Θα ήθελα να δω τον ευατό μου να έχει φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, χωρίς κατάλοιπα και χωρίς να έχει αλλοιωθεί από τους συμβιβασμούς της κοινωνίας. Δύο από τα πιο ρεαλιστικά μου όνειρα (γέλιο) είναι να ταξιδέψω και να βρω μία δουλειά την οποία να αγαπώ όσο την δουλειά που κάνω στον σταθμό (δύσκολο μάλλον).

Πόσο απαιτητικό είναι να είσαι ραδιοφωνικός παραγωγός στο GO Radio; Πόσο εύκολο είναι να το συνδυάζεις με τις υπόλοιπες προσωπικές σου υποχρεώσεις;

Οι απαιτήσεις για έναν παραγωγό είναι αρκετές, διότι πρέπει να υπάρχει συνέπεια και προσοχή, τόσο για την σωστή ροή των εκπομπών, όσο και για τα υπόλοιπα project του σταθμού. Προσωπικά δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα στο να συνδυάζω τις προσωπικές μου υποχρεώσεις με τις υποχρεώσεις στο GO Radio, ακόμα τουλάχιστον (γέλιο). Δουλεύω βάσει προγράμματος, χωρίζω τον χρόνο μου έτσι ώστε να μπορώ να ανταποκριθώ σε όλα.

Μιας που είσαι εδώ και πολύ καιρό στον σταθμό, υπάρχει κάποια περίοδος όπου θεωρείς ότι είναι η καλύτερη του σταθμού ή η αγαπημένη σου;

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως κάθε περίοδος έχει αφήσει το στίγμα της, ιδιαίτερα η περίοδος από το 2019 μέχρι και τώρα είναι μία από τις αγαπημένες μου, διότι έχω δημιουργήσει πολλές όμορφες αναμνήσεις μέσα στο σταθμό. Δεθήκαμε ακόμα πιο πολύ σαν ομάδα, με τον κόσμο, ταξιδέψαμε, μοιραστήκαμε στιγμές και συμμετείχαμε σε πολλά event.

Θέλεις να μας μιλήσεις λίγο για τους υπόλοιπους συνεργάτες σου εκεί;

Υπάρχουν συνεργάτες που έχουν φύγει, έχουν έρθει και άλλοι που είναι σταθεροί, οπότε θα μιλήσω για την τωρινή ομάδα. Πρόκειται για δημιουργικά και εργατικά άτομα τα οποία παλεύουν καθημερινά και αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν. Δεν ήμουν ποτέ άτομο των ομαδικών δραστηριοτήτων, αυτό όμως άλλαξε χάρη στην ομάδα αυτή. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας και πραγματικά χαίρομαι που τους έχω γνωρίσει τον καθένα ξεχωριστά. Πολλοί δεν είναι μόνο συνεργάτες, είναι και φίλοι από τους οποίους έχω πάρει πολλά πράγματα, έχω εξελιχθεί και έχω ως παράδειγμα στη ζωή μου. Δεν θέλω να ακουστεί κοινότυπο λέγοντας πως θα μπορούσα να πω κι άλλα πολλά,  αλλά νομίζω πως η δουλειά τους μιλάει από μόνη της. Συγκεκριμένα, θα ήθελα να αναφερθώ στον ιδρυτή του Greek Otaku Radio, Τάσο Νταπαντά, ο οποίος έχει αγωνιστεί πολύ για τον σταθμό και συνεχίζει ακάθεκτος. Είναι ένα άτομο το οποίο με έχει βοηθήσει πολύ σε όλο αυτό το ταξίδι και του εύχομαι τα καλύτερα, καθώς και στους υπόλοιπους συνεργάτες μου.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι εντατικά με τα anime, πως ξεκίνησες και ποιο ήταν το πρώτο σου;

Η πρώτη μου επαφή ήταν μέσω της τηλεόρασης, όπως πολλών παιδιών με προγράμματα όπως Yu-gi-oh, Pokemon, Digimon κ.α. Η εντατική μου όμως ασχολία με τα anime ήταν στην ηλικία των 10 όπου έβλεπα στην ψηφιακή τηλεόραση και στο διαδίκτυο στα ιαπωνικά  χωρίς υπότιτλους (γέλιο). Το πρώτο μου anime ήταν ταινία και συγκεκριμένα η πρώτη  Pokemon του 1998, την οποία είχα πάει να δω στο cinema το 2000, ήμουν 4 χρονών τότε. Ακόμα θυμάμαι τι κλάμα είχαν ρίξει όλοι μέσα στην αίθουσα (γέλιο).

Αγαπημένο ή αγαπημένα anime;

Από που να αρχίσω! (γέλιο) Το νούμερο 1 αγαπημένο μου anime είναι το Full Metal Alchemist Brotherhood. Μετά παίρνουν τη σκυτάλη anime όπως Junjou Romantica, Gangsta, Αi No Kusabi, Berserk, Ao no exorcist, Patalliro, Mononoke, Hellsing ultimate, Kaichou wa maid–sama, Kuroshitsuji, Beastars, Mahoutsukai No Yome, Yamato Nadeshiko Shichi Henge, Oniisama e, Detroit Metal City, Killing Bites, One Punch Man.

Θέλεις τα anime να γίνουν πιο «mainstream» και πιο γνωστά στον κόσμο ώστε η κοινότητα μας να μεγαλώσει, ή προτιμάς μια πιο μικρή κοινότητα όπου όλοι μας θα μοιραζόμαστε κάτι «ξεχωριστό» μεταξύ μας;

Το «mainstream» δεν είναι πάντα κακό, ανάλογα και την περίπτωση. Όσων αφορά τα anime, θεωρώ πως δεν θα ήταν κακό να γίνουν, ίσα ίσα η κοινότητα θα μεγάλωνε, θα ανανεωνόταν και θα υπήρχαν ακόμα περισσότερα άτομα να μοιραστεί κανείς το αντικείμενο που του αρέσει.

Υπάρχουν αρκετές ομάδες και σελίδες που λειτουργούν διαδικτυακά στην Ελληνική κοινότητα, καθώς και εκδηλώσεις οργανώνονται ανά τακτά διαστήματα. Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελληνική anime κοινότητα, τις ομάδες και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται;

Η ελληνική κοινότητα των anime έχει περάσει καλές, αλλά και κακές στιγμές κυρίως σε περιόδους  που επικρατούσε πολύ επικριτικότητα και αντιπαλότητα. Είναι πολύ σημαντικό όμως να υπάρχουν ομάδες και να γίνονται εκδηλώσεις τέτοιου είδους γιατί έτσι κρατιέται ζωντανή η κοινότητα η οποία ολοένα και μεγαλώνει, αρκεί φυσικά να γίνεται χωρίς όσα προαναφέρθηκαν και να βασίζεται στην καλή θέληση.

Τι θα ήθελες να δεις να βελτιώνεται, να αλλάζει, ή να σταματήσει να υπάρχει στην Ελληνική anime κοινότητα αυτή τη στιγμή;

Θα ήθελα να σταματήσει να υπάρχει κακός ανταγωνισμός, εχθρότητα και πισώπλατα μισόλογα χωρίς λόγο και αιτία. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι από τη στιγή που μας ενώνει η ίδια αγάπη. Όλοι μαζί θα μπορούσαμε να χτίσουμε κάτι πολύ όμορφο ώστε εμείς οι  anime fan να έχουμε ένα καταφύγιο και ένα χώρο όπου να αισθανόμαστε ο εαυτός μας.

Αγαπημένο είδος μουσικής;

Σίγουρα η visual kei και η ιαπωνική rock μουσική. Από κει και πέρα, αγαπώ πολλά είδη  όπως την κλασσική μουσική, 90ς pop ελληνική ή ξένη, jazz, soul, gospel, 80s disco pop, alternative rock & metal, folk metal, symphonic metal, παραδοσιακή ιαπωνική, κινέζική, μογγολική κι νορβηγική μουσική, rnb, death metal, kpop, Korean rap, reggae, industrial goth enka, new wave, electro, punk, οτιδήποτε περίεργο με τραβήξει ακουστικά και η λίστα συνεχίζεται.

Έχεις τελειώσει κάποια σχολή; Δουλεύεις κάπου; Έχεις κάποια χόμπι ή ασχολίες πέρα από τα anime και τον σταθμό;

Έχω τελειώσει το τμήμα «Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, δεν δουλεύω κάπου αυτή την περίοδο, αλλά παρακολουθώ μαθήματα κοπτοραπτικής στη σχολή Παραδοσιακών Τεχνών & Τεχνικών Επαγγελμάτων Ασκαρδαμυκτί. Ανάμεσα στα χόμπι μου είναι το ραψιμο και η επιδιόρθωση ρούχων, η κατασκευή κοσμημάτων, ο κινηματογράφος, το τραγούδι, η μουσική, η συγγραφή, η έξοδος με φίλους και οι διάφορες συλλογές που έχω.

Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε όσον αφορά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της Λίντας Αντωνοπούλου;

Είμαι πιο ήσυχη και εσωστρεφής από ότι φαίνομαι συνήθως (γέλιο), αλλά όταν κάνω εκπομπή μεταμορφώνομαι σε κάτι άλλο. Είμαι λάτρης του καλού φαγητού, του χορού και μου αρέσει πολύ να γελάω. Κουράζομαι εύκολα από την ανθρώπινη ανοησία και όταν καταπιάνομαι με κάτι προσπαθώ να φέρω το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Και η τελευταία και πιο σημαντική ερώτηση. Ομάδα L ή ομάδα Kira;

Πολύ δύσκολη η ερώτηση αυτή πραγματικά! Αχχχχχχ! Κανονικά είμαι team Ryuk (γέλιο), αλλά αν έπρεπε αναγκαστικά να διαλέξω, τότε team L.


Ευχαριστώ πολύ τη Λίντα για τη συνέντευξη και τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας! Μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τα παρακάτω link για να δείτε τη δουλειά της στον σταθμό, καθώς και να γνωρίσετε και τους υπόλοιπους παραγωγούς της ομάδας του Greek Otaku Radio!

Λίντα Αντωνοπούλου:

Greek Otaku Radio:


Ακολουθήστε μας:

Για τις βαθμολογίες μας σε όλα τα anime, επισκεφτείτε το προφίλ μας στο MyAnimeList.

1 σχόλιο »

コメント - Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: