Ανασκόπηση του 2020

Άλλη μια χρονιά πέρασε και ήρθε αυτή η εποχή του χρόνου όπου θα κάνουμε μια ανασκόπηση όσων έγιναν στη σελίδα το 2020!

γράφει ο Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Όλοι ξέρουμε τι είδους χρονιά ήταν το 2020. Μόνο καταστροφή έφερε για όλους, μας έβαλε σε μια νέα πραγματικότητα και νέες συνήθειες και μας έφερε μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. 

Αυτό το άρθρο όμως δεν έχει να κάνει με τα παγκόσμια γεγονότα του κόσμου της περασμένης χρονιάς, αλλά να κάνει μια ανασκόπηση στα γεγονότα, τα νέα και τις αλλαγές της σελίδας μας όλης τη χρονιάς! 

Η περασμένη χρονιά, όπως είναι όλες οι χρονιές τελευταία στη ζωή μου, χαρακτηρίστηκε από μεγάλες αλλαγές όσον αφορά την προσωπική και επαγγελματική μου ζωή. Αλλαγές που μου άφηναν εξαιρετικά πολύ περιορισμένο χρόνο ώστε να ασχοληθώ με τα άρθρα της σελίδας και την παρακολούθηση anime. Παρόλα αυτά, έγιναν μεγάλες εξελίξεις και αλλαγές στη σελίδα μας, όπου πιστεύω ότι βοήθησαν στην ανάπτυξη της. Δεν θα αρνηθώ το γεγονός ότι οι δύο καραντίνες, όσο και να με έπληξαν επαγγελματικά, υπήρξαν καθοριστικός παράγοντας στο να μου δώσουν χρόνο για να κάνω αυτές τις αλλαγές, αλλά και να ετοιμάσω και προγραμματίσω μεγάλο αριθμό άρθρων όπου είχαν μείνει σε εκκρεμότητα. Μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων που ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχαν γραφτεί και προγραμματιστεί στις καραντίνες του Μαρτίου και Νοεμβρίου, αυτό δεν μπορώ να το αρνηθώ, οπότε εν μέρει, μου έκανε καλό. 

Φυσικά, μεγάλη βοήθεια πάνω σε αυτό το θέμα είναι και η συγγραφική μας ομάδα! Θέλω να ευχαριστήσω τον チュリストス και την Σόφι Παπαδοπούλου για την όρεξη τους και τη βοήθεια τους! Θα βρείτε πολλά άρθρα με τη δική τους υπογραφή, του Χρήστου στα project Fan Theories και #Small Anime Suggestions και της Σόφι στα αφιερώματα της πάνω στο Cosplay! Η δουλειά τους και η υποστήριξη τους είναι σημαντική για τη σελίδα μας και τους ευχαριστώ ξανά! 

Πίσω στα δικά μου, χάρη στον χρόνο που μου έδωσαν οι καραντίνες για να γράψω, κατάφερα να υλοποιήσω εκτός από παρουσιάσεις, αλλά και ιδέες, συζητήσεις και έρευνες πάνω στα anime, πράγμα που πάντα μου αρέσει να κάνω και πιστεύω ότι κάνει τη σελίδα μου να ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο, και με χαρά διαπίστωσα ότι όταν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ, οι ιδέες μου μπορούν να έχουν τεράστια ανταπόκριση από την ελληνική anime κοινότητα! Απόδειξη είναι πως τους τελευταίους μήνες όπου ανέβαιναν αυτά τα άρθρα, η επισκεψιμότητα στη σελίδα μου έφτασε τα ύψη! Για άλλη μια χρονιά, θέλω να ευχαριστήσω τους επισκέπτες και ακολούθους αυτής της σελίδας που τους αρέσει το υλικό της! Μόνιμος μου στόχος είναι να προσπαθώ να σας φέρνω πρωτότυπο περιεχόμενο και ιδέες, ώστε να ανοίγουμε υγιείς συζητήσεις πάνω στα anime, αλλά και να εξελίσσουμε όσο καλύτερα γίνεται την μικρή, αλλά γρήγορα αναπτυσσόμενη ελληνική κοινότητα μας!  

Πολλά ήταν τα άρθρα που ανέβηκαν φέτος, που όχι μόνο είχαν υψηλή ανταπόκριση από εσάς, αλλά έγιναν κατευθείαν από τα αγαπημένα μου, λόγω της θεματολογίας τους και λόγω του ότι είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας πάνω σε anime theories και γενικά προσωπικών μου σκέψεων και ιδεών. Χαρακτηριστικά, η έρευνα που έκανα για το anime Higurashi no naku koro ni και συγκεκριμένα για το ανεξήγητο τέλος του, με όνομα Berkastel – Το τέλος του Higurashi, είναι το προσωπικά αγαπημένο μου όλης της χρονιάς. Ήταν πολύ ευχάριστο που μπήκα βαθιά στις θεωρίες του Higurashi, όχι μόνο επειδή είναι το δεύτερο αγαπημένο μου anime, αλλά και επειδή ποτέ δεν φαντάστηκα ότι υπάρχει τόσο βάθος στις συζητήσεις της σειράς αυτής. Το άρθρο αυτό είναι μονάχα ένα πολύ μικρό μέρος όλων των ανακαλύψεων που έκανα για το Higurashi! Σας παροτρύνω όλους όσους έχετε δει τη σειρά αυτή, να κάνετε κι εσείς μια έρευνα δική σας. 

Επίσης από τα αγαπημένα μου άρθρα της χρονιάς ήταν εννοείται και το πολυσυζητημένο “Ο L ήταν απλά καλύτερος από τον Kira”, θεματολογία του οποίου είναι ξεκάθαρη. Ενδιαφέρον θέμα ήταν η πρόσφατη συζήτηση πάνω στο “Σειρές που θα άξιζαν ένα remake”, καθώς και η συζήτηση για το “Ποια είναι η γνώμη σας για τα seasonal anime”. Κάποια από τα αγαπημένα μου άρθρα αφορούσαν τη σειρά Steins;Gate. Το ένα ήταν μια συζήτηση πάνω στο εάν “Ήταν ο Okabe Rintarou εγωιστής;” και μια ενδιαφέρον δημοσκόπηση, που τρέχει ακόμη, το “Okabe Rintarou vs Rika Furude”, όπου γίνεται ψηφοφορία στο εάν ο Okabe Rintarou ή η Rika Furude πέρασε πιο δύσκολα στα ταξίδια τους στον χρόνο. 

Τα άρθρα που είχαν την περισσότερη επισκεψιμότητα ήταν “Ο θάνατος του Naruto”“Τα 15 top Ελληνικά Cosplays” και “Οι ημερομηνίες – σταθμοί για την εξέλιξη του cosplay”. Οι παρουσιάσεις που είχαν τις περισσότερες επισκέψεις ήταν για το Black Clover (ep.01-120) και το The Promised Neverland. Οι συνεντεύξεις που αγαπήσατε περισσότερο φέτος, και μάλιστα πολύ, ήταν του Γιώργου Ιακωβίδη και της Alexa Chan, αλλά και της Λίντα Αντωνοπούλου

Η σελίδα μας άλλαξε λίγο και από πλευράς εμφάνισης. Οι παρουσιάσεις, οι συνεντεύξεις και τα άρθρα οργανώθηκαν καλύτερα και εμφανισιακά έγιναν πολύ πιο δελεαστικά και όμορφα. Δυστυχώς, η αλφαβητική ταξινόμηση δουλεύει καλύτερα σε υπολογιστές… Στα κινητά η ταξινόμηση αυτή καταστρέφεται… 

Πέρα από τα άρθρα, η σελίδα μας εξελίχθηκε με πολλούς τρόπους φέτος. Μια μεγάλη προσθήκη ήταν το ότι ανοίξαμε πλέον προφίλ και στο Instagram! Σκοπός που ανοίξαμε το προφίλ αυτό, πέρα του ότι είναι άλλος ένας τρόπος για να ενημερώνεστε για τα άρθρα μας, θέλω να ανεβαίνει επιπλέον, αποκλειστικό περιεχόμενο εκεί, όπως φωτογραφικό υλικό και σύντομα βίντεο από εκδηλώσεις. Δυστυχώς, η καραντίνα μας πρόλαβε σε αυτό το θέμα και όλες οι εκδηλώσεις που είχα σκοπό να παρευρεθώ ακυρώθηκαν. Υπομονή! 

Επίσης, αποκτήσαμε και κάτι το οποίο ήταν απαραίτητο: προφίλ στο MyAnimeList. Ακολουθήστε μας κι εκεί και θα βρείτε τη λίστα και τη βαθμολογία όλων των anime που έχω δει, καθώς και αυτά που σκοπεύω να δω. Θα χαρώ να δω και τις δικές σας απόψεις και βαθμολογίες πάνω στις σειρές που έχετε δει εσείς! 

Η μεγαλύτερη φετινή προσθήκη ήρθε όμως στον χώρο του YouTube, καθώς αποκτήσαμε δικό μας κανάλι, την Anime Monogatari! Όπως και στο Instagram, στο YouTube σκοπεύω να ανεβαίνει αποκλειστικό περιεχόμενο από anime εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, κατά κύριο λόγο όμως θα επικεντρωθώ στις anime θεωρίες και συζητήσεις. Δεν έχω σκοπό όμως να μείνω εκεί, σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις μέσω του καναλιού μας στο πολύ σύντομο μέλλον! Δυστυχώς, ο χρόνος μου δεν μου επιτρέπει να επεξεργάζομαι και να ανεβάζω βίντεο τόσο συχνά, θα βάλω όμως τα δυνατά μου! 

Τέλος, η καλλιτεχνική μας ομάδα Monogatari ArtWorld συνεχίζει πιο δυναμικά από ποτέ! Βέβαια, έχει αλλάξει url, έγιναν κάποιες ζωτικές αλλαγές σε μέλη και στη διαχείριση της, όμως αυξάνεται τόσο σε ποιότητα και ποσότητα μελών, όσο και σε δραστηριότητες και φρέσκες ιδέες! 

Πολλές αλλαγές, πολλές εξελίξεις, πολλές προσθήκες στη σελίδα μας φέτος! Θέτουν τη βάση για πολλά περισσότερα για το μέλλον! Έχω ακόμη μεγαλύτερους στόχους για τη σελίδα, ελπίζω το 2021 να είναι η χρονιά που οι συνθήκες να μου επιτρέψουν να τους πραγματοποιήσω! Πάντως, όσο και να προσθέτονται άλλα μέσα, όπως το Instagram και το YouTube, η σελίδα μας θα είναι πάντα στο επίκεντρο του υλικού μας. 

Εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά για όλους και σίγουρα πολύ καλύτερη σε θέματα υγείας από την περσινή! Ευχαριστώ και πάλι για την πολύχρονη υποστήριξη σας!

Until next time, keep watching anime!


Ακολουθήστε μας:

Για τις βαθμολογίες μας σε όλα τα anime, επισκεφτείτε το προφίλ μας στο MyAnimeList.


Posted

in

by

Tags:

Comments

コメント – Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.