Vampire in the Garden

Μια σειρά που προσέφερε παραπάνω από αυτό που περίμενα με μια πρώτη ματιά.

γράφει ο Αναστάσιος Τριανταφύλλου

MyAnimeList της σειράς

Η σειρά ακολουθεί τις ιστορίες της Momo και της Fine, μέσα σε έναν κόσμο όπου οι βρικόλακες έχουν πάρει τον έλεγχο σχεδόν ολόκληρου του πλανήτη, η ανθρωπότητα, σχεδόν εξαφανισμένη, έχει περιοριστεί μέσα σε λίγες πόλεις-φρούρια και είναι αποφασισμένη να αντεπιτεθεί και να πάρει πίσω την κυριαρχία της μέσα από συνεχόμενες μάχες. Η Momo είναι ένα κορίτσι που υπηρετεί σε μια από αυτές τις πόλεις, που προστατεύεται από ένα ισχυρό τείχος φωτός, όμως η καταπιεσμένη ζωή της εκεί την κάνει να ονειρεύεται έναν κόσμο όπου βρικόλακες και άνθρωποι ζουν αρμονικά. Η Fine είναι βρικόλακας, συγκεκριμένα η Βασίλισσα των βρικολάκων, η οποία έχει απαρνηθεί τον ρόλο της και έχει σιχαθεί τον πόλεμο, ψάχνοντας ουσιαστικά τον θάνατο στο πεδίο της μάχης. Η μοίρα θα φέρει αυτές τις δύο κοντά και θα αποφασίσουν να γυρίσουν την πλάτη η κάθε μια στο είδος της και θα φύγουν μαζί, ψάχνοντας μια καλύτερη ζωή.

Η ιστορία δεν μένει, όμως, μόνο σε αυτό, εξελίσσεται με ενδιαφέρον τρόπο και προσφέρει παραπάνω από μια κλασική πλοκή. Χτίζει έναν κόσμο, όπου ο ξεπεσμός των ανθρώπων και η αληθινή φύση των βρικολάκων φαίνεται, η επιβίωση είναι δύσκολη και ο κίνδυνος παντού. Αναπτύσσεται αρκετά και το παρελθόν των χαρακτήρων, κυρίως της Fine, όμως κατά τη διάρκεια των 5 επεισοδίων που διαρκεί η σειρά, δεν πρόλαβα να δεθώ ουσιαστικά με τις δύο πρωταγωνίστριες, οπότε δεν μπόρεσα να ζήσω το δράμα τους στον βαθμό που θα μπορούσα, εάν η σειρά είχε περισσότερα επεισόδια και δε χρειαζόταν να «τρέξει» κάποια γεγονότα, και αυτό είναι ίσως το μοναδικό, αλλά μεγαλύτερο μειονέκτημα της σειράς. Γενικά, όμως, είναι μια σειρά που αξίζει να δει κάποιος, χωρίς να ξεγελαστεί από την γενική περιγραφή της σειράς και τον τίτλο της, καθώς έχει αγωνία και δράση, που δεν την περίμενα.

Το animation της δεν είναι τέλειο, έχει όμως αρκετά ωραία σκηνικά και ξεχωριστό σχεδιασμό, που κάνει την εικόνα να διακρίνεται από άλλες σειρές. Άξια αναφοράς είναι και η μουσική, η οποία δένει με τις σκηνές και είναι σημαντικό κομμάτι της υπόθεσης, καθώς η μουσική έχει απαγορευτεί στους ανθρώπους και είναι προνόμιο πλέον μόνο για τους βρικόλακες.

Έχοντας δημιουργήσει έναν αποκαλυπτικό κόσμο, η σειρά έχει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα του θεατή και τελικά απαντάει σε όλα τα βασικά, όμως υπάρχουν μερικά μικρά κενά και απορίες που μένουν μετά το τέλος της σειράς, χωρίς όμως να επηρεάσουν τη γενική μου άποψη. Ακόμη και οι βρικόλακες, ενώ έχουν όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά, έχουν κάποιες διαφορές, όπως το ότι η διάρκεια ζωής τους (πρέπει να) είναι κοινή με των ανθρώπων και το ότι δεν γιατρεύονται άμεσα από τις πληγές τους. Εάν η σειρά ήταν 12 επεισοδίων τουλάχιστον, με την ίδια πλοκή, ίσως θα ήταν ακόμη καλύτερη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλή και έτσι.

Μια εξαιρετική πρόταση για σειρά με βρικόλακες είναι το Shiki, ένα σκοτεινό και μυστήριο anime του 2010, με ξεχωριστό σχεδιασμό. Όσον αφορά τα αποκαλυπτικά anime, όπου η ανθρωπότητα είναι στα πρόθυρα της εξαφάνισης, μια κλασική επιλογή είναι το Ergo Proxy, χωρίς βρικόλακες, όμως με βαρύ φιλοσοφικό περιεχόμενο και αργή εξέλιξη, γενικά, ένα διαμάντι.

Until next time, keep watching anime!

Δείτε επίσης:


Ακολουθήστε μας:

Για τις βαθμολογίες μας σε όλα τα anime, επισκεφτείτε το προφίλ μας στο MyAnimeList.

Comments

コメント – Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.